Ingrediente: 2 piepţi de pui (circa 700 g în total), dezosatţ şi fără piele, tăiaţi cubuleţe, pentru frigărui, 3-4 linguri de ulei de porumb, 180-200 g iaurt gros, sare, piper negru proaspăt măcinat, 1 ceapă mică, tăiată bucăţi, 6 căţei de usturoi, tăiaţi în sferturi, 4 cm bucată de ghimber, proaspăt, curăţat şi tăiat bucăţi, 2 linguri de amestec curry, 1 ardei iute verde, tocat grosier, 6 fire proaspete de coriandru, tocate mărunt, 20-24 frunze proaspete de mentă, tocate mărunt, 1 lingură de alune caju, curăţate, 1 lingura de boia dulce, 1 lingură de boia iute, orez fiert, pentru servit, amestec de foi de salata, pentru servit.
Mod de preparare: Se pisează într-o piuă, sau se procesează într-un blender, 4 căţei de usturoi cu jumătate din ardeiul iute, ceapa, ghimbirul şi 4-5 linguri de iaurt. Se amestecă această mixtură cu sare, piper, boia şi curry. Acest amestec se combină cu carnea, într-un castron mare. Se amesteca bine cu mâinile, se acoperă castronul şi se lasă la marinat câteva ore, în frigider.
Se pisează într-o piuă, sau se procesează într-un blender, ardeiul iute rămas împreună cu frunzele de coriandru şi de mentă, 1 lingură de ulei, restul de usturoi, sare şi alune. Se amestecă bine, se acoperă şi se lasă ca să se amestece aromele.
Se tapetează o tavă de cuptor cu folie metalică. Se înfig bucăţile de carne în frigări, iar acestea se aşează în tavă, sprijinite cu capătul bont de marginea tăvii. Se găteşte carnea în cuptor, sau sub grill-ul cuptorului, până ce este făcută şi rumenită. La câteva minute, frigăruile se ung cu ulei şi se întorc. Totul durează circa 20 de minute.
Se servesc frigăruile alături de orez fiert, salată verde sş sos de iaurt cu coriandru şi mentă.
Sfaturi: Menta şi coriandru se găsesc în supermarket, ambalate în pliculeţe de celofan. Ghimbir se găseşte în supermarket, vărsat, sau pe tăviţe ambalate în celofan Curry (amestec de condimente pisate) se găseşte în supermarket, ambalat în plicuri, sau borcănele.
Poftă bună!