Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30066
De la 07 Ianuarie 2003
111167504

COMUNICAT DE PRESĂ – APIA Botoşani

  • 10 February 2012, 23:00
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că, până la data de 15 februarie 2012, pot fi depuse cereri de acord prealabil pentru finanţare prin rambursarea diferenţei de dobândă pentru creditele contractate în baza Ordonanţei Guvernului nr.25/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr.206/2011.
Conform OMADR nr.16/2012, Cererea de acord prealabil se depune la centrul judeţean APIA / al municipiul Bucureşti pe raza căruia beneficiarul are sediul social sau unde a depus cererea de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă. Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare a diferenţei de dobândă pentru creditele contractate se emite de către centrul judeţean/ al municipiului Bucureşti, în termen de 5 zile lucrătoare de la data depunerii cererii de acord prealabil. Beneficiari:
producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr.44/2008 şi/sau persoane juridice, grupuri de producători recunoscute, inclusiv recunoscute preliminar, sau organizaţii de producători recunoscute, după caz, care sunt înregistrate în Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantaţiilor viticole, Registrul naţional al exploataţiilor, sau alte evidenţe funciare.
organismele/organizaţiile de cercetare, respectiv universităţi, institute şi staţiuni de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finanţare, al căror scop principal este de a realiza cercetare fundamentală, cercetare industrială ori dezvoltare experimentală;
întreprinderi mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în sectorul producţiei de produse agricole primare.
Schema de ajutor de stat privind asigurarea accesului la finanţare în agricultură constă în subvenţionarea ratei dobânzii la creditele bancare contractate de producătorii agricoli cu instituţiile de credit sau cu instituţiile financiare nebancare în perioada 28 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2011, cu aplicabilitate pănă la 31 decembrie 2013.
Activităţile pentru care se pot contracta credite, în sensul definit de OG 25/2010, privesc producţia primară de produse agricole astfel: înfiinţarea, întreţinerea şi recoltarea culturilor de câmp şi horticole, precum şi întreţinerea şi recoltarea plantaţiilor pomicole şi de arbuşti fructiferi, a plantaţiilor viticole, căpşuni şi hamei;
achiziţionarea sau producerea puilor broiler sau a puicuţelor pentru ouă, a purceilor pentru îngrăşat, a tineretului ovin, caprin şi bovin pentru îngrăşat, a tineretului cabalin, precum şi a familiilor de albine; achiziţionarea de materii prime pentru producerea furajelor combinate, achiziţionarea de medicamente şi plata tratamentelor medicale pentru animale/păsări/albine, plata cheltuielilor curente pentru întreţinerea şi funcţionarea adăposturilor, utilajelor şi instalaţiilor aferente.
Solicitanţii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare, care au rambursat ratele la credit şi dobânzile aferente la termenele prevăzute în graficele de rambursare stabilite prin contractele de credit, depun cererea anuală pentru subvenţionarea ratei dobânzii la creditele bancare contractate, la centrele judeţene/al municipiului Bucureşti, pâna la data de 29 februarie 2012, pentru anul 2011. Diferenţa de dobândă care face obiectul finanţării prin rambursare se stabileşte potrivit formulei de calcul stipulate în OG nr.25/2010 şi OMADR nr.16/30.01.2012.
Director executiv,
Gheorghe Manole

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Botoşani: PSD cere din nou scumpirea căldurii
Petru Bogatu: Pe urmele unui impostor calificat
Rusia, după tabuul sovietic, descoperă ravagiile pedofiliei
Duma de stat aprobă castrarea chimică a pedofililor
Sper că a fost o lipsă de inspiraţie a acestuia
Discursul lui Ponta, o greşeală care trebuie asumată, dar nu repetată
România a primit, pe merit, un raport bun asupra justiţiei şi luptei anticorupţie
Raportul este o veste bună pentru oamenii de afaceri britanici din România
Din acest moment ne axăm pe creşterea veniturilor şi combaterea evaziunii
Silvio Berlusconi: Nu am nimic împotriva homosexualilor
cu cât sunt mai mulţi în jurul meu, cu atât e concurenţa mai mică
Premierul Ungureanu va merge sâmbătă în judeţele Buzau şi Vrancea
Bancul zilei: Dor de nevastă
Consilierii locali ai PSD vor să alunge firma HSR Botoşani
asta după ce au votat cu ambele mâini contractul şi regulamentul
Botoşani: Consilierii PSD s-au opus aprobării bugetului municipal
Florin Ţurcanu se joacă cu nervii lui Paul Onişa
Egner vrea lumină pe timp de noapte la morţii din cimitire
IŞJ a dispus ca de luni cursurile în şcoli să fie reluate
IŞJ cere directorilor de şcoli să găsească soluţii
Botoşani: Cadrele didactice din judeţ nu vor grevă
Spitalul judeţean Botoşani: Angajaţii nu vor primi tichete de masă
Cod portocaliu şi cod galben de ninsori abundente
valabil duminică, luni şi marţi
Uimirea şi consternarea premierului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă