Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15067
De la 07 Ianuarie 2003
122875134

CJ Botoşani: S-ar putea ca Ţurcanu să dea un verdict pripit

  • 18 April 2013, 23:00
Radu Judele, administratorul public al Consiliului Judeţean Botoşani s-a prezentat miercuri, 17 aprilie, din nou la DNA Bucureşti. El a fost însoţit de avocaţii angajaţi iar procurorii DNA i-au prezentat faptele pentru care este acuzat, respectiv infracţiunea de trafic de influenţă.
„Procurorii se bazează pe nişte interceptări telefonice ale discuţiilor pe care le-am avut cu cei de la Tahal. Cred că aceştia au interpretat greşit discuţiile”, a declarat Radu Judele.
Şi avocaţii său au declarat că procurorii DNA n-au probe incriminatorii care să susţină acuzaţia pentru infracţiunea de trafic de influenţă şi că în final Judele va fi scos de sub urmărire penală sau, dacă va fi trimis în judecată, achitat de judecători.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, în urma discuţiilor purtate cu Judele şi avocaţii săi a declarat c㠄Peste 50%, din punctul de vedere al avocatului, va primi neînceperea urmăririi penale. Avocatul mi-a spus foarte clar ca nu exista nicio proba. S-a discutat strict afaceri. Nu este implicat Consiliul Judeţean în discuţia respectivă. Doar discuţia cu firma lui şi alte firme care voiau sa se asocieze“.
Credem că preşedintele Ţurcanu s-a pripit în concluzia sa. Este o metodă a cercetării penale ca procurorii să nu-i prezinte învinuitului sau inculpatului toate probele care-l acuză la prima audiere. De obicei i se prezintă crâmpeie de probe, cele mai evazive, pentr-u a-l determina pe suspect şi pe avocaţii săi să vină cu explicaţii în apărare, explicaţii pe care apoi procurorii le folosesc în a-şi consolida adevăratele probe.
Este un joc de-a şoarecele şi pisica din care procurorii câştigă cel mai adesea.
Desigur, avocaţii vor căuta întotdeauna să-şi încurajeze clientul, ca să-şi justifice onorariul încasat, dar avocaţii cu experienţă ştiu cum lucrează procurorii şi ştiu cum să evite capcanele lor. Se va vedea în final dacă din acest joc strategic de cercetare penală Judele va ieşi basma curată dar după cum au acţionat procurorii ne-am mira ca el să nu fie trimis în judecată. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Test psihologic la angajare
Gastronomie: Răcitură de pui (Piftie)
Botoşani/Centrul Vechi: S-au înmulţit solicitările pentru chiriile de un euro C
Viorel Olariu, contabilul turmentat de la Primăria Vf. Câmpului
Chirurgii din Boston, puşi în faţa unor alegeri dramatice
Botoşani; Ciudatele negocieri ale primarului Portariuc
Ioan Rotundu
Domnule primar, opriţi abuzurile din parcarea Elv!
Ioan Rotundu
Parteneriat economic Botoşani – Szceava
Florin Ţurcanu nu renunţă la pedepsirea comentatorilor incomozi
Gheorghe Portariuc face afaceri profitabile cu partenerii germani
Cum cumpără Guvernul USL tăcerea protestatarilor de la Oltchim
Nu pot să-ţi ţină gura, ne putem lipsi de ei
Petru Grozavu: „Interziși” pentru Ucraina
Botoşani: MQsine, un nou magazin in Uvertura Mall
Comunicat de presă: Modern Calor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog