Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2041
De la 07 Ianuarie 2003
122887690

Cadrele medicale botoşănene sunt contra proiectului Legii sănătăţii

  • 27 April 2012, 23:00
Cadrele medicale se pregătesc de acţiuni pentru respingerea proiectului legii sănătăţii, in special a capitolului privind organizarea spitalelor.
Vineri, liderii Sindicatului Sanitas din spitalele botoşănene s-au intrunit şi au comunicat că se vor organiza acţiuni la nivel naţional de respingere a proiectului de act normativ, acţiuni la care vor lua parte şi reprezentanţii spitalelor botoşănene.
Pichetarea Ministerului Sănătăţii este prima acţiune de acest fel. 30 de asistenţi medicali din judeţ vor fi la Bucureşti pe 7 mai, pentru pichetare, alături de cadre medicale din alte judeţe.
Pichetarea se va face timp de două săptămini, fiind o programare pe judeţe a participării la această acţiune. Noi suntem programaţi chiar in prima zi de pichetare, ultima zi fiind pe 18 mai, a declarat Octavian Dumitru, liderul Sanitas Botoşani.
Acesta a explicat de unde vine reţinerea cadrelor medicale faţă de acest proiect de lege care poate ajunge să dicteze organizarea spitalelor. Din start nu ne place filosofia acestei legi. Se introduce pe scară cit mai mare privatizarea şi instituţiile private in sistem. Se merge spre transformarea sistemului public, in mod abrupt, in sistem privat. Ce trebuie să inţelegem noi toţi este că aceste forme de privatizare, aceste asociaţii, fundaţii sau ce or mai fi, nu urmăresc alt scop decit ciştigul. Ele privesc spre acel fond foarte mare care se colectează la casa de Asigurări şi vor să ajungă la el, a subliniat liderul Sanitas.
Reprezentanţii sindicatului vor stringe semnături de la cetăţenii care se opun promovării acestui sistem. La citeva ore după aceste declaraţii a căzut insă Guvernul, ceea ce ar putea schimba planul de acţiune al angajaţilor spitalelor.
Sindicaliştii spun că şi in această situaţie vor grăbi demersurile la Ministerul Sănătăţii pentru retragerea şi modificarea proiectului, in caz contrar vor merge inainte cu acţiunile programate. Pentru a-şi face cunoscute doleanţele vor trebui să aştepte să vadă cu cine vor urma să poarte tratativele, aşa că sunt in situaţia de a fi nevoiţi să schimbe calendarul acţiunilor. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: La cumpărat de brnză
Economie de 100.000 de lei făcută de școlile racordate la Modern Calor
"Botoşani nu a depins niciodată de Guvern"
Dacă nu reuşiţi ca regele Ferdinand, impotriviţi-vă ca Ceauşescu!
Reflecţii după votarea motiunii: Cine a caştigat de fapt?
FMI intrerupe negocierile cu Romania dupa caderea Guvernului Ungureanu
Guvernul de stanga pregateste majorarea impozitelor pentru persoanele cu venituri mari
Maxim istoric al cursului leu/euro pe interbancar
BNR a intervenit agresiv pe piata
Botoşani: Interlopul Rotaru vrea demisia prefectului
penalistul deputat Ţurcanu vrea să-l demită
Primarii instruiţi să acceadă fonduri
PRM-iştii nu semnează acordul propus de Portariuc
Floarea Marocico l-a inlocuit pe Ionel Oniciuc la Camera Agricolă
Botoşănenii, indiferent de virstă, sunt chemaţi la cros
Botoşani: Pensionarii vor banii inapoi
Profesoara Carmocanu a rămas cu imaginea şifonată
Botoşani: Rezultate slabe la bursa locurilor de muncă
Gheorghe Vizdoagă, implicat in accident la trecerea de pietoni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog