Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21854
De la 07 Ianuarie 2003
122907503

CSM a decis ca Tudorel Toader a incalcat independenta justitiei

  • cand a spus ca DNA nu poate ancheta HG din Dosarul Belina
  • 19 December 2017, 23:00
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a incalcat independenta justitiei cand a spus ca procurorii nu pot ancheta elaborarea Hotararii de Guvern din Dosarul Belina, a decis marti Consiliul Superior al Magistraturii. Decizia CSM a fost luata cu majoritate de voturi, potrivit Digi 24.
Laura Codruta Kovesi a cerut CSM, la sfarsitul lunii septembrie, sa analizeze daca declaratiile ministrului Justitiei, Tudorel Toader legate de Dosarul Belina sunt de natura sa afecteze independenta sistemului judiciar.
Toader a afirmase anterior ca legalitatea unei hotarari de guvern nu o verifica procurorii si judecatorii de contencios administrativ, declaratia venind in contextul anchetei DNA in dosarul Belina. "In opinia mea, legalitate unei hotarari de Guvern nu o verifica procurorul ci judecatorul specializat in contencios administrativ", insista atunci ministrul Justitiei.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, pe 23 noiembrie, cererea presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si a constatat ca nu exista conflict juridic intre Guvern si DNA ca urmare a cercetarii privind legalitatea hotararilor Executivului prin care parti din insula Belina si bratul Pavel au trecut din proprietatea statului in cea a judetului Teleorman.
In cadrul sedintei CCR din 16 noiembrie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a sustinut ca DNA nu are competenta de a ancheta legalitatea adoptarii unei hotarari de Guvern, reprezentantul DNA sustinand, pe de alta parte, ca nu se poate impune procurorului unde sa faca ancheta si unde sa nu ancheteze, subliniind ca instanta de judecata este cea care trebuie sa se pronunte daca a fost sesizata legal.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Monica Macovei: Inca o dovada ca Tudorel Toader este de partea infractorilor.
Cazul Mugur Călinescu, ilustrat pe bandă desenată
Faptul ca nu mai putem urmari traseul unui potential terorist ne duce inapoi cu cateva zeci de ani
Mare parte din amendamente amputeaza urmarirea penala
Lia Olguta Vasilescu: 27, 28 si 29 decembrie nu vor fi zile libere
Tendinte care ar trebui sa ne dea de gandit:
In ultimii 10 ai, numarul romanilor care munceau a fost permanent mai mic decat al celor inactivi
"Folositi-va functia pentru a stopa atrocitatile propuse pentru modificarea legilor Justitiei si a legilor in domeniul penal"
Comunicat de pres㠖 Penitenciarul Botoşlani
Bancul zilei: Micuţul terorist
Horoscopul zilei de 20.12.2017
Strategia lui Nechifor de jefuire a Staţiunii Popăuţi prinde succes
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog