Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
21235
De la 07 Ianuarie 2003
77616952

COMUNICAT AL MIŞCĂRII CONSERVATOARE

  • 6 December 2006, 23:00
Având în vedere confuziile pricinuite de numele partidului nostru şi acela al aşa-zisului „Partid Conservator”, facem publice următoarele lămuriri:
1. Mişcarea Conservatoare este un partid cu totul independent, neavând legături cu nici una dintre organizaţiile politice din România sau din afară, prin urmare nici cu aşa-zisul „Partid Conservator”. 2. „Partidul Conservator” nu are nimic de-a face cu ceea ce se numeşte conservatorism politic, ci este doar o formă a socialismului internaţionalist, precum se va arăta.
3. „Partidul Conservator” este doar o siglă care acoperă fostul Partid Umanist din România, precum citim în statului PC:
„- Art.127 - La data aprobării prezentului Statut, Partidul Umanist din România (social-liberal) îşi schimbă denumirea în Partidul Conservator.
- Structurile organizatorice de la toate nivelurile şi membrii Partidului Umanist din România (social-liberal) sunt structuri organizatorice şi membri ai Partidului Conservator.
- Parlamentarii PUR (social-liberal) vor adopta noua denumire, formând grupuri parlamentare ale Partidului Conservator în Camera Deputaţilor şi Senat, păstrându-şi astfel funcţiile în conducerea comisiilor şi a celor două Camere ale Parlamentului.”
Iar în alt loc se zice aşa:
„Partidul Conservator - o foarte sumară istorie a ideilor
În 1992 lua naştere Partidul Umanist din România, precursorul actualului Partid Conservator. [...] Aşa a luat naştere Partidul Umanist din România. De fapt, chiar dacă din raţiuni pragmatice Partidul Umanist şi succesorul său, Partidul Conservator, au trebuit să-şi definească o poziţie în eşichierul politic - şi aceasta a fost întotdeauna în jurul centrului politic, cu o preponderenţă către dreapta - în plan teoretic textele doctrinare au situat partidul «dincolo de stânga şi dreapta».”
Din aceste scurte citate, vedem bine că (aşa cum ziceam mai sus) PC nu are nimic de-a face cu ceea ce se numeşte conservatorism politic, ci este doar o altă formă a socialismului internaţionalist şi antiromânesc. Altfel spus, PC este şi el – alături de toate celelalte partide democratice, fie că se cheamă „social-democrate”, fie „liberale” – o filială „din România” a mişcării internaţionaliste de „stânga-dreapta”, fără nici o legătură cu istoria şi tradiţia politică românească.
Pentru o mai bună înţelegere a acestor lucruri, trebuie să se ştie că Mişcarea Umanistă, înainte de a fi una politică, este o religie, recunoscută ca atare în Statele Unite. Şi anume o religie declarat atee, aşadar anticreştină. Căci iată, de pildă, ce citim în Manifestul Umanist:
„Unu: umaniştii religioşi consideră universul ca fiind existent de la sine, nu creat."
„Doi: omul a apărut ca rezultat al unui proces continuu."
„Cinci: (...) natura universului (...) face inacceptabile orice garanţii supranaturale sau cosmice ale valorilor umane."
„Şase: suntem convinşi că a trecut vremea teismului [credinţa într-un singur Dumnezeu], a deismului [credinţa în existenţa unui Dumnezeu exclusiv pe temeiuri raţionale, fără a se baza pe revelaţie sau autoritate] (...)."
Aceleaşi lucruri le spunea şi comunismul „ştiinţific”, de care nimeni nu pare a-şi mai aduce aminte. Pe scurt, ceea ce dorim să se ştie e că Mişcarea Conservatoare a luat fiinţă tocmai ca o reacţie împotriva ateismului politic occidental, ne-românesc şi anti-românesc, urmărind totodată promovarea valorilor noastre istorice creştine şi naţionale. (Cancelaria Mişcării Conservatoare)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Moş Nicolae a şters lacrimile bătrânilor din Nicolae Bălcescu
Lansare de carte la Penitenciarul Botoşani
DJDP zice că s-a pregătit pentru iarnă
Indicatoarele rutiere, ţinta hoţilor
Posturi puţine de psihologi şcolari
Amenzi de peste 50.000 lei date angajatorilor
Ajutoare băneşti acordate pensionarilor în luna decembrie
Comentariu la comentarii (CCXXIII)
(Ioan Rotundu)
Conu’ Dinu aflat în situaţia de a ispăşi păcatele altora
Escroc inteligent
Suc de mere şi ţelină
Horoscop
Palatul din întuneric
(Cârcotaşul)
S-a mai stins din viaţă un mare botoşănean
Citate şi cugetări din Chile
Românul şi MODA
Tinerii Democraţi au pozat în Moş Nicolae
Guraliuc acuză traficul cu garaje
Instituţia Prefectului va avea propria publicaţie
Proiect îndrăzneţ pentru Serviciul de permise auto
Instituţia Prefectului a obţinut un post de informatician
„Zăpezile de altă dată” în curând la Sala Atelier
Cadouri muzicale oferite de Rapsozi
DJT pregăteşte venirea lui Moş Crăciun
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă