Ingrediente: 10 morcovi, 2 rădăcini pătrunjel, 500 g carne de vită, 2 pulpe pui, 1 gulie mică, sare,piper, 1/2 linguriţe vegeta, 1 cutie mazăre, pătrunjel verde, 1/2 ardei roşu, măsline, 2 linguriţe muştar, 2 ouă fierte,1 ou nefiert, 3 castraveţi muraţi, ulei.
Mod de preparare: Se spală carnea de vită şi cea de pui , se taie în bucăţele(carnea de vită). Într-o oală de 6 l se pune apa la fiert, adaugi carnea şi sare, piper, vegeta după gust. Se curăţă zarzavaturile şi se taie pe lung felii, se bagă în oală la fiert. În timp ce fierb faci maioneza dintr-un gălbenuş nefiert şi 2 fierte ca să nu trebuiască să foloseşti mult ulei. Amesteci maioneza gata făcută cu muştarul.
Strecori zarzavaturile şi carnea (lasă şi 2-3 feliuţe de morcovi în oală şi nu arunci zeama ,poţi adauga câţiva tăieţei şi pătrunjel verde şi ai şi o supă bună). După ce se răcesc tai şi carnea şi zarzavaturile mărunt. Tai castraveţii cuburi mici. Le amesteci cu mazărea, maioneza,(mai laşi puţin din maioneză să ai pt ornat), mai pui sare şi piper dacă trebuie şi le aşezi pe farfurii sau boluri şi le ornezi după preferinţă.
Eu am folosit ardei roşu, mazăre, roşii şi castraveţi. În cazul în care preferi ca salata să fie mai acrişoară ,pui câţiva stropi de lămâie sau poţi adăuga mai mulţi castraveţi.
Poftă bună!