Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20612
De la 07 Ianuarie 2003
97603856

CSM a exclus din magistratură două judecătoare

  • ele au emis decizii care ţin loc de contracte vânzare-cumpărare fără să verifice actele
  • 19 October 2011, 23:00
Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis astazi, cu unanimitate de voturi, sa le excluda din magistratura pe Florica Mihalcea si Adriana Voicu, judecatoare in cadrul Judecatoriei Racari, acuzate ca ar fi emis mai multe decizii care tin loc de contracte de vanzare-cumparare, fara sa se asigure ca vanzatorii sunt proprietarii de drept ai terenurilor si caselor.
Potrivit infocsm.ro, cele doua judecatoare au fost acuzate si gasite vinovate de CSM pentru savarsirea a doua abateri disciplinare: exercitarea functiei, inclusiv nerepectarea normelor de procedura, cu reacredinta sau din grava neglijenta, daca fapta nu constituie infractiune, si nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.
Decizia CSM poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).
Fata de cele doua judecatoare, CSM a inceput o ancheta in luna iunie. Despre cele doua judecatoare s-a scris in presa ca ar fi emis mai multe decizii care tin loc de contracte de vanzare-cumparare, fara sa se asigure ca vanzatorii sunt proprietarii de drept ai terenurilor si caselor. La instanta de judecata unele persoane cereau sa li se emita o decizie de vanzare-cumparare pentru a evita plata taxelor notariale. Cele doua judecatoare de la Racari admiteau astfel de solicitari, insa nu verificau daca actele de la dosar sunt reale sau daca cei care vin la judecatorie sunt adevaratii proprietari ai terenurilor.
In cazul judecatoarei Florica Mihalcea, inspectorul CSM a aratat sectiei pentru judecatori ca sunt intrunite elementele constitutive ale abaterilor disciplinare retinute in sarcina sa si ca trebuie sa aveti in vedere caracterul repetitiv al incalcarii normelor legale si principiilor fundamentale ale procesului civil. Doamna judecator a mai fost sanctionata pentru acelasi gen de fapte.
In replica, aparatorul judecatoarei a cerut respingerea actiunii disciplinare, sustinand ca nu a fost incalcata nicio norma de procedura. Avand ultimul cuvant, judecatoarea Florica Mihalcea a spus, in apararea sa, ca apreciaza ca nu se afla intr-o situatie de recidiva, nefiind de acord nici cu prima sanctiune disciplinara primita, scrie infocsm.ro
Florica Mihalcea a adaugat, referindu-se concret la una din faptele retinute de inspectorii CSM, ca, pana la sfarsitul anului 2009, toti judecatorii care au intrat in instanta, sa judece cereri de preschimbare, au procedat la fel ca mine.
In cazul judecatoarei Adriana Voicu, inspectorii CSM au formulat aceleasi acuzatii, ca si in cazul colegei sale.
"Va rog sa tineti seama de caracterul repetitiv si de persistenta cu care a actionat doamna judecatoare, care denota o lipsa de constientizare a modului nelegal de a actiona si consecintele grave produse in urma acestui fapt", a declarat inspectorul CSM in cadrul sedintei.
In replica, Adriana Voicu le-a spus membrilor CSM ca "nu am produs niciun prejudiciu. Nu a existat nimeni care sa-mi spuna ca i-am vandut bunul fara stirea lui. Bunavointa inseamna sa-mi indeplinesc obligatiile iar eu am facut asta. Ma doare ca sunt acuzata de reacredinta, cand eu mi-am desfasurat munca asa cum trebuie. Poate ca am si gresit, dar cine nu greseste? Mai ales la nivelul de munca pe care-l avem". Deciziile luate de sectia pentru judecatori urmeaza a fi motivate si pot fi atacate cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Viol civilizat
Reţeta zilei: Curcan umplut
Einstein rămâne „viu” şi post mortem
teoria sa nu a fost infiormată
Oferă un premiu de 250.000 de lire pentru cea mai bună soluţie de ieşire din Zona Euro
Grecia dă în clocot
125.000 de oameni demonstrează impotriva noului plan de austeritate
Sulfina Barbu vrea indexare a pensiilor cu 6,5% în medie pentru 2012
CE a efectuat inspecţii la mai multe bănci europene
ele sunt suspectate de manipularea Euribor
Chinezii au cale liberă la secretele reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda
Georgescu continuă să ciurui asfaltul proaspăt turnast
Tinerii PDL-işti botoşăneni trimit cărţi peste Prut
Marcu cere lui Emil Boc să demisioneze
Buhăianu a cerut bani pentru profesori
Dorohoi: Primarul PSD Alexandrescu împarte cartofi la săraci
să fie semnalul începerii de către PSD a campaniei electorale?
Botoşani: Pentru USL, interesele de partid primează intereselor judeţului
medicii cer comasarea, liderii USL o refuză
Profesorii vor urmări elevii cum folosesc Internetul
DSP poate aplica amenzi societăţilor comerciale
Directorii de şcoli numesc comisiile de examinare
Medicii de familie au câştigat procesul cu CAS Botoşani
Şase deputaţi botoşăneni trădători de neam
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă