Pentru glazura de brânză: 120 g brânză, 50 g unt moale, 90 g de zahăr pudră, 1 linguriţă coajă rasă de lămâie, 1 linguriţă coajă rasă portocală.
Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 190°C şi se pregăteşte o tavă de copt, îmbrăcată în hârtie de copt. Ouăle se bat bine, împreună cu zahărul şi uleiul până se formează un amestec cremos. Mai apoi se adaugă morcovul ras mărunt, făina cernută, bicarbonatul de sodiu, condimentele şi nucile tocate mărunt.
Se toarnă aluatul în tavă şi se pune la cuptor pentru 40-50 minute, până capătă o crustă lucioasă şi o culoare ciocolatie. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească în tavă apoi se mută pe un grătar.
Între timp se pregăteşte glazura de brânză, amestecând bine brânza, untul, zahărul pudră, coaja rasă de lămâie şi portocale, cam 2 min până când devine un amestec pufos. După ce prăjitura s-a răcit complet, se întinde uniform glazura de brânză deasupra.
Poftă bună!