Mod de preparare: Desfacem aluatul şi punem în tavă prima foaie. Separat pregătim compoziţia din brânză de vaci,smântâna,2 ouă,5 linguri de gris,10 linguri de zahăr, esenţa de lămâie şi de rom, amestecăm bine cu mixerul şi apoi punem afinele şi mixăm bine până se încorporează.
Cu aceasta compoziţie venim peste foaia de plăcintă, o întindem bine, mai adăugăm câteva fructe de afine nemixate şi acoperim cu a doua foaie de plăcintă. Înţepăm din loc in loc foaia şi o dăm la cuptor să se coacă cel puţin 120 de minute deoarece este un pic mai lichidă de la fructe.
Verificăm plăcinta după cel puţin 40 de minute şi întoarcem tava. Menţionez că eu las focul la cuptor la foc domol, mai bine o ţin mai mult decât să dam focul tare şi să nu se coacă bine la mijloc. După cele 120 de minute, scoatem plăcinta şi o ungem cu celalalt ou pe deasupra şi o lăsăm în cuptor să se răcească. Când considerăm că s-a răcit o tăiem, o aşezăm pe un platou şi o pudrăm cu zahar pudră. Bucăţile mari pe un platou, iar colţurile pe o farfurioară mică.
Poftă buna!