Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Remember
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19314
De la 07 Ianuarie 2003
83649159
COMUNICAT DE PRESĂ

Modernizarea transportului cu tramvaiul la Botoșani NU este influențată de anularea, la București,

  • a licitației privind achiziția de vagoane noi
  • 21 January 2020, 14:21
Dezinformare crasă, iresponsabilitate, dezinteres total pentru rezolvarea uneia dintre cele mai importante probleme ale municipiului nostru și dispreț pentru botoșăneni, care, în opinia unor politicieni fără scrupule, nu sunt altceva decât o masă de manevră, care poate fi manipulată cu ușurință, în scop electoral! Acesta este bilanțul trist al zilei de ieri, în care un subiect tehnic, juridic, și anume anularea la București a licitației pentru achiziția de tramvaie noi în cinci municipii din România, inclusiv orașul nostru, a fost prezentat public, printr-un comunicat de presă, ca fiind echivalent cu eșecul proiectului de reabilitare a transportului în comun din Botoșani. Comunicatul îi aparține aceluiași personaj public care, în urmă cu câteva zile, transmitea cu bună știință într-o emisiune televizată un alt mesaj mincinos, acela că, în niciun caz, actualele tramvaie nu vor putea fi înlocuite prea curând cu autobuze. Realitatea stă cu totul altfel și e ușor de perceput dacă ne raportăm strict la fapte, și nu la declarațiile motivate de interese electorale ale unuia sau altuia.
Anularea licitației organizate de Ministerul Dezvoltării pentru achiziția de tramvaie noi în cinci mari orașe (inclusiv pentru achiziția celor nouă vagoane destinate municipiului Botoșani) NU AFECTEAZĂ derularea proiectului de modernizare a transportului în comun cu tramvaiul din orașul nostru.
În niciun mod! Vagoanele noi vor putea fi utilizate, oricum, abia după reabilitarea infrastructurii aferente, adică după înlocuirea căii de rulare pe traseele 101 și 102. Lucrările de înlocuire vor demara în acest an, unul dintre contracte fiind deja semnat de primarul Cătălin Flutur, iar celălalt urmând să fie semnat în cel mai scurt timp. Ele vor dura minimum 60 de luni, timp arhisuficient pentru ca Ministerul Dezvoltării să reia licitația într-o manieră profesionistă și să achiziționeze tramvaiele noi.
Licitația a trebuit anulată pentru că a fost prost organizată de fostul guvern PSD, un guvern care s-a făcut remarcat prin incapacitatea crasă de a face investiții, realitate demonstrată cu cifre (record negativ privind alocarea de fonduri din bugetul de stat pentru investiții, adică pentru dezvoltare). Documentația pentru achiziția de tramvaie pentru municipiul Botoșani, trimisă la Ministerul Dezvoltării, a fost elaborată fără cusur în intervalul martie-decembrie 2018 și nu a constituit motivul pentru anularea licitației.
Așa cum a anunțat public primarul Cătălin Flutur, semnarea unuia dintre contractele de reabilitare a căii de rulare ne permite, din punct de vedere juridic, derularea procedurilor pentru achiziția în leasing operațional a unui număr de nouă autobuze noi, care vor înlocui tramvaiele pe durata executării lucrărilor de înlocuire a șinelor actuale.
Data de 30 ianuarie, adică săptămâna viitoare, este termenul de depunere a ofertelor pentru achiziția celor nouă autobuze. Asta înseamnă că în următoarele săptămâni botoșănenii vor putea beneficia deja de noile mijloace de transport, fiind retrase din circulație definitiv actualele vagoane, care au fost implicate în ultimul timp într-o serie de accidente ușoare.
Așadar, influența anulării licitației prost organizate de guvernanții PSD pentru achiziția de tramvaie noi asupra calendarului proiectului de modernizare pe bani europeni a transportului în comun botoșănean este ZERO! Prezentarea deformată a acestei realități, în scop electoral, este o dovadă de iresponsabilitate crasă, cu atât mai mult atunci când vine din partea unei persoane implicate în ultimii opt ani în administrarea municipiului. Minciunile tradiționale care sunt lansate public de ani de zile de PSD nu pot, din fericire, schimba nimic din cursul firesc al unui proiect de anvergură realizat pe bani europeni, un proiect extrem de util botoșănenilor, pentru succesul căruia s-a muncit din greu ani de zile.
La Botoșani vom avea tramvaie noi, moderne, silențioase, care vor circula pe căi de rulare noi, cu stații moderne și confortabile pentru călători, cu afișaj electronic a timpilor de circulație și alte facilități de ultimă generație! Până când toate acestea vor fi gata, actualele tramvaie vor fi scoase din circulație, fiind înlocuite cu autobuze noi. Aceasta este situația. Aceasta este REALITATEA! BIROUL DE PRESĂ

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Legile privind intervenția polițiștilor se schimbă de astăzi:
Care sunt noile reguli de legitimare și control corporal, când pot intra agenții într-o locuință și cum se prezumă săvârșirea unei acțiuni violente
Sancţiuni penale dulci şi materiale aspre pentru „regii păcănelelor”
Ioan Rotundu
nvitatie la eveniment: Unirea Principatelor Romane
Cazonul prefect Colbu face praf legislaţia administraţiei publice
Ioan Rotundu
Răspunsul lui Orban întrebat dacă vor crește pensiile cu 40% din septembrie:
„Nu e 100% asta. Banii sunt prevăzuți, dar depinde cum evoluează economia” / Alocațiile dublate dacă sunt bani
Horoscopul săptămânii 20 – 26.01.2020
Bancul săptămânii: Educaţie cu subînţeles
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu Rotundu Politistul contestat
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.01.2020
Ce ticăloşii mai pune la cale infractorul Florin Ţurcanu?
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 24.01.2020
Un drept la replică analizat „informativ”
Ioan Rotundu
Nicolae Pisoski, personajul cheie în alegerea lui Cuza ca domnitor
Contribuţii botoşănene la înfăptuirea Unirii Principatelor Române
Ce preţ s-a pus pe capul lui Mărăndel, şeful BIPI din IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Ziua Unirii la Dorohoi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă