Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
52477
De la 07 Ianuarie 2003
118616712

CNCD dă liber la persecutat români în Covasna și Harghita

  • 23 April 2012, 23:00
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), condus de UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos, a remis un comunicat de presă prin care anunță sancțiunile în cazul violențelor suferite de singurul etnic român de la naționala de hochei ”Under 16” care a fost bătut de trei colegi etnici maghiari, la vestiare, pe 1 decembrie 2011: amendă de 200 de lei pentru fiecare dintre cei trei etnici maghiari și 2000 de lei amendă pentru Federația Română de Hochei, condusă de UDMR-istul Tancos Barna, pentru pasivitatea manifestată în acest caz.
“Decizia CNCD este una mizerabilă în opinia mea și dovedește odată în plus slugărnicia președintelui CNCD față de ideologia naționalist-șovină a extremismului maghiar din România întruchipat de UDMR, PCM și alte asemenea organizații civice și politice maghiare.
Mesajul transmis de CNCD în acest caz este simplu: e ieftin să îi persecuți pe românii din Covasna și Harghita” scrie Dan Tanasa pe blogul sau.
“Îi loc să transmită un mesaj ferm împotriva unor astfel de manifestări naționalist-șovine îndreptate împotriva românilor dintr-o zonă în care există probleme grave de exprimare a identității lor, instituția condusă de Asztalos ia niște măsuri în fond încurajatoare pentru făptașii din acest caz dar și pentru unii potențiali făptași.
Deloc surprinzător este și faptul că șeful Federației Române de Hochei nu și-a dat demisia nici la data la care s-a aflat de acest incident și nu intenționează nici acum când instituția pe care o conduce a fost amendară cu doar 2000 de lei, dovedind astfel modul infect în care Tancos Barna a încercat să ascundă acest caz în care mai mulți etnici maghiari au bătut un copil român chiar de Ziua Națională a României” mai scrie Tanasa.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pensionarul protestatar de pe Pietonalul Unirii era să ia bătaie
Paştele Blajinilor, un străvechi obicei românesc
Amenzi aspre pentru cei care au făcut scandal la Zilele Oraşului
Informaţii utile referitoare la Bac
Elevii vor trebui să recupereze materia
Sindicatul Sanitas vrea sondaje de opinie printre asiguraţi
Bancul zilei: Colaborare amoroasă
Comunicat de presă Nova Apaserv
„Vreau să fiu pompier voluntar”
Caricatura zilei
Românii sunt cei mai numeroşi străini din această ţară
Mai mulţi români aflaţi în Ungaria au fost atacaţi cu gloanţe
COMUNICAT – Mişcarea pentru Botoşani
Horoscop
Botoşani: Mesajul Înalt Preasfinţitul Teofan către botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă