Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16108
De la 07 Ianuarie 2003
122876175

Botoşani(Flămânzi: Va divorţa familia social-liberală aflată la conducerea primăriei?

  • 27 February 2014, 23:00
La nici două zile de la ruperea USL-ului, noi scenarii politice încep să prindă viaţă, speculaţiile din spectrul politic vizând atât partidele principale, PSD, PNL şi PDL, cât şi partidele mici, curtate ba de opoziţie, ba de putere.
Pentru ca lucrurile să devină şi mai complicate, fostul prim ministru liberal Călin Popescu Tăriceanu, şi-a anunţat intenţia de a forma, chiar de joi, un nou partid liberal, care să sprijine PSD-ul şi să refacă parţial alianţa USL. La Botoşani, aceste acţiuni subversive n-au (încă) niciun efect, bătălia pentru ciolan continuând să se dea între cele trei partide principale care au consilieri municipali şi judeţeni.
Iar consiliile comunelor şi oraşelor mici degeaba se bat cu pumnul în piept, afirmând că ele vor continua alianţa nesănătoasă a comuniştilor cu liberalii, aşa cum anunţa ieri, deloc afectat de ceea ce se întâmpla pe plan naţional, medicul veterinar Dumitru Micuţaru, viceprimarul oraşului Flămânzi.
În clipa când la nivelul judeţul Botoşani se va decide un plan concret de acţiune, o strategie care să avantajeze clar una dintre părţi, aşa că nimeni nu va băga în seamă declaraţiile lui Micuţaru. Iar cel care va mişca în front şi nu va respecta strategia partidului, îşi va putea pierde instant postul de consilier.
Faptul că, în ultimul timp, nu pune bază prea mare pe colaborarea cu actualul viceprimar de Flămânzi era recunoscut, mai în glumă, mai în serios, şi de Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi.
Într-o discuţie pe care am purtat-o miercuri după amiaza, acesta a afirmat: „Personal, mi-aş dori să-l am aproape de mine, ca vice, pe actualul consilier Constantin Pitorac, fostul primar al oraşului Flămânzi. M-a acuzat atât de mult că atunci când am fost vice, în mandatul lui, mi-am pregătit terenul spre postul de primar, încât vreau să-i întorc acest serviciu. Doresc să-i ofer posibilitatea ca, din postul de viceprimar, să-şi netezească drumul spre viitoarea candidatură la Primăria Flămânzi”.
Nu are rost să mai comentăm faptul că, aşa cum am arătat în articolul de ieri, nici unul dintre consilierii PDL din Flămânzi nu este interesat de funcţie de viceprimar. În fine, schimbând tonul, profesorul Oloeriu a mai afirmat: „Sunt de acord cu orice schimbare, inclusiv a vicelui sau chiar a mea, dacă acest lucru este în beneficiul locuitorilor oraşului Flămânzi”. br> Să se ascundă, în spatele minusculei ironii a primarului de Flămânzi, semnalul că, într-adevăr, s-ar fi săturat de viceprimarul pe care îl are? Aşteptăm semnalul de la Botoşani!
Gabi Gomboş

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nevasta lui Geoană
Reţeta zilei: Stufat de miel
Horoscopul zilei
Comisioanele interbancare sunt făcute prin înţelegere şi prin posibile carteluri
Sunt vinovaţi, măcar să tacă!
Ioan Rotundu
Crin Antonescu: Ponta este un om politic mai puternic decât Tăriceanu
oOferta lui Ponta pentru Tăriceanu: tentativă de mituire politica
Victor Ponta: Nu dorim în acest an sa schimbăm niciun fel de sistem fiscal
Parlamentul European: Cetăţenii din Republica Moldova vor putea călători fără vize in UE. De când?
Sărbătoare la I.S.U. Botoşani – Ziua Protecţiei Civile din România
Incendii produse din neglijenţă
Uvertura Mall: Filmele pentru perioada 28 februarie - 6 martie 2014
Teatrul de păpuşi Vasilache vă invită la spectacol
ţUnii politicieni îşi doresc revenirea la o justiţie controlată
la presiuni continue există riscul ca instituţiile statului să nu mai reziste
Ţările UE care încalcă valorile statului de drept să fie sancţionate cu suspendarea fondurilor europene
Cine te-a schisimit, Ioane?!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog