Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
880
De la 07 Ianuarie 2003
75032182

CJ susţine cofinanţarea cu 15% a reabilitării Casei de cultură

  • 10 September 2008, 23:00
Aşa cum specificam recent, Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţei a lansat, în colaborare cu Ministerul Culturii şi Cultelor, „Programul prioritar naţional pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul mic urban”, instituit prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 118/2006 privind înfiinţarea, organizarea şi desfăşurarea activităţii aşezămintelor culturale.
Pentru obţinerea banilor necesari reparării, utilării şi introducerii în circuit a singurului aşezământ cultural din localitate, Primăria Flămânzi a depus luni, la Comisia Naţională de Investiţii, o cerere de finanţare pentru „Proiectul de reabilitare, modernizare şi dotare a Casei de Cultură Flămânzi”. Cum proiectele cofinanţate beneficiază de un punctaj mai bun, având şanse mai mari de a fi aprobate, Primăria Flămânzi a solicitat sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani constituirea unui parteneriat, respectiv o cotă de finanţare de 15% din suma care urmează să fie alocată de guvern pentru modernizarea casei de cultură.
În urma demersului, Primăria Flămânzi a primit o scrisoare de intenţie în care Consiliul Judeţean Botoşani şiu-a anunţat acordul de principiu al cofinanţării, acord care urmează să fie supus discuţiilor şi aprobării la următoarea şedinţă a consilierilor judeţeni. „Valoarea maximă a finanţării aprobate este de 3 milioane RON, sau 30 de miliarde lei vechi, pentru fiecare investiţie. Dacă suma acesta se va aproba, contribuţia Consiliului Judeţean Botoşani va fi de 4,5 miliarde lei vechi”, ne-a spus primarul Constantin Pitorac.
Conform afirmaţiilor profesorului Petru Murariu, consultantul primarului pe probleme de proiecte, „în condiţiile în care proiectul va fi aprobat, fondurile vor fi folosite la reabilitarea termică a clădirii şi la achiziţionarea şi instalarea unei centrale de încălzire pe combustibil solid, la modernizarea sălilor de spectacole, a anexelor şi a bibliotecii, la dotarea cu aparatură electronică multimedia, la achiziţionarea unui sistem de amplificare şi a instrumentelor muzicale necesare desfăşurării programelor artistice”. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CLXXXVII)
(Ioan Rotundu)
Şoferiţa criminală cu minte de piţipoancă
„sunt agresivă şi în pat şi la volan”
Afacere de succes pentru două românce din Italia
Marian Mocanu va candida la Senat pentru PSD
Cine împrăştie vânt culege furtună
başchirii cer independenţa faţă de Rusia
Confesiunile lui Eric Braeden
Ultima şansă pentru accesarea fondurilor europene de dezvoltare a resurselor umane
Păi tot noi le dăm?
Băncile dau ţepe elegante clienţilor
Cum fac carieră din plătitul taxelor
Program Tele'M Botoşani joi, 11 septembrie
Horoscop
Studentul cel isteţ şi profesorul umilit
Daltonismul lui Funar
Ocazie să locuiţi în buricul târgului
Românul şi astronomia
Ţurcanu vrea capul celor de la Apa Grup
Ţiprigan nu mai vrea grevă
Nitriţii au mai produs o dramă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă