Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11152
De la 07 Ianuarie 2003
122871219

CJ Botoşani a lansat un proiect transfrontalier pe infrastructură

  • în parteneriat cu raionul Herţa, Ucraina
  • 30 August 2012, 23:00
Consiliul Judeţean Botoşani împreună cu Consiliul Raional Herţa au prezentat joi proiectul „Infrastructură de calitate în zona transfrontalieră judeţul Botoşani – Raionul Herţa”, o colaborare finanţată prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013.
La conferinţă au fost prezenţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Botoşani, printre care vicepreşedintele Gheorghe Sorescu, directorul interimar al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani, Cătălin Giorghian, primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelaru, precum şi primarul comunei Cristineşti şi reprezentanţi ai altor instituţii publice.
La eveniment, partea ucraineană implicată în proiect a fost reprezentată de Ioan Ciornei în calitate de preşedinte şi vicepreşedintele Victor Ciuclea, precum şi de primari din raion. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program cu o valoare de aproape 3 milioane de euro.
Beneficiar al proiectului este Consiliul Judeţean în parteneriat cu Consiliul Raional Herţa şi asociat cu Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri şi primăriile Cristineşti şi Pomârla.
Obiectivul general al acestui program este îmbunătăţirea accesibilităţii judeţului Botoşani spre sau dinspre cele două state vecine, Ucraina şi Republica Moldova, cu impact direct asupra dezvoltării economice durabile a zonei de frontieră reprezentată de traseul regional Dorohoi – Racovăţ/Diakivţi – Herţa.
Printre obiectivele specifice proiectului se regăsesc: modernizarea a 9,96 km de drum judeţean pe traseul Cristineşti - Baranca - Fundu Herţii - Racovăţ care asigură accesul la pieţele regionale pe cele două rute de interes trilateral, dezvoltarea unui sistem pentru gestionarea comună a resurselor umane specializate în crearea, funcţionarea şi administrarea infrastructurii rutiere de frontieră în cele două unităţi administrativ teritoriale şi promovarea pe parcursul a celor 24 de luni de implementare a parteneriatului şi cooperării între autorităţile locale, ONG-uri şi alti actori responsabili cu crearea, administrarea şi gestionarea infrastructurii comunitare de transport rutier şi de graniţă.
Gheorghe Sorescu a ţinut să salute iniţiativa. „Eu vreau să mulţumim partenerilor şi dragilor noştri vecini că au venit şi iată că suntem pe cale să punem mâna pe un astfel de proiect. Un program de acest gen transfrontalier care rezolvă problemele de infrastructură de această dată este foarte bine venit.
Din punctul nostru de vedere astfel de acţiuni trebuie să continue, vreau să vă spun că oportunităţi de acest gen vor mai fi. Una din direcţiile Consiliului Judeţean Botoşani este de a atrage fonduri europene, şi de a le folosi în proiecte viabile.
Proiectul de azi vine să ne pună în faţa unei provocări, de a reuşi să ne încadrăm în nişte termene, de a-l face în cele 24 de luni ”
, a declarat Gheorghe Sorescu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Veşti compensatorii
Premierul Filat și primarul Chirtoacă, invitați la nunta Elenei Băsescu
Florin Georgescu i-a convocat pe miniştri la Guvern
pentru o şedinţă de lucru privind fondurile europene
Dan Voiculescu vrea suspendarea lui Băsescu la sfârşitul lui octombrie
Nu ştiu cine e băiatul ăsta. Presupun că suferă de un tembelism intelectual acut
Ion Iliescu se ceartă cu Dan Voiculescu de la suspendarea lui Băsescu
Ambasadorul Japoniei la Bucureşti despre cazul studentei japoneze ucise
Guvernul să ia măsuri pentru ca relaţiile româno-japoneze să nu fie afectate
PSD a cerut PES amânarea sau mutarea Congresului
s-a optat pentru mutare
Incendiu la Corni, provocat de un scurtcircuit
Prefectul i-a muştruluit pe noii directori de instituţii
Ţurcanu a stabilit deja cine vor fi viitorii parlamentari
potrivit logicii sale, alegerile vor fi o formalitate PER îl contrazice şi-şi anunţă candidaţii
Patronul „Microbuzul” faultat de Putere
liderii USL îşi bat joc de proprii alegători
Criticat că l-a luat de model pe Mazăre
Portariuc a făcut din Primăria Botoşani o ştarletă
în jurul ei se învârt interlopi, corupţi şi prostituate
Profesor botoşănean premiat de Comisia Europeană
Spitalul judeţean mai vrea bani de la CAS
Operatorul de apă îşi schimbă Consiliul de Administraţie
La fostul spital de Psihiatrei se încing spiritele
Una caldă, alta rece
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog