Mod de preparare: Se spală carnea şi se toacă. Se curăţă şi se spală ardeii, ciupercile şi ceapa. Se opăresc şi se scurg ciupercile. Ceapa, ardeii şi ciupercile se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă carnea tocată, sare şi piper. Se toarnă 150ml apa şi se scade umplutura la foc mic. Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb în apa uşor sărată.
Se prepară piureul de cartofi cu 100g caşcaval ras, 50g unt şi 2 ouă bătute cu sare. Se încălzeşte cuptorul. Se unge cu unt şi se tapetează cu pesmet o formă termorezistentă. Se întinde jumătate din piure, se aşează umplutura de pui cu legume şi se acoperă cu piureul rămas. Se introduce vasul în cuptor pentru 10 minute.
Se bate 1 ou cu bulionul, smântâna, 50g caşcaval şi sare. Se toarnă amestecul peste musaca şi se mai coace 10 minute la foc mic, până se formează o crustă. Se scoate din cuptor şi se presară cu caşcaval ras. Se poate servi cu smântână. Pentru a nu se rupe este recomandat să se taie după ce s-a răcit puţin.
Poftă bună!