Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6288
De la 07 Ianuarie 2003
122891937
Ca să nu se mai scurgă informaţii despre afacerile sale oneroase

Directorul Bâlbă a blocat accesul cetăţenilor în instituţia OCPI

  • Ioan Rotundu
  • 4 August 2018, 23:00
Oficiul pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani este instituţie publică iar cetăţenii au accesul liber într-o astfel de unitate de stat, fără ca liberul lor acces să fie îngrădit în vreun fel. Cu toate acestea, la OCPI directorul Mihai Bâlbă a aplicat uşa de acces la biroul său, a inginerului şef şi a celorlalţi şefi de serviciu un anunţ mare cum că „Zonă administrativă – accesul interzis fără acordul conducerii”
Mi s-a relatat de către o sursă că există un astfel de anunţ pe uşa şefilor din OCPI dar nu credeam. Aşa că mi-am luat aparatul foito şi am intrat în sediul OCPI fotografiind uşa directorului Mihai Bâlbă şi a inginerului şef Ştefan Codreanu. O funcţionară care a trecut întâmplător în pe lângă mine în timp ce fotografiam a făcut ochii mari. Probabil că nu-i venea a crede că sunt eu şi că am curajul de a fotografia uşa personajului despre care am scris ce afaceri profitabile derulează în avantajul familiei sale şi în paguba instituţiei pe care o conduce graţie binefăcătorului său Doina Federovici, senator şi lider judeţean al PSD Botoşani.
Cu această ocazie mi-a fost dat să aflu noi afaceri care se derulează în interiorul Agenţiei Naţionale pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară, o parte dintre aceste afaceri fiind patronate chiar de către directorul Mihai Bâlbă în jurul căruia roiesc protejaţii săi care se concurează cine câştigă mai mult. Dar asupra acestor afaceri voi reveni, deocamdată să clarific cu interdicţia de acces în OCPI Botoşani.
Aşadar, dacă vreau să ajung la directorul Bâlbă cu o problemă ce intră în competenţa acestei instituţii, accesul îmi este interzis. Cică trebuie aprobarea sa. Dat cum să obţin aprobarea dacă nu pot ajunge la el sau secretara sa? A ajuns cumva portarul mai important ca directorul şi trebuie să-i prezint lui problema mea ca el să decidă dacă am voie la director sau nu?
Apoi, de ce să nu am acces la inginerul şef dacă problema mea ţine de funcţia sa? Se teme directorul Bâlbă că se pot scurge informaţii despre afacerile sale oneroase. Degeaba se teme, că informaţiile tot se scurg. Prea o face de oaie iar prin OCPI sunt şi funcţionari care au conştiinţa curată şi nu vor să fie părtaşi la afacerile mizerabile ale directorului.
Referitor la inginerul şef Ştefan Codreanu,m pe uşa sa scrie Director executiv. Măi să fie, s-a promovat doar pe uşă, că în organigrama instituţiei nu există o astfel de funcţie. De-a de Sef serviciu da!
S-au găsit aruncate la gunoi nişte documente scoase din arhivă. Sunt documente care pot dovedi afacerile ilegale ale actualei conduceri. De asemenea se triază documentele din arhivă pentru a fi înlocuite cele compromiţătoare cu altele aparent legale.
Procurorii de la DNA Suceava moţăie în birou. Ieşiţi domnilor la „munca Câmpului” că vă dispar „roadele”, adică probele de care veţi avea nevoie să dovediţi „cinstea şi corectitudinea” directorului Mihai Bâlbă şi a inginerului şef Ştefan Codreanu.
Recent a trecut prin sediu şi Dan Deleanu, pus de cumătra sa Doina Federovici subsecretar de stat la Ministerul Pădurilor. De când s-a cocoţat într-o astfel de funcţie pare să fi uitat educaţia de acasă pentru că n-a mai răspuns la salutul unor funcţionare, aşa de mândru şi îngâmfat s-a arătat. Se pare că s-a molipsit de la directorul Mihai Bâlbă care, de asemenea, nu răspunde la salutul angajaţilor. Se vede că prostia, trufia şi mândria sunt boli generate de „ciuma roşie” şi au devenit molipsitoare.
Am să le mai reduc din mândrie când voi prezenta episodul cu Radu Grigoraş, fost director OCPI I)aşi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 23 - 29 iulie 2018
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ibăneşti II
Catrenul săptămânii
Niciun procuror nu și-a depus candidatura pentru șefia DNA,
iar luni expiră termenul. Toader: Sunt convins că mâine se vor înscrie
Din afacerile primarului Nichita cu ţiganii sau cum se pot bani din gunoi
Ioan Rotundu
Bianțul real la 6 luni al Guvernului Dăncilă: inflație-record,
scumpirea crditelor, atacuri la adresa justiției, prestații ridicole pe plan extern
Va renaşte USL-ul? Semnale sunt!
Ioan Rotundu
Hoţie la Şcoala Tudora. Cât o fi partea lui Patria şi a directoarei Vătavi?
Ioan Rotundu
Încălzirea globală nu e un scenariu futurist, se întâmplă acum
Temperaturi extreme în emisfera nordică, inclusiv la Cercul Polar
Ticăloşia primarului de Cordăreni poartă marca PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Anunţ important
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog