Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5308
De la 07 Ianuarie 2003
122890957

Ca în desene anima7te, căţeluşul Andrei latră la Flutur

  • Ioan Rotundu
  • 24 November 2015, 23:00
Precum în desenele animate când căţeluşul latră de zor alături de şeful cel mare şi viceprimarul Cosmin Andrei latră alături de şeful său Ovidiu Portariuc la duşmanul comun Cătălin Flutur.
Mai nou, vicele a afirmat că Flutur ar trebui să plătească din buzunarul său 600 mii lei, pagubă produsă Primăriei Botoşani în urma activităţii sale din anul 2008 când a reabilitat B-ul Mihai Eminescu. Cică n-ar fi drept ca această pagubă s-o suportăm noi, botoşănenii.
Bietul Andrei latră ca să-şi audă glasul de căţeluş eunuc al administraţiei publice. Povestea cu paguba de 600 mii lei este una destul de încurcată şi nu are nimic de-a face cu Flutur ca primar. Când s-a reabilitat B-ul Eminescu, de lucrare s-a ocupat fostul viceprimar liberal Romulus Eram. Firma constructoare din Iaşi, Nova Construct, a lucrat prost dar Eram a semnat actele de recepţionare a lucrărilor, fără a ridica obiecţii.
Ulterior, când s-a pus problema ca lucrarea prost executată să fie refăcută, Primăria Botoşani a vrut să încaseze garanţia de lucrare pe care o depune orice executant la bancă în favoarea beneficiarului. Firma Nova Construct a depus garanţia la BRD Iaşi. Numai că acea garanţie în sumă de 600 mii lei, la acea vreme 6 miliarde lei, era deja retrasă de firmă.
Primarul Flutur a depus o plângere penală împotriva firmei dar şi a funcţionarului din BRD care răspundea de gestionarea contului firmei pentru că garanţia s-a retras cu complicitatea acelui funcţionar. Cercetarea a scos la iveală faptul că la bancă exista un accept al Primăriei Botoşani, semnat de viceprimarul Romulus Eram, ca firma să-şi retragă garanţia. Eram a negat că ar fi semnat acel accept iar expertiza grafologică l-a scos basma curată.
În urma cercetării penale nu s-a stabilit un vinovat, aşa că Primăria Botoşani a fost nevoită să se judece cu BRD Iaşi pe cale civilă. Un astfel de proces durează ani de zile, ceea ce s-a întâmplat şi în cazul de faţă. Primăria Botoşani a pierdut procesul la instanţa de fond dar a declarat recurs.
Abia vineri, săptămâna trecută, Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat definitiv şi irevocabil în favoarea BRD Iaşi, Primăria Botoşani rămânând pierdută de acea garanţie a firmei Nova Construct, firmă care între timp a falimentat, neputând fi trasă la răspundere cum ar fi fost legal.
Paguba Primăriei Botoşani a afectat bugetul anului 2008, deci soluţia dată acum de curtea de Apel Suceava nu are decât un efect juridic nu şi impact asupra bugetului Primăriei Botoşani din acest an sau din viitor. Viceprimarul Cosmin Andrei ca să fie în graţiile lui Portariuc şi a celor din PSD s-a înfoiat şi el în pene la Cătălin Flutur. Mi se pare a fi prea tânăr ca să fie şi ipocrit.
Pentru că dacă cineva a păgubit bugetul Primăriei Botoşani din acest an, acel cineva este chiar primarul Ovidiu Portariuc care a pierdut două procese cu directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement din Primărie, Eugen Ţurcanu. Iar paguba adusă bugetului de către primar este de câteva zeci de mii de lei. Abia aceşti bani ar trebui imputaţi primarului pentru că paguba s-a creat din vina şi ambiţia sa de a se răfui cu Ţurcanu. Dar despre aceste fapte vicele Andrei nu spune nimic că l-ar dar afară din partid cei din PSD iar Portariuc din funcţie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Calea îmbogăţirii cu ajutorul lui Dumnezeu
Reţeta zilei: Micul dejun arab-6."Maqdus": vinete umplute in ulei de masline
Horoscopul zilei de 25.11.2015
Incendiu generat de un coş de fum necurăţat, la Drăguşeni
Proiectul de lege privind creșterea salariilor bugetarilor este neconstituțional
Circa o mie de obiecte, posibil din patrimoniul cultural national, gasite dupa perchezitii in Valcea
Dan Sova a fost audiat in Comisia Juridica din Senat
Cum arata relatiile dintre Rusia si Turcia: comert cu energie, proiecte comune gigantice
Un pas catre revenirea la alegerea primarilor in doua tururi:
Raport favorabil in Senat pentru proiectul de lege al liberalilor
Turcia a doborit un avion de vinatoare rusesc
Cum va juca Putin, ce mutari va face Erdogan, ce impact are criza asupra regiunii
Fost oficial in Ministerul Sanatatii, condamnat la cinci ani si patru luni
Judecatorii au dispus confiscarea unor sume de bani si a unei creme
Botoşani: Portariuc vrea pace războindu-se
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog