Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Învăţământ
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17110
De la 07 Ianuarie 2003
122877177

Bruta pusă director de PNL se numeşte Cristian Delibaş

  • Ioan Rotundu
  • 6 February 2021, 19:18
Cristian Delibaş a fost instalat director al Direcţiei Agricole şi Dezvoltare Rurală Botoşani în cursul anului 2010 de către PNL. De atunci omul s-a transformat într-un cameleon politic sadea, aşa că atunci când PSD-ul a revenit la Guvernare în aprilie 2012, Delibaş a rămas pe funcţie, jurând credinţă noilor stăpâni.
Despre activitatea sa ca director în fruntea DADR sunt multe de relatat, mai ales din perioada cât, aflat la braţ cu senatorul PSD Lucian Trufin şi înhăitat cu impostorul Ionică Nechifor, a pus la cale multe matrapazlâcuri menite să aducă prosperitatea găştii din care a făcut şi mai face parte.
Familia lui Delibaş din Coţuşca am cunoscut-o bine. Pe mama, Elisabeta, am selectat-o şi promovat preşedintă la Cooperaţia de consum Coţuşca, eu fiind atunci şeful Resurselor Umane la UJCC Botoşani. Era o femeie modestă, cu mult bun simţ şi care se comporta civilizat ci gestionarii. Dar în repetate rânduri mi s-a plâns că are un băiat Cristian care-i cam face probleme, este cam derbedeu şi crede că l-a scăpat de sub control.
Tatăl său, Constantin, fost tehnician agricol, a lucrat numai la IAS Coţuşca ca şef de fermă la Aram Iancu, Crasnaleuca şi la ferma zootehnică Coţuşca. Şi el a fost un lucrător respectat, respect de care se bucură şi acum la bătrâneţe. Numai fiul lor, Cristian, crescut în puf, s-a dus în viaţă pe o cale ce nu li se părea părinţilor că este şi cea corectă.
Despre parcursul său în viaţă, inclusiv cel profesional, despre averea sa de la Albeşti şi despre comportamentul său ca director sunt multe lucruri de făcut publice. Dar până le va veni rândul,ă fac public cazul consilierei Liliana Dutcovschi pe care Delibaş a bătut-o într-un mod sălbatic şi a umplut-o de sânge. Femeia s-a adresat cu o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani iar de atunci este mereu şicanată de către Delibaş, umilită, ameninţată şi batjocorită în faţa colegilor.
Acest comportament al lui Delibaş este posibil pentru că ceilalţi angajaţi ai instituţiei tac, se tem să recunoască public comportamentul brutal al lui Delibaş, preferă slugărnicia în locul atitudinii civice şi de solidaritate colegială. Îi întreb public cum pot dormi noaptea când ştiu, au fost de faţă când colega lor a fost umplut-o de sânge, iar de frica lui Delibaş nu recunosc fapta acestuia?
Pentru că luni, 15 februarie a.c. procurorul care se ocupă de soluţionarea plângerii Lilianei Dutcovschi a anunţat că va face reconstituirea faptei, Delibaş, vineri, 12 februarie a.c. a ameninţat-o pe Liliana cu desfacerea contractului de muncă pentru că ar fi „nebună!. Ba chiar a adus vineri un psiholog femeie de la Medicina Muncii care, pe motiv că trebuie testat personalul, măsură unică la nivel de România, a testat-o şi Dutcovschi,
Psihologul s-a ocupat personal de ea şi a stresat-o permanent ca să nu poiată completa testul în timpul stabilit. Cu socrul proaspăt înmormântat, cu o boală recent descoperită în sensul că pierde din globulele roşii, Liliana nu s-a încadrat în timpul stabili.
Finalul a fost că Liliana Dutcovschi a fost declarat㠄inaptă psihic”, adică a fost declarată nebună, aşa cum se proceda şi pe vremea lui Ceauşescu cu angajaţii incomozi. Pentru că Liliana s-a revoltat faţă de modul în care a fost hărţuită la completarea testului, psihologul a acceptat ca, luni, să fie prezentă la cabinetul său la ora 16,30 împreună cu şeful de la Resurse Umane, un apropiat al lui Delibaş.

Ciudat, psihologul nu i-a spus cum se numeşte, unde are cabinetul şi nici de ce trebuie să asiste la testarea sa cel de la Resurse Umane când un astfel de test este personal şi nepublic.
Liliana Dutcovschi m-a contactat încă în cursul lunii ianuarie şi mi-a relatat cum a fost bătută dar intervenind moartea scorului n-am mai putut continua ancheta începută la Botoşani, Albeşti şi la Coţuşca. ;i celor de la Ministerul Agriculturii dar a venit în control un ticălos de teapa lui Delibaş şi în urma cercetării a constatat că femeia n-a fost bătură. Adică Liliana Dutcovschi minte, minte medicul legist, numai Delibaş spune adevărul şi slugarnicii săi.
Fac publică ultima mea convorbire cu Liliana Dutcovschi ca să înţelegeţi mai bine în ce hal a fost adusă această funcţionară care de ani de zile munceşte în instituţie, dar munceşte cinstit, ceea ce nu este pe placul lui Delibaş şi a găştii sale.
Voi reveni cu informaţii noi după ce termin cu ancheta despre corupţia din Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 15 – 22.02.2021
Bancul săptămânii: Răspunsul lui Ion
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
La liceul Flămânzi au pus director un „aghesmuit” iar adjunct o învăţătoare
Ioan Rotundu
Ţipetele celor din Buhăceni n-ajung la urechea celor din Telekom
Aceste ţipete n-ajung nici la urechea botoşăneanului Cozminschi, preşedintele ANPC
Să facem cunoştinţă cu protectorul şi patronul afacerilor din Vama Stânca (III)
Ioan Rotundu
Acţiuni de contrabandă cu ţigări patronate de şeful Mariniuc (IV)
Ioan Rotundu
La Drislea, preotul Burdulea a intrat în conflict cu enoriaşii
Ioan Rotundu
SNPF - protectorul contrabandiştilor şi a celor din crima transfrontalieră (V)
Atitudinea civică a imului de afaceri suliţan Traian Popa
îi lasă rece pe cei de la Mediu şi IJJP Botoşani
În liceul din Flămânzi, dacă intri, te îmbeţi de la mirosul de alcool
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Cultura botoşăneană în impas
Din nou finul Ţurcanu îşi spală naşul de nămolul infestat al iazului Dracşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog