Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7161
De la 07 Ianuarie 2003
90452533

C O M U N I C A T D E P R E S Ă - ISU

  • 2 July 2010, 23:00
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani s-a întrunit, astăzi, 3 iulie 2010, în şedinţă extraordinară pentru a analiza situaţia creată în municipiul Dorohoi de inundaţiile din perioada 28-29 iunie şi stabilirea de măsuri urgente pentru ajutorarea populaţiei afectate. Şedinţa, condusă de preşedintele CJSU Botoşani, prefectul Cristian Constantin Roman, s-a desfăşurat în sala teatrului a Liceul „Grigore Ghica” Dorohoi.
În cadrul şedinţei a fost aprobată distribuirea a 45 de locuinţe modulare (40 pentru locuitorii din Dorohoi şi 5 în Broscăuţi). Lucrările pentru amenajarea unei tabere de sinistraţi au fost începute încă din această dimineaţă, în curtea SC Transport Mixt SA Dorohoi, pe strada Dumbrava Roşie. La ora 15.00, au fost repartizate primele locuinţe modulare. Acestea au fost dotate, pentru început, cu paturi, pături şi lenjerie de pat. Din cauza inundaţiilor care au lovit judeţul Botoşani au fost evacuate 1.799 de persoane, 1680 din municipiul Dorohoi şi 119 din 10 comune. Peste 1.500 dintre acestea stau la rude, iar 210 sunt cazate la diferite instituţii publice.
Tot în cadrul şedinţei, prefectul Cristian Constantin Roman a propus constituirea unui centru operativ în cadrul Primăriei municipiului Dorohoi, care să funcţioneze permanent pe perioada de reabilitare a zonei sau până la soluţionarea problemei locative a sinistraţilor.
Centrul operativ va avea următoarele atribuţii:
- să asigure coordonarea tuturor activităţilor pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţii, respectiv centralizarea datelor / informaţiilor despre solicitările cetăţenilor, despre modul şi stadiul îndeplinirii măsurilor stabilite;
- să ia în evidenţă toţi sinistraţii şi să asigure nevoile de primă urgenţă ale acestora; - să le rezolve problemele, în mod deosebit celor afectaţi, sau să le dea informaţii de interes pentru ei. În acest sens s-au instalat 2 numere de telefon respectiv 0231/ 611.310 şi 0231/611.030.
- să evalueze continuu activităţile.
Activităţile sunt coordonate din teren de prefectul judeţului.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră, Garnizoana Botoşani, membrii ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă, ajută zilnic sinistraţii să-şi scotă nămolul din case şi gospodării şi să-şi recupereze o parte dintre bunurile materiale, să-şi dezafecteze locuinţele distruse şi să-şi asaneze curţile, fântânile şi beciurile.
Astfel, de acţiuni se desfăşoară în toate localităţile afectate de inundaţii, în ziua de 28 iunie 2010. Numai ieri, pompierii au acţionat pe raza municipiului Dorohoi pentru scoaterea mâlului din şase locuinţe, a apei şi mâlului din 28 de curţi, 18 beciuri, un subsol şi 24 de fântâni.
Au fost deschise patru centre de colectare a ajutoarelor la sediul IJPF Botoşani, unde vor fi depozitate alimentele primite de la instituţiile publice din ţară, în sala de sport a Liceului Economic (se depozitează alimente din donaţii), în sala de sport a Liceului Pedagogic (se depozitează haine şi încălţăminte aduse de la guvern) şi la Casa Armatei unde cetăţenii pot aduce haine, încălţăminte şi alte bunuri.
Cotele pe râul Prut şi Jijia sunt în scădere. La Stânca aval cota măsura cu peste 86 peste cota de pericol, staţionară. La această valoare nu există risc pentru locuinţe. Jijia la Dângeni, Todireni şi Hlipiceni este în scădere, fiind sunt sub cota de pericol.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Românul şi avantajele damei de companie
Preşedintele PSD Botoşani îl acuză pe Emil Boc de lentoare în acţiune
Ajutoare liberale pentru sinistraţi
Preşedintele Traian Băsescu a făcut o vizită fulger în Dorohoi
Consilier, vechi reclamagiu, obligat să suporte rezultatele năzdrăvăniilor fiului minor
Bilanţ înecat în mâl şi scurgeri de ape
Poliţişti împotriva apelor, alături de localnici şi primari
Apele s-au retras, problemele continuă
CAS ne limitează şi vizitele la medic
Şcolile îşi fac planuri financiare pe seama elevilor chiulangii
Profesorii iar ameninţă că pleacă din sistem. Cine-i mai crede?
Medicii sancţionaţi n-au de gând să plătească amenzile
Program Tv SOMAX
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă