Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29067
De la 07 Ianuarie 2003
111099652
Ca să vedeţi ce fac interlopii lui Şerbănoiu !!!!!

Portretul infracţional al agentului de poliţie Liviu Sandu

  • Ioan Rotundu
  • 14 April 2022, 21:46
Despre agentul de poliţie, şef al Postului de Poliţie Unţeni, Liviu Sandu se poate spune că este mult mai miliţian decât miliţienii lui Ceauşescu. Imaginea sa este una dezastruoasă, plină de abuzuri şi ilegalităţi, dar protecţia de care se bucură din partea conducerii IPJ Botoşani l-a salvat de fiecare dată să răspundă pentru faptele sale.
Revenind asupra accidentului auto cu rănirea gravă a unui cetăţean pe care poliţistul l-a produs la ieşirea din localitatea Unţeni, acesta nu era singur în maşina Poliţiei, ci şi cu agenta de poliţie Claudia Denisa Lazăr care-i calcă apăsat pe urme. Ca să înţelegeţi cam ce comportament are acest agent de poliţie cu manifestări de miliţian, l-am rugat pe biologul dr. Gheorghe Hrincă, lider de sindicat al angajaţilor din Staţiunea Popăuţi şi care s-a ocupat de abuzurile şi ilegalităţile comise de poliţist, să-mi ofere cel puţin două abuzuri pe care le-a confirmat şi instituţiile judiciare.
Redau mai jos textul primit de la biologul dr. Gheorghe Hrincă, păstrând subtitlurile folosite:

„Mușamalizare dosar penal
Acum 2 ani, cetățeanul Mihai Apopei din comuna Unțeni a fost bătut crunt de 2 indivizi huligani care se află în cohorta interlopă a polițistului Liviu Sandu. Este vorba despre fraţii Luca. Bătaia a fost atât de cruntă încât Apopei a necesitat 121 de zile de îngrijire medicală conform actelor medicale care i-au fost eliberate.
Făcând plângere penală, misiunea de cercetare penală i-a revenit poliţistului lui Sandu. Numai că acesta a instrumentat dosarul de urmărire penală în favoarea bătăuşilor aflaţi sub protecţia sa. Pentru aceasta Sandu a recurs la diferite matrapazlâcuri pentru a mușamaliza faptele penale.
Timp de 1 an şi 6 luni, la intervale de trei zile, poliţistul se prezenta la poarta lui Apopei sau îl chema la postul de poliție pentru a-și schima declarațiile date la plângerea prealabilă în avantajul bătăușilor. Ba, mai mult, îl amenința pe Apopei că dacă nu-și schimbă declarațiile îl va incrimina pe el ca fiind vinovat față de cei doi bătăuși.
Văzând că Apopei nu cedează, Sandu a schimbat stratagema, trimițând dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, deși competemnța teritorială și materială era a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani. Probabil că la această unitate de parchet sunt niște sfinți !!! Cert este că acest dosar a zăcut mai bine de o jumătate de an în sertarele parchetului dorohoian în pofida solicitărilor lui Apopei de a finaliza dosarul și de a-l trimite la instanță.
Salvarea vine de la avocatul Brânză
Constatând că nu poate rezolva situația, Apopei și-a ales un apărător în persoana avocatului Vasile Brânză de la Baroul Botoșani. Ca un adevărat profesionist, avocatul Brânză a reușit să scoată dosarul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, să-l transfere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani și apoi să-l pună pe rolul Judecătoriei Botoșani, astfel că primul termen de judecată este în luna mai 2022. Ca să vedeți ce fac interlopii lui Șerbănoiu !!!!!
Ca să vedeți ce fac interlopii lui Șerbănoiu !!!!!
Hărțuirea lui Zaharia
După ce Zaharia Floria (foto) a câștigat procesul la Curtea de Apel Suceava în dosarul fabricat de poliţistul Sandu și procurorul Andrei Ostafie în conivență cu nelegiutul Ionică Nechifor, frate al Penorei Zaharia, p îl hărțuiesc mereu pe Floria Zaharia prin diferite mizerii. Ba, mai mult, îi supraveghează frecvent locuiița și curtea aferentă acesteia.
Cel mai recent exemplu s-a întâmplat acum câteva zile. La Zaharia a sosit un cetățean căruia i-a dat niște lucruri absolut nesemnificative, banale, care nu aveau trebuință în cutea sa. Polițistul Sandu, care trecea prin apropierea locuinței lui Zaharia, a oprit mașina poliției în care se afla și a început să urmărească ce făceau cei doi în curte, stând tot timpul cât s-au încărcat în mașina cetățeanului acele obiecte. După ce cetățeanul a plecat, Sandu s-a luat după el și imediat sub deal a început să-l claxoneze și a pornit girofarul și sistemele de semnalizare luminoase și acustice.
L-a oprit pe cetățean și l-a întrebat „ce ți-a dat nemernicul ăsta”. Cetățeanul a spus ce a luat de la Zaharia. Atunci, Sandu l-a obligat pe cetățean să deschidă portbagajul și a răscolit toate acele lucruri. Ce-o fi crezut Sandu că i-a dat Zaharia: droguri, bombe, arme, muniții, materiale de contrabandă !!!!! Iată cu ce se ocupă milițienii. Cu găinării !!! În loc să se ocupe de actele infracționale ale golănimii satelor și orașelor în care ei înșiși sunt mafioți.
Ar trebui să se știe că îi pregătim lui Sanduiu și Ionică Nechifor Ionică o plângere penală pentru mai multe infracțiuni ca urmare a fabricării gratuite a Dosarului nr. 22692/193/2017 (proces pe care Zaharia l-a câștigat la CA SV), din cauza căruia Zaharia a îndurat suferințe și prejudicii materiale și mai ales morale mai bine de 5 ani de zile.”


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Supliciile la care sunt supuşi jurnaliştii de investigaţie
Ioan Rotundu
Activități antiviolență la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani
Drept la replic㠖 ISU Botoşani
Horoscopul săptămânii ]] - 17.04.2022
Bancul săptămânii: Soţul prostănac
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Accidentul rutier produs de poliţistul Sandu ar putea fi falsificat
Ioan Rotundu, Adrian Marcu
Şicanări în trafic, gesturi obscene, ameninţări
Ioan Rotundu
Pr8marul de Băluşeni a fost chemat de DNA la „spovedanie”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă