Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Umor
Decese
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11143
De la 07 Ianuarie 2003
81827539

CML Botosani - Iresponsabilitatea consilierilor PSD pare să nu aibă limite

  • 19 May 2014, 23:00

Şedinţa de Consiliu Local de luni poate deveni una antologică pentru istoria Consiliului Local Botoşani. După ce şi-au făcut un obicei din a convoca câte o şedinţă pe săptămână, chiar două, pentru diverse probleme, aleşii locali s-au certat ieri ca la uşa cortului, cu uşoare ieşiri violente verbal, gesturi ieşite din comun. Atitudinea poate fi justificată de dorinţa grupului PSD de a-l menţine pe Cosmin Andrei pe funcţia de viceprimar. După ce prefectul Costică Macaleţi a atacat în contencios Hotărârea de Consiliu Local prin care Cosmin Andrei a fost înlocuit din funcţie, le-a venit consilierilor altă idee. Luni, au făcut o nouă şedinţă, au votat anularea vechii decizii şi au reluat procedura, au fost de acord cu demiterea lui CosminAndrei şi l-au validat ca viceprimar pe EugenŢurcanu. Doar 14 consilieri au dus la capăt acest demers, cei de la PNL şi PDL, pentru că social-democraţii au ieşti din sală în frunte cu primarul Ovidiu Portariuc. Asta după ce aproape o oră s-au certat între ei, au pregătit buletine de vot, au votat şi apoi iar au reluat votul pe motiv că unii aleşi au ieşit cu votul desfăcut(ei spun că în semn de protest) sau că urna a fost răsturnată , când un membru al comisie de validare se uita în altă parte. Florin Ghiorghiţă şi-a rupt votul, iar social-democraţii au ieşit din sală, cu toate că Ioan Apostu, secretarul a clarificat lucrurile în ceea ce priveşte legalitatea votului pentru anularea hotărârilor din şedinţa trecută. 

În sală au mai rămas 14 consilieri locali. Aceştia au votat pentru anularea celor două hotărâri din şedinţa trecută de Consiliu Local cu privire la revocarea din funcţie a viceprimarului Cosmin Andrei şi alegerea lui Eugen Ţurcanu în funcţia de viceprimar.

După anularea celor două hotărâri, s-a supus la vot revocarea lui Cosmin Andrei. Cu 14 voturi pentru şi niciunul împotrivă, Cosmin Andrei a fost revocat din funcţia de viceprimar. Votul pentru alegerea în funcţia de viceprimar a consilierului PDL Eugen Ţurcanu s-a desfăşurat fără probleme, cei 14 validându-l pe Eugen Ţurcanu viceprimar Toată această îndârjire de a fi menţinut pe funcţie Cosmin Andrei l-a determinat pe preşedintele Consiliului Judeţean Florin Ţurcanu. “Dacă facem un referendum în Botoşani şi îl trimitem acasă pe domnul primar, ce face atunci? Se spânzură de scaunul de la primărie? Se leagă cu gâtul de el. Luăm în calcul foarte serios să facem un referendum şi atunci lumea va spune da sau nu. Dacă el nu îşi schimbă atitudinea trebuie trimis acasă să mai înveţe că deja funcţia aceasta e prea mare pentru el”, a spus Florin Ţurcanu. (Liana Anuţei)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Florin Ţurcanu despre declaraţiile lui Ponta la Botoşani: „SF-uri şi minciuni”
Cărți donate de Forța Civică românilor din Ucraina
Dolineaschi anunţă plan de dezvoltare pentru Moldova
Mănăstirea Coşula, foarte aproape de reabilitare
Condoleanţe
Complet lipsit de patriotism local și încercând să manipuleze opinia publică, PSD îi pune pe botoșăneni să aleagă între omul lor, Mihai Țurcanu, și argeșeanul Mircea Diaconu!
Norica Nicolai, Mihai Țurcanu și Rareș Mănescu, la Vaslui
PSD, OPREȘTE-TE! Nu-ți pasă de viitorul acestui județ, îți pasă doar de tine!
Conducerea Postei si sindicatul postal, aproape de identificarea unei solutii corecte in privinta majorarii salariilor postasilor
Adrian Vasilache -  HotNews.ro
Bancul zilei
Botosani - „Satule, mândră grădină!” - gloria orașului Bucecea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă