Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13445
De la 07 Ianuarie 2003
122899094

Bucătăria Jurnalul: Frigărui de pui cu orez şi sos de coriandru şi mentă

  • 14 March 2010, 23:00
Reţeta este deosebit de aromată, iar cei care iubesc gustul un piculeţ iute vor fi încântaţi. Cei care sunt prudenţi cu preparatele picante pot renunţa la boiaua iute şi/sau la ardeiul iute.

Ingrediente: 2 piepţi de pui (circa 700 g în total), dezosatţ şi fără piele, tăiaţi cubuleţe, pentru frigărui, 3-4 linguri de ulei de porumb, 180-200 g iaurt gros, sare, piper negru proaspăt măcinat, 1 ceapă mică, tăiată bucăţi, 6 căţei de usturoi, tăiaţi în sferturi, 4 cm bucată de ghimber, proaspăt, curăţat şi tăiat bucăţi, 2 linguri de amestec curry, 1 ardei iute verde, tocat grosier, 6 fire proaspete de coriandru, tocate mărunt, 20-24 frunze proaspete de mentă, tocate mărunt, 1 lingură de alune caju, curăţate, 1 lingura de boia dulce, 1 lingură de boia iute, orez fiert, pentru servit, amestec de foi de salata, pentru servit.

Mod de preparare: Se pisează într-o piuă, sau se procesează într-un blender, 4 căţei de usturoi cu jumătate din ardeiul iute, ceapa, ghimbirul şi 4-5 linguri de iaurt. Se amestecă această mixtură cu sare, piper, boia şi curry. Acest amestec se combină cu carnea, într-un castron mare. Se amesteca bine cu mâinile, se acoperă castronul şi se lasă la marinat câteva ore, în frigider.
Se pisează într-o piuă, sau se procesează într-un blender, ardeiul iute rămas împreună cu frunzele de coriandru şi de mentă, 1 lingură de ulei, restul de usturoi, sare şi alune. Se amestecă bine, se acoperă şi se lasă ca să se amestece aromele.
Se tapetează o tavă de cuptor cu folie metalică. Se înfig bucăţile de carne în frigări, iar acestea se aşează în tavă, sprijinite cu capătul bont de marginea tăvii. Se găteşte carnea în cuptor, sau sub grill-ul cuptorului, până ce este făcută şi rumenită. La câteva minute, frigăruile se ung cu ulei şi se întorc. Totul durează circa 20 de minute.
Se servesc frigăruile alături de orez fiert, salată verde sş sos de iaurt cu coriandru şi mentă.

Sfaturi: Menta şi coriandru se găsesc în supermarket, ambalate în pliculeţe de celofan. Ghimbir se găseşte în supermarket, vărsat, sau pe tăviţe ambalate în celofan Curry (amestec de condimente pisate) se găseşte în supermarket, ambalat în plicuri, sau borcănele.
Poftă bună!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sfatul lui Iancu de Hunedoara către români
Ioan Rotundu
Tâlhărie neconfirmat㠖 Botoşani
Conducea un autovehicul neînmatriculat
Cauze concurente în producerea unui accident rutier
consumul de alcool şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum,
Peste 200 pachete de ţigări confiscate de jandarmi…..
Termica Botoşani se considerată inoportună la privatizare
13 – zi cu ghinion …
Guvernul Boc declanşează operaţiunea de decimare a bolnavilor
Reduce bugetarii într-o parte şi-i angajează în cealaltă
inspectorii de la Mediu au devenit comisari la Garda de Mediu
În căutarea ouălor otrăvitoare şi de contrabandă
Părinţii protestează la legea lui Funeriu
Elevii fotbalişti din Frumuşica, „bronz” la Olimpiada Sportului Şcolar
Părinţi obligaţi să dreagă oalele sparte de elevii infractori din Flămânzi
Istoricul şi diplomatul român Andrei Capuşan, în conferinţă la Londra
Seri duhovniceşti la Oastea Domnului din Micherechi
Prioritatea strategică pentru PDL este rezolvarea problemei liberale
Marş de protest, la Cluj, faţă de ideea regionalizării României
Agenţii Fiscului american au urmărit un patron pentru o datorie de 4 cenţi
Bancul zilei: Dragoste de… soacră!
Horoscop
Un roman, prins în menghină pe marginea prăpăstiei în Austria
S-a votat oficializarea limbii maghiare în Ţinutul Secuiesc
PCM propune ca toate regiunile ţării să aibă autonomie teritorială
Edu Cer solicită eliminarea finanţării de la buget
pentru membrii diverselor Academii din România
Întâlnire de seamă între personalităţi hunedorene şi botoşănene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog