Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1105
De la 07 Ianuarie 2003
110921575

CJ Botoşani: Raportul de activitate al consilierului judeţean Marius Bogdan

  • 31 January 2016, 23:00
AUGUST 2012 - DECEMBRIE 2015
- AUGUST
Am finanțat manifestările sportive din cadrul „Zilelor orașului Flămânzi” înscripționând 30 de tricouri aniversare și suportând cheltuielile unei mese de protocol, pentru peste 40 de sportivi veterani locali omagiați cu acest prilej. Cost: 1000 lei.
Sursa de finanțare: Indemnizația de consilier județean.
SEPTEMBRIE
Am donat rechizite pentru întregul an școlar 2012 / 2013 unei familii nevoiașe cu 3 copii școlari dintr-un sat din comuna Prăjeni.
Cost: 700 lei.
Sursa de finanțare: Indemnizația de consilier județean.
OCTOMBRIE
Am donat rame de tablouri cu sticlă unui pictor local, pentru organizarea unei expoziții de pictură religioasă într-un sat din comuna Albești.
Cost: 400 lei.
Sursa de finanțare: Indemnizația de consilier județean.

2013
APRILIE – IUNIE

M-am implicat logistic și financiar în activitatea sportivă la nivel județean, finanțând participarea echipei de fotbal “FLACĂRA 1907 FLĂMÂNZI” în ediția 2012 / 2013 a fazei județene a Cupei României și conducând-o spre cea mai importantă performanță a ei din ultimii 20 de ani, respectiv disputarea finalei județene a Cupei României la Fotbal. Am asigurat gratuit asistența medicală în județ la mai multe jocuri din cadrul aceleiași competiții.
Cost: 2.800 lei.
Sursa de finanțare: Indemnizația de consilier județean.
IULIE
Am participat la programul de „PERFECŢIONARE ÎN ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ PENTRU ALEŞI LOCALI”, cu durata de 5 zile, organizat la sediul Consiliului Judeţean Botoşani de către Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Iaşi.
Sursa de finanţare: Bugetul Consiliului Judeţean.
SEPTEMBRIE
Am înființat în centrul civic al orașului Flămânzi (Aleea Principală, Bl. C1, Parter), contribuind și la amenajarea spațiului urbanistic cu aprox. 40 mp de trotuare cu pavele, primul „CABINET DE CONSILIER JUDEȚEAN” din județul Botoșani (şi singurul), cabinet în cadrul căruia am avut și am permanente întâlniri cu locuitorii din zonă, recepționându-le problemele si doleanțele și implicându-mă pe lângă autoritățile competente spre rezolvarea în special a acelor probleme legate de sfera de activitate a Comisiei din care fac parte în Consiliului Județean. Cabinetul este deservit, pe bază de voluntariat, de o secretară cu program zilnic de 6 ore.
Cost: 4.800 lei.
Sursa de finanțare: Indemnizația de consilier județean.
OCTOMBRIE
Am donat prin Primăria Prăjeni bani pentru refacerea acoperișului distrus într-un incendiu al locuinței unei familii nevoiașe (cu 5 copii) dintr-un sat din comuna Prăjeni.
Cost: 300 lei.
Sursa de finanțare: Indemnizația de consilier județean.

2014
AUGUST

Am contribuit la dotarea bazei sportive de la Stadionul din orașul Flămânzi, prin confecționarea băncilor din cele 2 vestiare, a băncilor de rezerve de pe pista stadionului, a unui panou publicitar în centrul localității, în plus am donat o mașină semiautomată pentru spălarea echipamentului sportiv.
Cost: 2.300 lei.
Sursa de finanțare: Indemnizația de consilier județean.
DECEMBRIE
Am finanțat pe parcursul a doi ani cheltuielile de logistică, documentare, tipărire și lansare a volumului “ Flămânzi – Decembrie ’89- Revoluție sau impostură ? ”, unica lucrare ce rememorează pe baza mărturiilor a peste 100 de personae participante și a documentelor oficiale ale vremii, evenimentele revoluționare petrecute în Decembrie ’89 în localitatea simbol a Răscoalei de la 1907. Volumul, care cuprinde peste 450 de pagini şi este prefaţat de o personalitate în domeniul istoric, reprezintă în opinia specialiştilor un document important de istorie recentă pentru localitatea Flămânzi şi judeţul Botoşani, mai ales că dezvăluie opiniei publice şi o serie de personaje originare din Flămânzi implicate la cel mai înalt nivel în Revoluţia Română, de la organizarea Mişcării Populare de la Iaşi din 14 decembrie 1989 şi până la executarea cuplului dictatorial Ceauşescu la Târgovişte, în 25 decembrie 1989. Volumul a fost lansat și distribuit gratuit în judeţ la data de 22 decembrie 2014, cu ocazia comemorării unui sfert de secol de la Revoluția Română.
Cost: 12.000 lei.
Sursa de finanțare: Indemnizația de consilier județean.

2015
IUNIE

M-am numărat printre sponsorii „GALEI 10 PENTRU BOTOŞANI” organizate de cotidianul “Monitorul de Botoşani” şi având drept scop prezentarea şi premierea a zece botoşăneni cu realizări deosebite în domeniile lor de activitate.
Cost: 100 lei.
Sursa de finanţare: Indemnizaţia de consilier judeţean.
DECEMBRIE
Cu ocazia deschiderii șantierului lucrărilor de reabilitare a rețelei de apă și canalizare realizate sub egida Consiliului Județean în ansamblul de blocuri din orașul Flămânzi și pentru detensionarea, prin socializare, a nemulțumirilor locale provocate de disconfortul produs de lucrări, am organizat în Sala de Sport din Flămânzi un meci amical de fotbal între o selecționată a angajaților NOVA APASERV Botoșani și localnici, respectiv veteranii echipei locale “Flacăra
Cost: 180 lei.
Sursa de finanțare: Indemnizația de consilier județean.

2012 – 2015
- Am amenajat cu spațiu verde o alee lungă de aprox. 20 metri dintr-o zonă insalubră a ansamblului de blocuri din orașul Flămânzi, prin plantarea și ulterior întreținerea (udare, curățire, protejare) unui număr de 18 arbori și arbuști din 6
Cost: 300 lei.
Sursa de finanțare: Indemnizația de consilier județean.

- M-am implicat în gestionarea problemei câinilor comunitari din zona Flămânzi, mediind donarea către Consiliul Local Flămânzi a unui teren privat (0,7 ha) pentru construcția unui padoc în extravilan, precum și hrană pentru animale, demers refuzat de autoritățile locale, care au preferat ulterior alte căi (nelegale) pentru rezolvarea acestei probleme. Ca exemplu personal dat locuitorilor din zonă am crescut și încredințat spre adopție 6 căței comunitari abandonați pe domeniul public și care și-au găsit astfel stăpâni.
Sursa de finanțare: Venituri proprii.

NOTĂ: în urma numeroaselor presiuni indirecte, civice şi mediatice, pe care le-am exercitat, de-a lungul mandatului meu de consilier judeţean asupra autorităţilor locale din oraşul Flămânzi în scopul determinării lor de a se supune legalităţii privind gestionarea problemei câinilor comunitari, acestea s-au văzut obligate ca la finele anului 2015 să amenajeze, în sfârşit, un adăpost pentru câinii comunitari din zonă, să-i adune, să-i crotalieze şi să-i hrănească.
- M-am implicat în organizarea, funcționarea și menținerea în activitate a “ Centrului de Permanență Medicală PRIMA-LINIE Flămânzi-Frumușica”, ce asigură asistența medicală de urgență pentru o populație de peste 20.000 de locuitori și care, în repetate rânduri s-a aflat în prag de desființare din motive locale meschine şi contrare interesului general.
Sursa de finanțare: Venituri proprii.
- Am susținut financiar construirea unei biserici într-un sat din comuna Răuseni. Cost: 1.600 lei.
Sursa de finanțare: Indemnizația de consilier județean. - Am rezonat spiritual cu locuitorii comunelor din sud-estul judeţului Botoşani, împărtăşind cu ei bucuria evlavioasă a marilor Sărbători Creştine, sens în care, în semn de empatie şi respect, le-am transmis de fiecare dată, pe canalele media locale, gândurile mele bune şi tradiţionalele urări.
Cost: 1.000 lei.
Sursa de finanţare: Indemnizaţia de consilier judeţean.
- Am efectuat mai multe deplasări prin localități de pe teritoriul Județului Botoșani, în special pentru documentare personală la fața locului înaintea votării unor proiecte de hotărâre supuse aprobării în ședințele de plen ale Consiliului Județean.
Cost: 2.500 lei.
Sursa de finanțare: Indemnizația de consilier județean.
- Cu două excepții (una când nu am fost anunțat oficial și a doua când am avut un deces în familie) am participat la toate ședințele de comisie, cele ordinare și extraordinare ale Consiliului Județean, unde am avut 4 luări de cuvânt pe probleme de construcții, apă, învățământ și sănătate și am contribuit la adoptarea hotărârilor pe care le-am considerat benefice pentru locuitorii județului Botoșani.
Sursa de finanțare: Bugetul Consiliului Județean.
- Am participat la lucrările unor comisii CJ în care am fost repartizat, în speță cele privind negocierile legate de achiziționarea Casei mamei lui George Enescu de la Mihăileni, Casei bunicului lui Nicolae Iorga din mun. Botoșani, precum și într-o comisie de contestații a finanțării unor ONG -uri de la bugetul
Sursa de finanțare: Bugetul Consiliului Județean.
- Am participat la manifestările oficiale comemorative și aniversare (depuneri de coronae, etc) organizate de Consiliul Județean în municipiul reședință de județ cu ocazia festivităților naționale, mai puțin la cele organizate cu tentă propagandist-politică (târguri, expoziții și festivaluri).
Cost: 700 lei.
Sursa de finanțare: Indemnizația de consilier județean.

N.B. Toate activitățile de mai sus pot fi susținute cu probe materiale concrete, cu martori și cu documente fiscale.
7 % din indemnizaţia de consilier judeţean a fost virată lunar ca şi cotizaţie la partid, conform statutului PNŢCD.
Practic, aproape întreaga indemnizaţie de consilier judeţean încasată în cele 42 de luni de mandat (33.000 lei), a fost alocată exclusiv unor activităţi şi acţiuni conforme, în opinia mea, cu statutul oricărui ales local, fără funcţii executive.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 30.01.2016
Reţeta zilei: Supă cremă de sparanghel
Bancul zilei: Starea de disperare
Valeriu Zgonea cere reluarea dezbaterilor privind Codul Penal si de Procedura Penala,
dupa criticile CE din raportul MCV
Gabriel Oprea: Procurorul general are rang de ministru; in anumite conditii, are anumite misiuni importante
Astronomii babilonieni, primii care au folosit "o geometrie foarte sofisticata"
Un comisar european sustine "taxa europeana pe benzina" propusa de
Germania pentru a acoperi finantele necesare crizei refugiatilor
Florin Piersic, dupa ce PSD s-ar fi aratat interesat sa il propuna candidat la parlamentare:
Nu ma intereseaza politica, la politicieni nici nu le spun multumesc, ca n-am de ce
Politia germana "ar trebui sa impuste imigranti", sustine lidera unui partid populist
Dacian Ciolos discut aazi cu liderii partidelor parlamentare despre modificarea legii alegerilor locale
Botoşani: Mare bal mare organizat de baronul social-democrat de Hudeşti
„Jupânul” Marian Petrache vrea capul lui Flutur
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 29.01.2016
Lumea lu' Rotundu: Ziua Unirii la Darabani
Botoşani: Iulian Vlas, cel mai ales şi revocat viceprimar din judeţ
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă