Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
282
De la 07 Ianuarie 2003
122885931

Bucuriile primarului din Dângeni

  • 3 April 2011, 23:00
După ce,în ultimele două săptămâni am luat pulsul activităţilor desfăşurate în câteva din primăriile situate în partea de sud a judeţului, locaţii în care am discutat despre problemele şi realizările edililor de Frumuşica (viceprimar Dumitru Baciu), Copălău (viceprimar Ciprian Ivanov), Coşula (primar Mircea Acatrinei), Băluşeni (primar Neculai Stratulat), Lunca (primar Marcel Marcu) şi Truşeşti (primar Mihai Puriuhniuc), periplul nostru documentar de primăvară a continuat în localitatea Dângeni, unde primar este Stelică Marinică Trofin.
La sediul primăriei, l-am întâlnit, într-o pasă extrem de optimistă, pe primarul Stelică Marinică Trofin, care ne-a explicat că motivul bunei sale dispoziţii se datorează investiţiei uriaşe care va începe peste numai câteva zile în comuna Dângeni: un parc eolian, cu o putere de 30 de MW, alcătuit din 19 turbine, având o valoare de 60 de milioane de euro!
Îmbucurător este faptul că, înainte de începerea propriu zisă a lucrărilor, toate drumurile de exploatare care fac legătura între centrul comunei şi zona deluroasă Gulioaia-Hulub, cea desemnată pentru asamblarea turbinelor, vor fi pietruite şi consolidate pe o lungime de 27 de kilometri, de forma constructoare, EOLAND Bucureşti, ele urmând să facă faţă unor transporturi de subansambluri grele, chiar şi de 30-40 de tone.
„În fiecare an, numai pentru drepturile de exploatare a drumurilor, Primăria Dângeni va primi de la utilizator 2.000 de euro, sumă la care se va adăuga impozitul anual ce va fi încasat pentru construcţii, respectiv 1% din valoarea totală a investiţiei.
Deoarece amplasarea turbinelor se face pe terenuri private, fiecare proprietar urmează să primească, de la acelaşi utilizator, anual, câte 1.500 de euro, deci încă o sursă suplimentară de venit îşi va face apariţia în localitate. Nu mai vorbim de faptul că prin amplasarea acestor „eoliene” se creează şi noi locuri de muncă, parcul urmând să dispună după inaugurare de paznici, mecanici întreţinere, electricieni etc.”
, ne-a spus primarul de Dângeni.
Proiectul a obţinut toate autorizaţiile de construcţie necesare şi urmează ca, după sărbătorile pascale, să înceapă reabilitarea drumurilor şi introducerea cablajelor. „Sumele, deloc neglijabile, care vor fi obţinute din acest parc eolian, vor fi folosite pentru realizarea multor investiţii şi proiecte locale, fără bani de la bugetul de stat”, ne-a mai spus Stelică Trofin, primarul comunei în care vântul, chiar dacă bate de te ia pe sus, va bate în curând cu folos. (BPF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Şeful poliţiştilor
Împreună pentru viitor
Truşeşti, localitate „înrudit㔠cu oraşul Flămânzi în absorbţia fondurilor europene
Situaţia de la Fukushima, mai gravă decat cea de la Cernobil
Românii nu vor ieşi din recesiune nici peste doi ani
Doi angajaţi ai centralei nucleare de la Fukushima, găsiţi morţi în interiorul clădirii
Un judecător american a aprobat o campanie publicitară anti-Islam pe autobuzele din Detroit
FMI a publicat scrisoarea de intenţie a Guvernului
vezi la ce s-a angajat România în noul acord
La Ceauseşcu a fost tragic, la Boc o să fie comic
O zi de primăvară petrecută la Schitul Balş
Hoţie intelectuală televizată
Urban Serv - spot publiciutar
Caricatura zilei
Olimpiada Sportului Şcolar de la Botoşani
„USL să nu se mai chinuiască să scoată ţara din criză. Am scos-o noi”
a dat asigurări Cătălin Flutur
USL nu vrea să fie aripioarele unei raţe şchioape care este Guvernului României
Consilierii locali de Tudora se gândesc la demisii
IŞJ Botoşani a afişat lista posturilor vacante
Funeriu promite profesorilor începători salarii mai mari
Judeţul va mai pierde 55 paturi de spital
În judeţul Botoşani sunt zeci de copii cu afecţiuni oncologice
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog