Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14418
De la 07 Ianuarie 2003
122874485

Cabinetul Merkel pregateste un aspru proiect de lege anti-turism social

  • 25 May 2014, 23:00
Cetatenii UE ar putea fi expulzati din Germania, daca in sase luni nu si-au gasit un loc de munca pe teritoriul federal. Astfel suna un proiect de lege ce urmeaza a fi aprobat de cabinetul Angelei Merkel la inceputul lunii iunie, dupa informatiile Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Proiectul legislativ este o reactie fara precedent la abuzul de ajutoare sociale pe care l-ar practica cetatenii comunitari fara sanse reale de integrare pe piata muncii germane.
"Aprobarea la nivelul comisiilor de resort este intr-un stadiu atat de inaintat, incat proiectul de lege ar putea fi asumat de cabinet in 4, cel tarziu in 11 iunie. Prima sa citire va avea loc inca inainte de pauza parlamentara de vara“, a declarat publicatiei numite Stephan Mayer (CSU), purtatorul de cuvant pe teme de politica interna al Uniunii CDU/CSU.
Proiectul de lege prevede ca, dupa o cautare zadarnica in Germania a unui loc de munca, timp de sase luni de zile si fara vreo perspectiva de concretizare viitoare a acestei cautari, cetatenii Uniunii Europene pot fi expulzati din tara. In plus, persoanelor care si-au dobandit dreptul de sedere prin casatorii de forma sau infiintarea unor firme fictive, s-ar putea sa li se interzica revenirea pe teritoriul Germaniei, timp de cinci ani.
Si in prezent, ar exista in Registrul Central al Strainilor cetateni UE „non-grata” pe teritoriul federal, dupa informatiile transmise Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung de Ministerul de Interne. La finele anului 2013, 42.700 de persoane erau pe „lista neagra”, in principal datorita unor fapte penale. In proiectul de lege se mai prevede ca, pe viitor, perioadele de interdictie sa fie limitate in timp.
Acest proiect legislativ este rezultatul unei agresive campanii electorale a Partidului Crestin-Social din Bavaria, care se afla si in coalitia de guvernare alaturi de crestin-democrati si social-democrati.
In campania desfasurata la inceputul anului sub motto-ul „Cine inseala, zboara”, CSU a incercat sa atate spiritele impotriva romanilor si bulgarilor, care, in opinia politicienilor bavarezi, ar putea abuza masiv de ajutoare sociale, data fiind completa liberalizare a pietei muncii din Germania, la 1 ianuarie 2014.
Desi valul cel mare de imigranti romani si bulgari n-a venit nici in Germania, cum n-a venit nici in Marea Britanie, -care si ea se agita panicard la inceputul acestui an-, politicienii au reusit sa creeze valuri pana sus, la nivel executiv. Iar presiunea a venit si de la nivelul conducerilor locale, din orase si comune care si-au simtit bugetele suprasolicitate de noii cetateni care cereau ajutoare sociale, bani de copii si subventii la intretinere.
Desi, in mod repetat, cifrele furnizate de Agentia de ocupare a fortei de munca din Germania n-au confirmat decat pe alocuri temerile crestin-socialilor, se pare ca influenta sefului acestora, Horst Seehofer, in cabinetul Angelei Merkel, e de neoprit. Proiectul de lege a fost insa criticat de Partidul Verzilor, care, potrivit Abendzeitung.de, l-a considerat drept „galagie electorala de tip populist”
Agenyia de stiri HotNewes

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: O nouă aventură a lui Mazăre
Horoscopul zilei
Dinamica economiei: Afacerile ratate ale lui Cristain Ostafi
Lumea lu' Rotundeu: Rude şi duşmani
Botoşani/Copălău: Căpşunarii se întorc acasă şi aplică ce-au învăţat
Am 22 de ani si sunt inca virgin. O sa va pedepsesc pe toate pentru asta
Rdu Mazare a votat insotit de 6 tinere imbracate in haine kaki si cu berete
Parc tematic cu dinozauri in marime naturala la Rasnov
PNL va depune o sesizare la politie, dupa ce Gabriela Szabo (PSD) a anuntat cu cine a votat
Inundatiile din Balcani: Situatia se stabilizeaza, bilantul mortilor a ajuns la 59
Grecii, belgienii, cipriotii si luxemburghezii, obligati sa mearga la vot
Wolfgang Schaeuble: Cresterea cheltuielilor pentru aparare nu este o miscare
F1 Monaco: Nico Rosberg (Mercedes) se impune in Principat
Botoşani: Florin Țurcanu acuzat de turism electoral (P)
Liderii politici botoșăneni au votat pentru o Europă mai bună
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog