Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
13185
De la 07 Ianuarie 2003
71021177

Bucătăria Jurnalul: Saramură de peşte

  • 3 June 2010, 23:00
Ingrediente: 10-12 peşti mici de circa 150-200 g fiecare, sare

Preparare: Curăţaţi de intestine şi branhii, însă nu şi de solzi, se spală peştii, lăsându-i întregi. Se şterg bine la suprafaţă cu un şervet de hârtie. Într-o tavă de tablă nesmălţuită, se pune un strat de sare cu grosimea de 2-3 mm şi se aşează pe plita foarte fierbinte.
Se lasă să se înfierbânte, întorcând-o cu o lingură de lemn. Când sarea este foarte fierbinte, se aşează peştii pe ea, unul lângă altul, lăsându-i fără să se întoarcă până când se rumenesc; apoi se pot întoarce pe partea cealaltă.
Dacă sarea nu este foarte fierbinte sau peştii sunt încă uzi, aceştia nu se coagulează imediat la suprafaţă şi vor absorbi prea multă sare. Când sunt prăjiţi, peştii se pun pe o planşetă, şi se îndepărtează solzii cu un cuţit ascuţit şi, fără să se mai spele, se aşează într-un platou, turnându-se peste ei apă fierbinte cât să-i cuprindă; apa se va săra suficient de la sarea rămasă pe ei.
În saramură se adaugă 2-3 bucăţele de ardei iute (sau după gust). Ardeiul iute se poate înlocui cu câţiva căţei de usturoi tăiaţi în felii, sau cu o ramură de cimbru. Se serveşte ca fel întâi. Saramura se poate pregăti la fel şi din peşti mari, prăjiţi la grătar sau la proţap. Apa care se toarnă peste ei, se sărează după gust şi se aromează cum s-a arătat la început.
Poftă bună!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Bancul zilei: Paternitate recunoscută în stil evreiesc
Mădălina Drăghici preferă şedinţele de SPA bio
Calculul de optimalitate al Andreei Vass pentru concedierea bugetarilor
125.000 de persoane in 2011
CNA aplică o amendă de 18.000 de lei postului Antena 3
ANAF sesizează Parchetul în cazul Realitatea Media SA
pentru infracţiunea de evaziune fiscala. Realitatea acuză un control la comanda politică
Mai mulţi botoşăneni vor rămâne fără apă
la inaugurarea primelor ţevi montate prin ISPA
Gurile de canal nu fac faţă la ploile torenţiale
Apărătorii Mediului au primit premii de la Primăria Botoşani
Ziua Suediei sărbătorită la Prefectura Botoşani
Conducere auto cu permisul suspendat
Incendiu la o locuinţă din Buhăceni
Ungaria are şanse slabe să evite soarta Greciei
Partidă memorabilă de rugby-ul la Botoşani
Ambiţiile demente ale preşedintelui Băsescu
Medicii nu vor coplata de la pacienţi
Şefii din educaţie vor ca profesorii să ţină ore „de şcolire” a părinţilor
Contestatul program „Euro 200” continuă fără piedici din partea crizei
Bolnavilor li se limitează consultaţiile gratuite: maxim trei pe an
Program TV SOMAX – vineri 4 iunie
Portocaliul Boroleanu face legea în comună
Mircea Mihai, primarul galben i se supune docil
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă