Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Religie
Mediu
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
7737
De la 07 Ianuarie 2003
69908493

CEDO a refuzat recepţia Dosarului Revoluţiei române

  • pe motiv de lipsa de spaţiu
  • 1 October 2009, 23:00
Ministerul Afacerilor Externe roman a transportat fotocopiile documentelor din „Dosarul Revolutiei" cum i s-a solicitat, dar pe 28 septembrie Curtea CEDO a refuzat primirea acestora facând trimitere la scrisoarea din 6 iulie 2009, prin care anunta oficial ca nu doreste tot dosarul, si a solicitat autoritatilor române sa asigure avocatilor reclamantilor acces la documentele cauzei, transmite Romanian Global News citand MAE.
„Fotocopiile documentelor din dosarul Revolutiei au fost trimise la CEDO pentru a elimina orice urma de suspiciune în legatura cu transparenta si cu corectitudinea abordarii în aceasta cauza, precum si pentru a respecta pozitia de deschidere a autoritatilor române. Agentul Guvernamental pentru CEDO are rolul de interfata între stat si Curte si în aceasta calitate este obligat sa actioneze conform deciziilor autoritatilor române" a precizat MAE intr-un comunicat de presa remis redactiei noastre.
„Agentul Guvernamental la CEDO a informat constant atât pe presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, cât si celelalte institutii ale statului si presa în legatura cu faptul ca, data fiind complexitatea cauzei, CEDO a renuntat la solicitarea initiala privind trimiterea întregului dosar si a cerut pâna în prezent doar partial dosarul Revolutiei, existând posibilitatea ca ulterior sa mai solicite alte documente. Toate scrisorile primite de Agentul Guvernamental, prin care Curtea informa în scris în legatura cu aceasta pozitie au fost trimise de CEDO si lui Teodor Maries. Acesta a continuat sa faca proteste publice, sa lanseze acuzatii la adresa Agentului Guvernamental si sa solicite inclusiv prin comunicate de presa, scrisori, manifestatii de strada si în cadrul unor audiente la MAE si la alte institutii trimiterea întregului dosar la Curte, desi cunostea comunicarea CEDO referitoare la faptul ca aceasta nu doreste întregul dosar.
În cadrul unei întâlniri cu ministrul Justitiei si cu Teodor Maries, pe 11 septembrie, Procurorul General a anuntat ca va fotocopia dosarul si îl va trimite la MAE pentru a fi transmis la CEDO (a se vedea comunicatul Ministerului Justitiei din data de 11 septembrie 2009). Pe 23 septembrie, Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie a trimis Agentului Guvernamental copiile dosarului. În adresa de înaintare se specifica faptul ca Parchetul respecta astfel decizia CSM privind trimiterea copiilor tuturor documentelor din dosarul Revolutiei la CEDO" s emai arata in comunicatul de presa al MAE.
În prezent sunt în derulare procedurile uzuale legate de desfasurarea transportului de documente in tara.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Peste un sfert dintre primăriile din judeţ au fost amendate de Prefectură
Şefii judeţului pleacă în masă în pelerinaj
Ziua Naţională a Germaniei, sărbătorită la Prefectura Botoşani
Marea debarasare, episod nou
Parlamentul va deveni un loc al grotescului în următoarele doua luni
Corul robilor şi vopsirea comuniştilor
De ce îl vrea Moscova pe Lupu?
8 tone de furaje incendiate de un necunoscut
Magazie incendiată de o lumânare uitată aprinsă
Clopotele din biserici rămân, la Flămânzi, cele mai sigure mijloace de alarmare civilă
Program TELE'M BOTOŞANI, vineri
Horoscop
Boc şi-a luat adio de la PSD, într-un mod aparte
Face totul profesionist
Casă nouă pentru familia Purcel
Borcane contraceptive
Noi schimbări în conducerea Spitalului judeţean
Noi răfuieli liberale
Ioan Rotundu
Modernizarea Spitalului judeţean, bani aruncaţi pe fereastră
Botoşani, un judeţ calamitat şi o anunţată criză a grâului
Marcule, dă banii înapoi!
Prefectul vrea să pună ordine în haosul comasărilor de şcoli
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă