Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
6372
De la 07 Ianuarie 2003
68486607

Bucătăria Jurnalul: O reţetă specială pentru mititei

  • 11 June 2010, 23:00
Ingrediente: 1 kg carne de vacă de la ceafă, 200 g seu de vacă, piper, ienibahar, coriandru, cimbru, 3-4 căţei de usturoi, sare, o linguriţă cu vârf bicarbonat.

Mod de preparare: Carnea şi seul se trec prin maşina de tocat de 3 ori. Usturoiul se zdrobeşte împreună cu o linguriţă rasă de sare, cu dosul unei linguri, adăugând 200 ml apă călduţă şi amestecând bine. Apoi, se strecoară peste carne, adăugând şi bicarbonatul, ca mititeii să crească la prajit şi să devină pufoşi.
Pentru aromă se pune câte un vârf de linguriţă cu ienibahar şi coriandru; in lipsa lor se poate pune o linguriţă rasă de cimbru pisat. Tocătura se amestecă şi se bate bine cu mâna până când se omogenizează, apoi se pune într-o pungă de nailon şi se introduce în frigider, unde se lasă până a doua zi. Prin maşina de tocat la care s-a montat tubul pentru făcut cârnaţi, se trece din nou carnea. Prin tub vor ieşi cârnăciorii (mititeii) care se rup cu mâna, pe măsură ce ies.
Se aşează pe un platou uns cu untdelemn, fără să se lipească unul de altul şi apoi pe deasupra, se ung. Mititeii se pot modela şi între palmele udate cu apă sau unse cu untdelemn. Se ia câte o lingură plină de tocătură şi se răsuceşte între palme, până ce capătă forma de cârnăcior de cca 2 cm grosime şi 8-10 cm lungime.
Cel mai bun grătar pentru mititei este cel cu cărbuni, deoarece căldura iradiază de jos în sus, formându-se o crustă pe partea de jos a mititeilor, care nu va permite sucului din carne să se scurgă; astfel, mititeii îşi vor păstra suculenţa şi frăgezimea. Mititeii se pun pe grătarul încins de care se dispune, fără să mai fie nevoie să se ungă şi acesta, mititeii fiind deja unşi cu untdelemn. Se prăjesc 4-5 minute pe o parte, apoi se întorc pe toate părţile, până când se rumenesc frumos. Se servesc imediat fierbinţi, cu muştar.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Pensiile speciale nu-s de nasul parlamentarilor
Se apropie alegerile pentru preşedinţia PSD Botoşani
Ipoteşti – Seri melancolice eminesciene
Programul Biblionet la start!
Captură importantă de ţigări datorită informatorilor
Conflict finalizat cu focuri de armă la Curteşti
Programul Tv SOMAX - sâmbătă/duminică
„Vasilache” vă face din nou cu ochiul
Să râdem cu „O poveste posibilă”
Cine-i nesimţitul?
COD GALBEN
Temperaturi ridicate – disconfort termic
Toată lumea e în criză, nu numai România
dar numai noi prezentam catastrofic si la limita isteriei aceasta criza
Dezechilibrele care au stat la originea crizei economice sunt pe cale sa reapară
Incendiu la un depozit de furaje
Oraşul Flămânzi va deveni un mare şantier
Obligaţiile persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj
500.000 de euro daune morale pentru Ion Diaconescu
Imigranţii ridică nivelul prostiei din ţara noastră
Cere statului român acţiuni ferme in sprijinul românilor din Timoc
Partidul lui Boris Tadici îşi asmute oamenii împotriva românilor din Timoc
Bucureştiul tace
Horoscop
Bancul zilei: Politica impozitelor
Ana Maria Gheorghe şi Alexandra Ignat fac paradă de costume de baie
Contractul de privatizare încheiat de România cu ENEL trebuie REZILIAT!
Visul autonomiei maghiare alimentat cu fonduri publice
la Sfantu Gheorghe, ceardaşul secuiesc finanţat anual cu sute de mii de euro
Lecţia de neîncredere românească
Eva Iova: Şansa poate aduce schimbarea
Ieri, sindicaliştii au strigat parlamentarilor PDL de Botoşani să voteze moţiunea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă