Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22219
De la 07 Ianuarie 2003
104607396
COMUNICAT DE PRESĂ

Distribuția pe orizontal㠖 soluția pentru o factură scăzută la încălzire

  • 11 November 2013, 23:0011.11.2013

COMUNICAT DE PRESĂDistribuția pe orizontal㠖 soluția pentru o factură scăzută la încălzireCe este distribuția pe orizontală?

Distribuția pe orizontală se realizează prin montarea unor noi coloane pe scara blocului, cu racorduri individuale, robinete de izolare şi contoare de energie termică pentru fiecare apartament (asemănător cu instalațiile de gaz individuale). În interiorul locuinţei, instalaţiile de încălzire sunt identice cu cele utilizate de posesorii centralelor termice. Fiecare apartament este contorizat separat, astfel încât clienții îşi gestionează singuri consumul şi valoarea facturii de încălzire. Noua instalație este realizată din polipropilenă, cu o rată mică de transfer termic spre exterior, fiind izolată suplimentar cu componente flexibile speciale pentru reducerea la minimum a pierderilor de energie termică.

Care sunt avantajele?

Principalul avantaj este acela că factura de energie termică a fiecărui consumator scade, în unele cazuri chiar și la o treime față de valorile anterioare. Scăderea este determinată în primul rând de dispariția pierderilor din subsol și de pe coloanele vechi de încălzire. Proprietarii își gestionează singuri consumul de energie termică și astfel se elimină risipa. Pentru fiecare apartament se facturează consumul exact și nu mai există posibilitatea ca cineva să plătească un consum nedeclarat al altui vecin. Valoarea facturii este influențată substanțial și de izolația exterioară a imobilului.

Cât costă?

Realizarea instalației de distribuție pe orizontală costa mai puțin de jumătate din valoarea unei investiții într-o centrală termică și se amortizează, doar din diferența de preț, în doi sau trei ani, adică de trei ori mai repede. Totodată, durata de viață a unei astfel de instalații este cu mult mai mare decât a unei centrale pe gaz și nici nu are nevoie de verificări periodice obligatorii, autorizări speciale sau lucrări de service.

Ce spun consumatorii?

„Deși stau iarna în casă cu mânecă scurtă, plătesc la încălzire de trei ori mai puțin decât înainte. Când am avut inițiativa să facem pe scară instalație cu distribuție pe orizontală, au fost doi vecini care au avut suspiciuni și chiar mi-au vorbit foarte urât. Ulterior, când au constatat că sistemul este foarte avantajos, și-au cerut scuze. Alți doi erau debranșați și intenționau să-și monteze centrale pe gaz, dar când au văzut facturile noastre au renuțat și s-au branșat și ei la instalația centralizată. Locatarii de la scările alăturate sunt acum foarte interesați să-și facă și ei asemenea sisteme de alimentare cu agent termic” , a declarat un proprietar de apartament dintr-un bloc situat pe Aleea Dimitrie Brânză.

„Cert e că am scăpat de stresul facturii la încălzire. Dacă ar ști cât e de bine, toată lumea și-ar face instalație din asta. Eu, de când am trecut pe noul sistem, nu am plătit niciodată mai mult de 100 de lei și am căldură câtă vreau”, a declarat o altă proprietară dintr-un bloc situat în strada Vârnav.

Un exemplu edificator poate fi cel al unui bloc situat pe Strada Gării, unde toți locatarii, inclusiv nouă dintre cei care în acest moment dețin centrale pe gaz, au strâns bani și își fac instalație de distribuție pe orizontală a agentului termic din rețeaua centralizată. Aceștia din urmă motivează că centralele lor sunt la limita duratei de viață și nu mai doresc să-și cumpere altele. Asta cu atât mai mult cu cât s-au convins că, folosind noul sistem, vor ajunge să plătească mai puțin pentru încălzire decât în prezent.

În municipul Botoșani există în acest moment 14 scări de bloc cu instalații de distribuție pe orizontală pentru încălzire și apă caldă menajeră.

Biroul marketing-comunicare
SC Modern Calor SA
www.moderncalor.ro


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Superioritatea ginecologului
Gastronomie: Salsa de legume pentru iarnă
Procuror din Caracal, reţinut pentru luare de mită, prins în flagrant primind 6000 de euro
Salariile bugetarilor rămân la nivelul din 2013
majorări de până la 10% doar la profesori debutanţi
Datele meteo indică mase de aer arctic, cu geruri anormale pentru perioada următoare
Meteorologii au realizat o estimare a vremii până pe 24 noiembrie
Consiliul Investitorilor Străini acuză dur guvernul şi ameninţă cu mutarea investiţiilor
Victor Ponta dă cu tifla la criticile Consiliului Investitorilor Străini
nu putem fi El Dorado pentru toată lumea
Sorin Roşca Stănescu s-a dat învins. PNL a hotărât excluderea din parid
Cine sunt cei din spatele afacerii cu cuptoarele
Eldorado lui Ponta
Ioan Rotundu
Mincinosul Ponta prins cu ocaua mică
Ioan Rotundu
Botoşani/Drăguşeni : Copil în plasament bătut la şcoală de primar
directorul şcolii este chiar soţia primarului
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă