Bucătăresele din Centrul de plasament „Prietenia” au avut parte, ieri, de un control inopinat la calitatea bucatele gătite pentru cei 60 de copii instituţionalizaţi. Meniul zilei, ciorbă de cartofi cu smântână şi pilaf de orez cu friptură, l-au lăsat fără grai pe directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, Liviu Rădăşanu.
„Acum sunt convins că toate afirmaţiile legate de faptul că aceşti copii mănâncă prost au fost spulberate. Deci e o ciorbă ca la mama acasă şi felul doi, o delicatesă. Ca să nu mai vorbesc de plăcinta de la felul trei”, a spus sursa citată.
Şeful DGASPC a vrut să pună capăt speculaţiilor legate de calitatea proastă mâncării gătite în centrele de plasament şi a pus la cale o verificare aleatorie şi în cel mai secret mod cu putinţă. Astăzi, fiindcă e Sfânta Maria şi sunt copii sărbătoriţi, bucătăresele vor găti un meniu special, iar surpriza o constituie un tort mare de ciocolată pentru toţi cei 60 de copii de la Prietenia. (Lavinia Preda)