Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29177
De la 07 Ianuarie 2003
111099762

BotoşaniDorohoi: Soluţie suspectă într-un dosar de abuz în serviciu

  • Ioan Rotundu
  • 4 April 2017, 23:00
Ieri, la Judecătoria Dorohoi trebuia să se dea pronunţarea în Dosarul nr. 132/222/2017 avându-l ca petent pe Vasilică Grădinariu n şi intimaţi pe Sorin Gânga – primarul comunei Văculeşti, Cristian Ioan Martin – fost secretar al Primăriei Văculeşti actual secretar la Primăria Şendriceni, Constantin Diaconescu viceprimarul comunei Văculeşti, Marcel şi Gheorghe Petrariu participanţi la posibila infracţiune de abuz în serviciu comisă de primarul Sorin Gânga.
Procesul a fost declanşat de către Vasilică Grădinariu, candidat al PRM la funcţia de consilier local în alegerile care au avut loc în duminica de 10 iunie 2012. Grădinariu a descoperit că deşi adunase suficiente voturi să fie declarat consilier local, primarul Gânga a falsificat rezultatul alegerilor în favoarea candidatului independent Ionel Vasilică Prisecariu.
După ce Prisecariu a fost validat consilier local, acesta nu şi-a mai respectat promisiunea dată primarului de a vota în interesul său şi a viceprimarului aşa cum a fost înţelegerea prealabilă
Supărat că Prisecariu nu şi-a onorat promisiunea, primarul Gânga a întocmit un dosar de invalidare a consilierului Vasilică Prisecariu şi a iniţiat un proiect de hotărâre de demitere a acestuia din funcţia de consilier local. Proiectul de hotărâre urma a fost inclus pe odinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din 30.05.2013.
Când primarul Gânga a realizat că prin invalidarea lui Prisecariu ca şi consilier local, locul său va fi ocupat de Vasilică Grădinariu, a retras de pe ordinea de zi întreaga documentaţie de demitere a lui Prisecariu.
Pornind de la aceste demersuri ale primarului, Vasilică Grădinariu l-a reclamat pe Sorin Gânga la DNA Suceava pentru comiterea unor abuzuri în serviciu. Plângerea penală a fost trimisă de DNA Suceava spre competentă cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi. Aici, în urma unor anchete despre care voi face vorbire într-un articol separat, primarul şi cei care l-au susţinut în demersul său au fost declaraţi nevinovaţi.
Ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale împotriva primarului Gânga a fost atacată de Vasilică Grădinariu la Judecătoria Dorohoi şi a format obiectul Dosarului nr. 132/222/0217
Judecătorul de dosar, Cristian Coşman, a mânat pronunţarea la termenul din 7 februarie b2017, a amânat pronunţarea şi la termenul din 21 februarie, nu s-a pronunţat nici la termenul dinb21 martie şi urma să se pronunţe ieri, 4 aprilie. Aseară, la ora 22.00 pe siteul Judecătoriei Dorohoi nu era postată nicio soluţie. Adică s-a pronunţat sau nu judecătorul Coşman dacă ordonanţa procurorului este una corectă sau trebuie refăcută cercetarea şi trimişi în judecată intimaţii.
Soluţia din acest dosar are legătură directă cu conţinutul articolului apărut ieri referitor la fraudarea alegerilor locale la comuna Văculeşti, alegeri care au avut loc în duminica de 10 iunie 2017. Vom reveni cu precizări în raport de evoluţia evenimentelor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Matematica bancherului
Horoscopul zilei de 5.04.2017
Curtea de Arbitraj de la Paris a decis ca CNAIR sa plateasca 83 milioane de lei catre constructorul Salini-Impregilo
Ministerul de Interne cere CSM detasarea Oanei Haineala pe un post de secretar de stat.
Haineala a mai fost secretar de stat, la Justitiei, dar a plecat dupa adoptarea
Dragnea: Legea salarizarii este gata, va fi depusa la Parlament.
Salariile pe care le vor lua medicii, asistentele, profesorii, ambasadorii, soldatii si ofiterii
Consilierul de imagine al lui Trump in campania prezidentiala, Carter Page, s-a intalnit in 2013 cu un spion rus care a incercat sa-l recruteze
Parlamentul European a votat recomandari care vor grabi inlaturarea masinilor diesel de pe sosele
Dacian Ciolos, enervat de fostul sau ministru, Vlad Alexandrescu, acum membru USR
CCR: Avocatii condamnati penal nu mai pot profesa
Judecator CCR: Speta este similara cu Legea 90/2001
Eugen Nicolicea, despre modificarea articolele privind conflictul de interese:
"Daca alegi o ruda geniala care a luat premiul Nobel in dauna unui prostalau care nu e ruda cu tine, evident ca nu e niciun conflict de interese"
Dacian Ciolos exclude infiintarea unui nou partid: N-ar face decat sa dezbine si mai mult
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă