La concurs s-au înscris 284 cadre didactice din 31 de judeţe, plus municipiul Bucureşti, cu 1.400 lucrări ale elevilor pe care îi coordonează. Din judeţul Botoşani au participat 116 cadre didactice, fiind trimise lucrări şi din Teleorman, Bistriţa Năsăud, Argeş, Arad, Iaşi, Constanţa, Prahova, Dolj şi altele.
Cu acest prilej au fost încheiate şi două parteneriate de colaborare între Şcoala cu clasele I-VIII Vlădeni şi şcoli din Constanţa şi Argeş. Lucrările au fost expuse în grădiniţă, în club şi şcoală. „Vreau să menţionez că Şcoala 11 a fost cea care a avut cele mai multe cadre didactice înscrise la concurs, anume 14 din cei 20 de învăţători. Grădiniţa 21 din municipiul Botoşani de asemenea a participat cu 11 cadre didactice, iar Grădiniţa 8 şi 6 din Dorohoi, cu 8, respectiv 9 cadre didactice. De la noi din comună s-au înscris toate cadrele didactice”, a spus Hareta Axinte.
Aceasta nu a uitat să îşi arate recunoştinţa faţă de primarul localităţii, Voicu Murariu (foto), cel care susţine activităţile culturale de fiecare dată. În limita posibilităţilor financiare, fireşte, sau măcar cu o încurajare

La vernisaj au fost prezenţi elevi, cadre didactice din comună, cât şi din municipiul Botoşani. Prezentă la eveniment, educatoarea de la Grădiniţa 21 din Botoşani, Carmen Ionel a subliniat importanţa coordonării copilului de către cadrul didactic. „Un copil nu poate să realizeze la început acea lucrare fără ajutorul adultului. Abia după ce a învăţat şi a lucrat tehnicile respective şi poate deschide şi imaginaţia şi sufletul, încât să expună pe coala albă de desen tot ceea ce simte. Mă uitam la toate lucrările cât de frumos sunt colorate. Pete de culoare pe albul imaculat al zăpezii. Poate puterea lor de exprimare este săracă, dar sufletul lor pe care l-au pus pe hârtie e foarte mare”, a specificat Carmen Ionel. Câştigătorii au primit diplome cu premii întâi, doi, trei şi menţiuni. (Eliza Sofian)