Cu toate că a fost întors pe toate feţele şi s-a concluzionat că a fost întocmit beton şi nu poate fi desfăcut, contractul cu Hi Speed Recovery este uşor de demontat.
Ba mai mult decât atât mulţi dintre cei care au semnat şi au dat ok-ul pentru startul activităţii de blocare a roţilor maşinilor din Botoşani sunt pasibili de închisoare. Acesta este concluzia la care a ajuns consilierul local al PP-DD, Marius Cristescu, jurist de meserie, care după ce a studiat contractul a ajuns la concluzia că nu se doreşte de fapt anularea contractului.
Într-o proximă întâlnire a Consiliului Local, acesta vrea să atragă atenţia asupra acestui aspect cu dovezi concrete. Contractul cu HSR poate fi desfiinţat şi se lasă cu puşcărie. Adică, mai concret, HSR nu a respectat caietul de sarcini. Angajaţii care au lucrat pe maşini nu aveau atestat de macaragii.
Ce depăşeşte sarcina la cârlig o tonă trebuie licenţă şi autorizare specială. Maşinile respective sunt cu volan pe dreapta şi nici măcar nu au fost omologate în România. Asta înseamnă două lucruri: că HSR nu a respectat contractul şi primăria poate cere rezilierea contractului şi poate cere şi daune. Angajaţii aceia nici măcar nu aveau acte în regulă. Le voi spune asta în şedinţa de Consiliul Local de luna aceasta şi primarul trebuie să ia măsuri a spus Marius Cristescu, consilier local ales de pe listele PP-DD.
Un specialist în contracte civile, la cererea noastră, ne-a explicat că observaţiile lui Marius cristescu nu au legătzură cu latura jhuridică a contractului. Deficienţele semnalate de cristescu, dacă sunt reale, ţin de legislaţia muncii şi nu de raporturile juridice dintre două părţi contractante asupra unei prestaţii sau concesionare de serviciu.
Vom urmări dacă şeful Comisiei juridice din cadrul CLM Botoşani va pune în practică afirmaţia sa de reziliere a contractului cu HSR. (Lavinia Preda).