Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6881
De la 07 Ianuarie 2003
92801788

CNADNR il contrazice pe Victor Ponta care a minţit din nou

  • Ponta a afirmat că nu a fost ăaiat niciun ban de la drumuri
  • 16 October 2012, 23:00
Aceasta este suma taiata de la Ministerul Transporturilor in urma rectificarii bugetare din vara. Mai mult, Ministerul Transporturilor a dispus conducerii Companiei Nationale pentru Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) sa sisteze mai multe lucrari in curs.
La acestea se adauga si injumatatirea bugetului Metrorex pentru proiectul "Magistrala V. Drumul Taberei-Universitate". Intrebat, marti, de ce au fost taiate fondurile destinate investitiilor, Victor Ponta a raspuns: "Nu este adevarat! N-am taiat niciun leu de la drumuri si de la fonduri europene". CNADNR a transmis, insa, la solicitarea HotNews, o lista cu proiectele de infrastructura oprite printr-un ordin al Ministerului Transporturilor emis in urma rectificarii bugetare. Vezi in text lista CNADNR cu proiectele de infrastructura suspendate.
Pe data de 5 septembrie, Guvernul a aprobat un memorandum prezentat de Ministerul Finantelor care propune sistarea unor lucrari in transporturi. Potrivit acestui memorandum, Ministerul Transporturilor trebuia "sa dispuna imediat conducerii CNADNR masurile necesare pentru sistarea lucrarilor si incheierea de acte aditionale la contracte, astfel incat, pentru anul 2012, sa fie angajate lucrari doar in limita creditelor bugetare aprobate".
Lucru pe care l-a si facut in scurt timp. Potrivit unei liste transmise de CNADNR la solicitarea HotNews, au fost sistate proiecte importante, precum centura Capitalei, DN1, lucrarile adiacente de la autostrada Bucuresti-Ploiesti, dar si de consolidare si reabilitare drumuri nationale.
Lista CNADNR
In luna septembrie a anului curent a fost emis ordinul de suspendare pentru urmatoarele proiecte cu finantare de la Bugetul de Stat, arata CNADNR
Largire la 4 benzi Centura Bucuresti Sud-sector 1, km 23+000-33+000
Largire la 4 benzi Centura Bucuresti Sud-Sector 2, km 33+000-43+000
Largire la 4 benzi Centura Bucuresti Sud-Sector 3, km 43+000-55+520
Fluidizarea traficului pe DN 1 intre km 8+100-km 17+100 si centura rutiera in zona de nord a municipiului Bucuresti-Obiect 7: completarea centurii rutiere a municipiului Bucuresti prin constructia sectorului cuprins intre DN7 si DN1A
Pasaj denivelat pe centura de ocolire Arad (DN7 km 540+248) peste C.F.Arad-Bucuresti
Pasaj denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile C.F.Brad-C.F. Curtici-Dj 709 B, stadiu fizic 64%
Deviere traseu DN 29 D, Km 18+500-km 20+816-Consolidarea terasamentului si refacerea corpului drumului
Reparatii sistem rutier DN 21, km 70+900-km 87+850
Refacere sistem rutier DN 22, km 227+000-km 287+400
Tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti. Sectiunea 1A Bucuresti-Moara Vlasiei intre km 6+500-km 19+500
La acestea se adauga si proiectul "Magistrala V. Drumul Taberei-Universitate", la care au fost reduse fondurile cu mai mult de jumatate in urma rectificarii bugetului pe 2012.
CNADNR sustine ca lucrarile obiectivelor de investitii vor fi reluate in functie de alocarile bugetare viitoare.
Ce spunea Ponta in urma cu doua luni despre taierea banilor de la investitii Premierul sustinea pe 5 septembrie ca Executivul nu a taiat finantarile din domeniul transporturilor pentru "nicio investitie buna". Intrebat de ce a redus fondurile alocate pentru reabilitarea centurii Capitalei de la 5 milioane de euro la 3 milioane de euro, Ponta a explicat ca oricum "cele 5 milioane de euro nu ajungeau nici pentru un kilometru".
Despre injumatatirea bugetului alocat Metrorex pentru tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate, Ponta a oferit o alta explicatie interesanta: Cei de la Metrorex daca sapa in 7 directii, nu o sa termine niciodata! Altfel spus, se merge pe principiul: Decat sa se construiasca putin cate putin, mai bine deloc!
Tot pe 5 septembrie, Ponta spunea ca membrii fostului Guvern "ne-au lasat cu o gaura de 1,3 miliarde la CNADNR (n.red.Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale)". Insa, exact aceasta este suma care a fost taiata de la transporturi in urma rectificarii bugetare din luna august. Bugetul Ministerului Transporturilor a fost redus, in urma rectificarii, cu 1,25 miliarde lei, la 13,42 miliarde lei.
Pentru perioada urmatoare, Guvernul pregateste o noua rectificare bugetara. De altfel, premierul Victor Ponta a si anuntat ca vor fi realocate fonduri in valoare de 1,3 miliarde lei pentru functionarea in continuare a statului, ceea ce inseamna noi proiecte care vor ramane fara finantare.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Fotbal România - Olanda
Dosar penal pentru un loc de muncă în România
Botoşani: Portariuc a mai făcut un pas în schimbarea lui Titi Isac
metodele comuniştilor sunt perfect aplicabile şi în prezent
Cătălin Buhăianu ţinut de PSD pe margine
Licitaţiile din mandatul lui Flutur verificate de către DNA
Bun samaritean, dar pe bani publici
IŞJ: Calificative contestate în instanţele de judecată
Botoşani: Codată a bolnavilor cronici la internarea în spital
Ulciorul lui Aivăncesei s-a spart la al cincilea proces
Caudiu Săftoiu vrea majorarea taxei tv din 2013
Întrevedere între Reding şi Zgonea
Victor Ponta se întâlneşte miercuri la Guvern cu Jose Manuel Barroso
care vine la Bucureşti pentru Congresul PPE
Le urez bun venit liderilor PPE, vor vedea că nu există tancuri pe străzi
vor sta la masă cu cel mai detestat lider politic din România
CE ii cere ministrului Pivniceru informaţii despre cazurile de înaltă corupţie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă