Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5003
De la 07 Ianuarie 2003
123407032

CCR a admis sesizarea PDL privind Consiliul de Administraţie al SRTv

  • membrii CA îşi pierd calitatea odată cu publicarea hotărârii în Monitorul Oficial
  • 26 September 2012, 23:00
Curtea Constitutionala a Romaniei a admis, miercuri, sesizarea Partidului Democrat Liberal privind hotararea plenului Parlamentului referitoare la componenta actuala a Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, validata la sfarsitul lunii iunie, informeaza Agerpres. Potrivit CCR, cei 8 membri ai CA al SRTv validati de Parlament urmeaza sa-si piarda calitatea odata cu publicarea hotararii Curtii in Monitorul Oficial.
Amintim ca pe 26 iunie, Raluca Turcan, presedintele Comisiei pentru cultura din Camera Deputatilor, anunta ca PDL va ataca la CCR hotararea plenului Parlamentului care urma sa valideze noua componenta a CA al Televiziunii publice, deoarece nu s-au votat si propunerile de membri din partea democrat-liberalilor.
"Este un abuz si abuzul vine din faptul ca este pentru prima oara cand o institutie aflata sub control parlamentar nu va avea in CA persoane propuse de un grup parlamentar, asa cum prevede legea. Grupurile parlamentare transmit propuneri privind persoane care sa faca parte din CA.
In Comisia de cultura din Camera Deputatilor niciodata nu s-a intamplat ca un partid politic sa nu aiba dreptul sa faca propuneri, sa nu fie nici macar audiate. Exista un text de lege foarte clar. Acest text spune explicit ca grupurile parlamentare transmit propuneri in baza configuratiei politice.
Asadar, votul fiind ilegal, propunerile fiind ilegale, vom contesta hotararea Parlamentului la Curtea Constitutionala. Actuala Putere, in total dezacord cu ceea ce a exprimat atunci cand a preluat puterea, ca doreste reluarea rolului Parlamentului, doreste corectitudinea deciziilor politice, astazi se manifesta ilegal in Parlament, sfideaza un drept al comisiilor de cultura stipulat prin lege si regulament si in acelasi timp urmareste politizarea celei mai importante institutii democratice din Romania, Televiziunea publica", sustinea deputatul PDL.
Democrat-liberalii au criticat la acea vreme faptul ca PDL nu a primit niciun loc in CA al SRTv, dupa cum decisese Comitetul liderilor de grup de la Camera Deputatilor si Senat. Acestia sustin ca Partidului Democrat Liberal i se cuveneau, conform configuratiei politice si ponderii sale in Parlament, trei locuri de titulari si trei de supleanti.
Prin Hotararea nr.28 din 26 iunie, cele doua Camere ale Parlamentului au desemnat in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, pentru o perioada de patru ani, incepand cu acea data, membrii titulari si supleanti.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Logica femeii căsătorite
Șevciuk vine la Chișinău. De ce nu este arestat?
Deficit bugetar de 7,11 miliarde de lei -1,17% din PIB pe primele 8 luni
Bruxellesul vrea să înfiinţeze o echipă europeană de procurori
Plăţile în numerar între persoane fizice ar putea fi limitate
plafoanele la firme scad şi de 5 ori
Parlamentul nu poate decide cine reprezintă România la Consiliul European
în cazul in care preşedintele şi premierul nu se înţeleg
Unde candidează mogulii media
Bolnavă suspectă de meningită virală acută
E.On Gaz atenţionează că monoxidul de carbon omoară
Azi, bursa locurilor de muncă la Sala polivalentă
MS pregăteşte pachetul care le va reduce gratuităţile la sănătate
„În Iad, cărţile sunt făcute!”, duminică la Teatrul Mihai Eminescu
Vrabia mălai visează şi Cristescu victorie
Gică Manole este OTV-ist convins, după ce PDL-ul nu i-a mai plăcut
Boroşani: Primarul Portariuc neag㠄golănia” de la Summer Fest
Declaraţii menite să ne îmbrobodească
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur
Ultimele articole de pe blog