Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
11272
De la 07 Ianuarie 2003
68399208
COMUNICAT DE PRESĂ

„OCUPARE PRIN MĂSURI ACTIVE ÎN JUDEŢUL BOTOŞANI”

  • 26 October 2010, 23:00
„Proiect cofinanţat din Fondul Social European Program Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”.
SC FED CONSULT SRL lansează proiectul “Ocupare prin măsuri active în judeţul Botşani”, finanţat de Uniunea Europeană prin „Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, Axa Prioritară 5 ”Promovarea măsurilor active de ocupare” Domeniul Major de Intervenţie 5.1 „ Dezvoltarea şi implementarea măsurilor ative de ocupare”.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani, Asociaţia PRO EST – organizaţie neguvernamentală acreditată în servicii specializate de ocupare şi Institutul European de Adminstraţie Publică –EIPA din Olanda. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 23 luni, începând cu octombrie 2010, în Regiunea N-E , Judeţul Botoşani. Proiectul îşi propune ca obiectiv general creşterea capacităţii de ocupare prin dezvoltarea de măsuri active integrate pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii a persoanelor fără loc de muncă.
Activităţile derulate în cadrul proiectului vor conduce la reducerea şomajului de lungă durată prin furnizarea serviciilor de informare-consiliere, mediere şi formare profesională cu integrarea activă a grupului ţintă pe piaţa muncii; Dezvoltarea competenţelor prin formarea profesională a grupului ţintă va conduce la creşterea gradului de integrare profesională şi ocupaţională, implicit îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi creşterea nivelului de trai în Judeţul Botoşani; Dezvoltarea mediului antreprenorial prin formare profesională, consultanţă şi asistenţă antreprenorială. Prin intermediul proiectului grupul ţintă va fi conştientizat, instruit şi specializat, va şti să organizeze afacerea , să respecte legislaţia în vigoare , să aplice metode şi tehnici de marketing şi management. Grupul ţintă vizat de proiect este format din 220 de persoane (30% femei şi 15% persoane peste 45 de ani) din care 187 şomeri tineri şi adulţi de scurtă şi lungă durată; 33 persoane inactive şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din zonele urbane şi rurale ale judeţul Botoşani.
Necesitatea proiectului a survenit ca urmare a identificării nevoilor specifice privind dezvoltarea măsurilor active de ocupare; facilitarea accesului la educaţie şi formare; promovarea culturii antreprenoriale.
Îndeplinirea obiectivelor propuse se vor realiza prin activităţi precum: Furnizarea serviciilor de informare-consiliere profesională personalizate, incluzând aspecte privind egalitatea de şanse şi de gen, pentru 220 persoane din Judeţul Botoşani, prin întocmirea dosarelor individuale de consiliere.
Servicii de FPC modernă pentru 120 persoane fără loc de muncă, în funcţie de cerinţele identificate pe piaţa muncii şi corelate cu furnizarea serviciilor de ocupare, prin organizarea a 6 cursuri de formare profesională.
Servicii de consultanţă şi asistenţă antreprenorială pentru 100 de persoane, cu furnizarea de servicii de formare în Competenţe Antreprenoriale pentru 40 persoane.
Servicii de mediere a muncii, inclusiv prin utilizarea TIC, cu aplicarea de bune practici europene, elaborarea a 120 de planuri individuale de mediere şi plasarea în muncă a minim 11% persoane formate profesional.
Acţiuni şi intervenţii transnaţionale cu organizarea a 3 vizite de lucru şi dezvoltarea a 3 studii transnaţionale comparative în domeniul ocupării şi antreprenoriatului pentru incluziunea şi ocuparea şomerilor de lungă durată.
Conferinţa de lansare va avea loc în data de 27.10.2010 începând cu ora 9.00 la sediul AJOFM Botoşani.
Persoana de contact:
Mirăută Gabriela
Funcţia în proiect: Manager de proiect
Tel/ Fax: 0233/234325

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Horoscop
Bancul zilei: Rusul Serghei şi Mona Lisa
Preşedintele statului Chile îşi cere scuze pentru sloganul nazist
pe care l-a folosit in timpul unei vizite în Germania
A sărit la bătaie la cadrele medicale de la Spitalul Municipal
Senatorul Câmpanu votează azi pentru căderea Guvernului Boc
Democraţia indiferentă şi proxeneţii politicii
Moţiunea de cenzură - cum cheamă partidele "artileria grea europeană"
M-a speriat un Lenin din Italia
Ce vrea Medvedev de la România?
Ofertă social-democrată plină de gratuităţi
PROGRAM OPERATIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE
„METODE MODERNE DE OCUPARE PENTRU PERSOANE NEOCUPATE”
Nu glumiţi cu jurnaliştii că iată ce poate ieşi!
Municipalitatea oferă patine gratuit
Poate începe campania antigripală
Părinţii nu mai vor la catedră cadre necalificate
Calitatea de membru într-un CA nu va mai fi o afacere rentabilă
De la anul vom avea şi medici ucenici
Biblioteca Judeţeană Botoşani, în doliu
1.000 miliarde lei vechi au dat năvală peste preşedintele Ţâbuleac
nu toţi patronii firmelor de construcţii îşi pot freca mâinile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă