Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4975
De la 07 Ianuarie 2003
123768191

Buhăianu şi adevărul ciuntit

  • 23 August 2013, 23:00
Deputatul democrat-liberal Cătălin Buhăianu a anunţat presa la sfârşitul săptămânii trecute că DNA-ul va da iama printre vameşii şi poliţiştii de frontieră botoşăneni. Ba chiar a indicat şi o locaţie vizată, respecttiv vama de la Rădăuţi Prut. A rostit şi numele de Ovidiu Paşalău, fotul şef de vamă.
Dar dezvăluirile lui Buhăianu, dacă le putem numi aşa, au vizat şi un coleg al său de partid şi de Parlament. Este vorba de deputatul dărăbăeran Stelică Strugaru, despre care Buzhăianu a lăsat să se înţeleagă că ar avea implicaţii în traficul cu ţigări din Republica Moldova şi Ucraina.
Să încercăm să desluşim vorbele lui Buhăianu, care nu sunt decât nişte adevăruri ciuntite, adică spuse pe jumătate.
Cînd în urma alegerilor din toamna anului 2008 s-a format Guvernul PDL – PSD, Direcţia Naţională a Vămilor a fost cerută şi primită de PSD. De această importantă instituţie s-a opcupat direct şi nemijlocit Ilie Sârbu, soctul lui Victor Ponta. Toate numirile de şefi de vamă au fost avizate direct de ilie Sârbu. Săptămâna trecută Victor Ponta se afla invitat la postul naţional de televiziune Realitatea. În timp ce Ponta împroşa cu noroi acţiunea DNA-ului asupra vameşilor şi poliţiştilor de frontieră, de la Timişoara a sunat şeful de vamă şi i-a amintit lui Ponta că toate numirile le-a făcut socrul său. Iar vameşul timişorean a declarat că dispune de o copie a documentului aprobat de Ilie Sârbu prin care PSD-ul şi-a dat acordul asupra numirii şefilor de vamă de la punctele vamale ale României.
Luat prin surprindere Ponta n-a mai avut nicio reacţie.
La Botoşani, imediat ce PSD-ul a intrat la guvernare, de numirea vameşilor s-a ocupat , pe la spatele lui Constantin Conţac, pe atunci încă preşedinte al PSD, Marcu, Macaleţi şi Văzdoagă. La vama Stânca a fost numit un anume Ungureanu, şef şi acum. La vama Rădăuţi Prut Ovidiu Paşalău, care a avut o activitate laborioasă, demnă de invidiat, după cum spun chiar unii vameşi care i-au fost subordonaţi.
În perioada cât şeful de vamă a fost Paşalău, contrabanda cu ţigări a înflorit. Despre această contrabandă de la Rădăuţi Prut noi am scris şi acum doi ani,. şi acum un an, dar nu s-a sinchisit nimeni. Poate doar cei de la DNA, care culeg informaţii şi de prin presa scrisă. La vama din Rădăuţi Prut un rol important îl joacă şi deputatul PDL din Darabani Stelică Strugaru. Iar Strugaru s-a cam îndepărtat de partid, de unde şi reacţia de acuzare a lui Buhăianu. Omul mănâncă singur cozonacul din camă şi nu dă o felie şi celor de prin sediul PDL Botoşani.
Oidiu Paşalăiu a fost schimbat, dar faptele sale nu şi-au pierdut urma.
Şi la vama Stânca sunt treburi necurate, şi aici sunt colaborări amicale vameş-poliţist de frontieră, şi pe aici se afirmă că trec ţigările de contrabandă cu maşina ce are antemergător un poliţist.
Cu siguranţă că Buhăianu ştie mai multe decât a declarat presei. Dar cert este că cei din PSD au toate motivele să ţipe ca din gură de şarpe. Cum să nu ţipe când le sunt anihilate sursele de finanţare iar oamenii lor de încredere ajung după gratii?!
Avem toate motivele să aşteptăm cu nerăbdare să vedem unde vor năvăli mascaţii însoţiţi de procurorii DNA: la Rădăuţi Prut, Stânca sau Racovăţ? Dar mai interesant va fi să aflăm din ce partid fac parte cei arestaţi.
21.02.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Diferenţa de solidaritate între femei şi bărbaţi
La aşa servicii, ioc clienţi!
Afacerea Agripolis
Lepădăturile, scârnăviile şi profitorii
cochetează cu noua putere
Comunicat de pres㠖 Modern Calor Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog