Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
18775
De la 07 Ianuarie 2003
74768155

Buletinele se schimbă greu sau deloc

  • 13 October 2008, 23:00
O parte din botoşăneni folosesc încă vechile tipuri de buletine de pe vremea lui Ceauşescu. Majoritatea, după cum spune şeful Biroului de Evidenţă a Persoanelor din municipiul Botoşani, Cristinel Rusu, sunt persoane în vârstă, din mediul rural, cărora nu le este chiar la îndemână să bată drumul până la oraş pentru a face demersurile preschimbării actelor de identitate.
La ora actuală, 24.535 de botoşăneni mai uzează de buletine de tip vechi, din aceştia, 14.180 fiind în mediul rural. Anul în curs, Biroul de Evidenţă a Persoanelor a preschimbat 7.089 de buletine de tip vechi nu doar din municipiul Botoşani, ci şi din Băluşeni, Blândeşti, Corni, Cristeşti, Curteşti, Gorbăneşti, Lunca, Mihai Eminescu, Nicşeni, Răchiţi, Roma, Stăuceni, Suliţa, Tudora, Unţeni şi Vorona.
„Aceste buletine se regăsesc la persoanele în vârstă care nu prea ajung la oraş din motive de sănătate sau financiare. De aceea facem noi efortul şi ne deplasăm cu staţia mobilă în localitatea dumnealor”, precizează Cristinel Rusu.
Până acum au fost efectuate deja 10 acţiuni cu staţia mobilă din dotare. Dacă până acum, acţiunile au vizat mai mult centrul de comună, se au în vedere şi satele aparţinătoare, cu condiţia ca autorităţile locale să pună la dispoziţie spaţii amenajate. „Vrem să ne implicăm şi mai mult. Dar trebuie ca persoanele ce domiciliază mai aproape de municipiul Botoşani să încerce să vină ele la noi să îşi preschimbe actele de identitate. Nu e eficient să ne deplasăm noi cu staţia mobilă pentru cei de la Răchiţi sau Stăuceni. O acţiune de care sunt foarte mulţumit este cea de la Cristeşti unde, de la 1.200 de persoane cu acte vechi au mai rămas doar 400 de legalizat. Cam în felul acesta am dori să se lucreze”, a mai adăugat Cristinel Rusu.
Anul viitor, prioritare vor fi comunele Vorona, Tudora, Lunca şi Mihai Eminescu. Din punct de vedere al numărului de buletine ce trebuiesc preschimbate, Botoşaniul stă destul de bine comparativ cu alte judeţe, la nivel de ţară fiind încă în uz aproximativ 4.000.000 buletine de tip vechi. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Wass Albert, medaliat al Crucii de Fier, omagiat, pe bani publici
Basarabia la mezat
Asistenţii medicali comunitari sunt pasaţi cu leafa la primării
Extinderea sistemul de distribuţie a gazelor naturale în municipiul Botoşani
în urma lucrărilor de extindere, blocurile ANL Bucovina vor fi alimentate cu gaz
Comentariul comentariilor (CCXIV)
(Ioan Rotundu)
Monstruoasa coaliţie ne împinge către PSD
Ioan Rotundu
Horoscop
Secretul preotului
Doar pentru cei bolnavi după sex
Fixul lui Năstase
Votul uninominal e pentru tine!
Şedinţă organizată de viceprimarul de Dângeni în biserică
La Hudeşti, constructorii cam bat pasul pe loc
Preludiu electoral
Prigoana ciupercarilor
Sala Cinematografului „Unirea” închiriată moca
Criza medicamentelor ia proporţie
Începe vaccinarea contra gripei
Asistenţa socială lăsată pe mâna nepricepuţilor
Teledon – o gogoaşă răsuflată pentru sinistraţii botoşăneni
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă