Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26477
De la 07 Ianuarie 2003
83799882

Burse şcolare pentru elevii de gimanziu

  • 28 November 2011, 23:00
Din acest an vor primi burse şi elevii de gimnaziu, hotărâre luată la nivelul Ministerului Educaţiei şi stipulată într-un Ordin al ministrului Funeriu. Li se face astfel dreptate şi elevilor capabili de performanţă din clasele mai mici, pentru că până acum primeau bursele de performanţă doar liceenii cu rezultate foarte bune la învăţătură.
Decizia luată la nivel de minister este bună, însă nu prea bate cu bugetul primăriilor. Recent, în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean s-a luat hotărârea de a majora bursele pentru performanţă, acestea fiind aduse la nivelul ajutorului social care li se oferă liceenilor din familii cu venituri reduse în cadrul programului „bani de liceu”.
S-a ajuns astfel la un cuantum de 180 lei. Până acum s-a luat în considerare doar lista liceenilor capabili de performanţă, pentru a li se acorda burse. Lista trebuie însă reanalizată pentru a face loc şi copiilor din clasele V-VIII.
„Se va face o analiză la nivelul întregului judeţ, pe liste urmând să intre şi copiii capabili de performanţă din gimnaziu. Şi nu sunt puţini”, a declarat inspector şcolar general Ada Macovei.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că se va reduce probabil numărul liceenilor cu burse de performanţă, pentru că Primăria Botoşani nu are fonduri suficiente pentru a acorda un număr prea mare de burse. În Botoşani, numărul de elevi care vor încasa aceste stimulente va fi stabilit de Inspectorat împreună cu primarul. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Serviciul de Probaţiune a aniversat zece ani
Bolnavii închipuiţi din Primăria Botoşani
ei vor rămâne fără loc de muncă
Dar cu Antonescu cum rămâne?
Ioan Rotundu
Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Încârtită cu jambon
Bancul zilei: Munca la stat
Ai putinţică răbdare, monşer Ţurcanu!
Ioan Rotundu
„Nici măcar nu e un angajat corupt, e un prost”
Botoşani: Deputatul trugaru cere despăgubiri în euro de la ANI
Asio daune morale
Tomograful Spitalului judeţean s-a strivcat din nou
Minivacanţă de Ziua Naţională a României
Facturarea părților comune confirmată de instanțele de judecată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă