Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
7825
De la 07 Ianuarie 2003
74945862

Buchet de festivaluri pentru botoşăneni

  • 27 July 2008, 23:00
Centrul Judeţean de Creaţie desfăşoară în perioada 9-15 august o manifestare mai amplă, dedicată împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Este vorba de cea de-a treia ediţie a „Târguri, dans, creaţie, folclor”, un mănunchi de festivaluri, la care îşi vor da concursul atât formaţii din judeţ, cât şi din afară. Timp de o săptămână, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoşani vor avea loc spectacole dedicate folclorului. „Vor fi invitate tarafuri din mai multe judeţe. O noutate este prima ediţie a Festivalului de coregrafie Vasile Andriescu, în memoria coregrafului botoşănean, care nu a fost doar coregraful Botoşaniului ci şi al Moldovei. Avem deja invitaţi din Cluj, Craiova, Braşov, Dobrogea şi din judeţ”, a declarat directorul Centrului de Creaţie, Ion Ilie (foto).
În privinţa formaţiilor de dansuri autohtone, au prioritate cele 4 formaţii laureate ale Festivalului „Aşa-i jocul neamului”, ce s-a desfăşurat recent la Vârfu Câmpului. În cadrul aceleiaşi manifestări va avea loc şi Târgul Meşteşugarilor, la care au fost invitaţi să participe meşteri populari din toate colţurile ţării, dar şi din Republica Moldova şi Ucraina.
Totodată va fi organizată o seară muzicală, la care vor onora cu prezenţa invitaţi din Franţa şi un simpozion. „Vom relua şi tabăra de pictură naivă de la Agafton. Artiştii, 20 la număr, vor prezenta o expoziţie cu lucrările lor la Galeriile de Artă Ştefan Luchian. Intenţionez să organizăm şi o seară dedicată etniilor. Nu doar romi, ci şi grecilor, macedonenilor, turcilor şi ruşilor. Vrem să invităm cu acest prilej o formaţie din Grecia. Dacă nu reuşim acum, vom organiza acest festival al etniilor în toamnă”, a mai adăugat Ion Ilie. Manifestările se vor încheia cu Festivalul fanfarelor, unde directorul Centrului de Creaţie mizează pe prezenţa unor formaţii din Slovacia, Ungaria şi Austria. Instituţia colaborează pentru organizarea acestei vaste acţiuni cu Primăria Botoşani şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 28 iulie
Gânduri în două sec unde de disperare
Flutur vrea ca primăria veche să aibă rol de reprezentare
Liberalii au sărit în ajutorul sinistraţilor
Salvat din ştreang, pentru 5-a oară
Lista monumentelor istorice luată la ochi de specialişti
Votul uninominal continuă să dea frisoane celor din PRM
Teatrul „Mihai Eminescu”, campion la venituri
Pe botoşăneni îi ţine punga mai mult pentru apartamente vechi
Şeful CJ Botoşani acuză Guvernul de mită electorală
Puhoiul de ape i-a scos pe epidemiologi pe teren
Pretind că sunt serioşi!
Comentariul comentariilor (CLV)
(Ioan Rotundu)
Angajaţii AJOFM vor convinge şomerii să accepte condiţiile patronilor
Din septembrie se aplică noi limite de vârstă pentru pensionare
Ce şanse au candidaţii liberali să ajungă senatori?
Ioan Rotundu
Creşte numărul taţilor ce preferă postura de mamă
Inundaţiile au făcut ravagii în judeţ
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă