Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2459
De la 07 Ianuarie 2003
87476239

Bozi Demolatorul

  • 10 July 2014, 23:00
Numele de Iustinian Bozi îmi spunea ceva dar nu reuşeam să-mi aduc aminte în ce context mi-a devenit cunoscut. Săptămâna trecută am discutat cu cineva despre dispariţia fabricilor de zahăr din judeţul Botoşani, fabrici care au tras după ele şi prăbuşirea culturii de sfeclă. Partenerul de dialog m-a dumirit şi de unde-mi era cunoscut numele lui Bozi. Eu ştiam că cel care a dus de râpă fabrica de zahăr din Bucecea era inginerul Anton, cel care a pus pe chituci şi fabrica din Truşeşti. Numai că alături de Anton, din conducerea fabricii de la Bucecea făcea parte, ca director, şi Iustinian Bozi.
Se ştie că fabrica din Bucecea a fost făcută cadou unui grup de acţionari în frunte cu fostul prefect ţărănist Alexandru Simionovici de către Gheorghe Marcu, în calitatea sa de preşedinte al FPS – Filiala Botoşani. După ce fabrica a fost privatizată, grupul Simiuonovici, ajutat cu devotament financiar de cuplcul Anton – Bozi, au falimentat fabrica din Bucecea spre avantajul celei din Paşcani. Este greu de spus ce câştig financiar a avut grupul Simionovici de pe urma închiderii fabricii din Bucecea dar nici gratuit n-a făcut-o.
Aşadar, noul şef al Pieţei din Botoşani este demolatorul fabricii de zahăr din Bucecea, Iustinian Bozi, consecvent şi ztelos social-democrat. Dacă aven în vedere scandalurile izbucnite în piaţă de când Bozi a devenit şef, nu trebuie să ne mirăm. Omul, specializat în demolări, vrea să desfiinţeze şi piaţa. Numai că pieţarii nu sunt muncitorii fabricii din Bucecea. Sunt oameni de asfalt şi au solidaritate de breaslă. Ei nu vor să ajungă muritori de foame ca muncitorii fostei fabrici.
Demersul lui Bozi de a desfiinţa bunul mers al activităţii din Piaţa Botoşanilor sub motivul reorganizării activităţii este deja unul experimentat şi care a dat rezultate şi la Bucecea, unde fabrica a fost falimentată tot sub motivul reorganizării activităţii.
Şeful lui Bozi nu-i altul decât inginerul Simiuon Drelciuc. Acesta a tras heblul fabricii Mecanex, ajjutat şi de Miluţă Jijie, cel care acum grijeşte de Memorialul Ipoteşti, aflat şi el la ananghie. Deci şi el are experienţă în a falimenta unităţile pe la care lucrează.
Cu Drelciuc la cârma societăţii Urban Serv şi cu Bozi la cârma Pieţei din Botoşani, această societate are toate şansele de a se prăvăli pe drumul falimentului. Se pare că însuşi primarul Ovidiu Portariuc ar avea un oarecare interes ca această societate să se prăbuşească financiar ca apoi s-o poată reorganiza el după cum sunt interesele grupului ce-l înconjoară şi-i dictează zilnic ce decizii să mai ia.
Dar ce se întâmplă de o bucată de vreme încoace cu societatea Urban Serv ar trebui să ne intereseze pe toţi, pentru că toţi suntem jecmăniţi prin taxa de salubrizare, o mega-afacere despre care se merită s-o fac cunoscută tuturor celor care sunt victime fără să-şi dea seama.
15.04.2013

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Capul lui Conţac pe post de cel al lui Moţoc
Bancul zilei: Congresul femeilor
Horoscopul zilei
Acțiune de inventariere a instalațiilor de încălzire din apartamente și scări de bloc
Botoşani: Portariuc a evitat să răspundă acuzaţiilor grave lansate de Flutur la adresa sa
s-a mulţumit doar să constate c㠄Flutur s-a coborât la Ghiorghiţă”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă