Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3295
De la 07 Ianuarie 2003
76494755

Câinii de pază a economiei de piaţă latră,
Caravana socialistă triumfă în demolare

  • Ioan Rotundu
  • 20 December 2018, 16:32
Degeaba toate segmentele economice şi financiare ale societăţii au cerut Guvernului Dăncilă să nu adopte ordonanţa de urgenţă iniţiată de ministrul Finanţelor Teodorovici pentru că ea va provoca grave sincope economice şi sociale, Dragnea şi-a impus voinţa iar premierul Viorica Dăncilă s-a supus docil. De altfel, această fiinţă teleormăneană din categoria analfabetului funcţional nici nu are capacitatea de a înţelege cum funcţionează mecanismul economiei de piaţă pentru a şti ce este bine de făcut ca acest mecanism să funcţioneze şi ce nu trebuie făcut ca el să nu creeze derapaje economico-financiare.
Aseară, în şedinţa de Guvern, de la care preşedintele Iohannis a lipsit deşi Dăncilă îi pregătise un fotoliu ca să ia loc comod în a privi cum ea va adoptat ordonanţa peste voinţa sa prezidenţială, ordonanţa a fost adoptată cu mici ajustări faţă de cea concepută de ministrul Teodorovici asistat de infractorul David Vâlcov, cel ce o consiliază pe Dăncilă în plan economic.
Proasta de Dăncilă, în incompetenţa sa, a declarat iniţial c㠄nu e vorba de noi taxe, e vorba de măsuri de sprijin pentru cetăţeni”. Biata de ea n-a putut pricepe că orice taxă impusă unui agent economic ea se va recupera în final de la ultimul beneficiar al produselor sau serviciilor acestuia. Taxa impusă băncilor numit㠄taxa pe lăcomie” se va regăsit în comisioanele beneficiarilor de credite, în cele operaţiunile din contul curent al operatorilor economici, persoanelor fizice, în îngheţarea dobânzilor oferite depunătorilor şi multe alte tertipuri pe care băncile le folosesc abil. Nicio bancă nu-şi va reduce profitul pentru a finanţa pomenile electorale ale Guvernul Dăncilă.
Este limpede c㒠toţi românii care au credite bancare vor avea de plătit sume în plus faţă de cele plătite până acum. Mai există riscul ca băncile să nu mai acorde credite decât în condiţii extrem de severe, ceea ce va reduce infuzia de bani la populaţie, la agenţii economici, cu efect final negativ asupra dezvoltării economice şi sociale dar şi a reducerii veniturilor la bugetul statului prin reducerea consumului.
Dar marea cacealma a fost pusă la cale pe seama Pilonului II de pensii. Guvernul vrea mort-copt să pună mâna pe cele 10 miliarde de euro adunaţi la fondul de pensii privat. Aşa că-i momeşte pe depunători să-şi retragă banii prin a cumpăra titluri de stat. Adică să finanţeze guvernul în dauna unei viitoare pensii consistente. Folosind minciuna cu creşterea pensiilor de stat, promisiuni frecvente ale PSD fără a le onora pentru că le amână cu câte jumătate de an cum a făcut şi până acum, Guvernul vrea să-i convingă pe angajaţi să nu mai contribuie la pensia privată ci numai la cea de stat, promiţându-le pensii mărite.
Înşelătoria este evidentă. Guvernul vrea ca salariaţii să contribuie numai la fondul de stat al pensiilor pentru a avea bani să plătească actualele pensii. În schimb nu oferă nicio garanţie că viitorii pensionari vor mai putea primi pensiile pe care le oferă acum prin vorbe înşelătoare. Probabil se vor găsi mulţi naivi să cadă în capcana Guvernului Dăncilă şi care vor regreta amarnic decizia luată atunci când vor primi prima decizie de pensie.
O lată taxă este cea impusă unităţilor din sistemul energetic, taxa de 2% asupra cifrei de afaceri. Companiile energetice de stat deja sunt aproape de faliment, au datorii uriaşe la stat iar cele care au avut ceva disponibil în cont, acesta a fost confiscat de Guvern pentru a putea plătit salariile bugetarilor şi pensiile pe luna decembrie.
Companiile private, precum OMV, vor mări preţul la consumatorii industriali care la rândul lor vor mări preţul la produsele fabricate, creşterea de preţ închizându-se în final în buzunarul nostru. La fel se va întâmpla şi cu taxa impusă companiilor din telecomunicaţii, celor furnizoare de Internet şi de telefonie. Taxa de 3% impusă prin ordonanţă se va recupera de la beneficiarii de servicii, adică tot de la noi.
O altă şmecherie este îngheţarea preţului la gaze şi energie electrică. Decizia este una care afectează siguranţa naţională. Exemplul dat de Dragnea cum că OMV ar fi ameninţat statul român este o diversiune. OMV exploatează gaze şi petrol din perimetre vechi, istorice, unde se lucrează cu tehnologie veche. Costul de exploatare este superior celui de valorificare dar se compensează cu exploataţiile noi.
Îngheţarea preţului va duce la închiderea acestor exploataţii de gaze naturale. Tocmai asta vrea Dragnea. Reducerea producţiei de gaze naturale va deschide uşa importului de gaze de din Rusia, ceea ce Putin urmăreşte de mai mult timp. Planul lui Dragnea ca România să importe gaze de la ruşi a fost dat în vileag de Nicolae Şerban, cel care în şedinţa Parlamentului de joi a lăudat la greu Moscova, lucru sesizat de Băsescu şi sancţionat prin cuvântul său.
Rusia vrea să recapete controlul asupra sistemului energetic românesc., Are Lukoil, ne-a distrus sectorul metalurgic iar acum râvneşte la sistemul energetic pentru a bloca exploatarea gazelor naturale din Mareea Neagră şi furnizarea gazelor către Europa, acum piaţa Rusiei. Iar Dragnea este pionul otrăvit al lui Putin la Bucureşti. Cum justiţia este deja sub controlul PSD, nu mai are cine să declanşeze o anchetă pe motiv de pericol pentru siguranţa naţională a României.
Deşi România pretinde că are cea mai mare viteză la Internet, cei mai buni IT-işti, în realitate suntem codaşa Europei la folosirea calculatoarelor în munca personală şi la serviciu. Şi asta pentru că majoritatea bugetarilor evită folosirea computerului deoarece nu ştie să-l utilizeze în munca sa de birou, preferând munca manuală şi relaţia directă cu clientul, relaţie care-i aduce şi beneficii personale în bani sau foloase materiale. Este o ruşine să ne lăudăm cu IT-iştii de top şi să nu avem personal capabil să folosească computerul.
Cred că am fost destul de explicit ca să se înţeleagă că proasta de Dăncilă când a afirmat că noile taxe sunt de fapt „sprijin pentru cetăţeni” n-a fost decât o nouă dovadă de incompetenţă a sa şi de manipulare grosolană din partea lui Dragnea.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


100 de personalităţi botoşănene omagiate în mod public
Ioan Rotundu
De la decembrie însângerat la unul îndurerat
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 24 - 30.12.2018
Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Bancul săptămânii: Sinceritate feminină
Felicitare Primaria Ibăneşti
Felicitare deputat PNL Cristian Achiţei
Felicitare Transporturi Auto SA
Felicitare Primăria Păltiniş
Felicitare Primăria Coţuşca
Felicitare Primăria Călăraşi
Felicitare comuna Copălău
Felicitare SC Microbuzul SRL
Felicitare Primătia Dersca
Felicitare Primăria Botoşani
Felicitare consilier judeţean Constantin Bursuc
Felicitare Primăria Bucecea
Felicitare Primăria Ungureni
Felicitare PNŢ-CD Filiala Botoşani
Felicitare pentru cititorii Jurnalului
Ajun de Crăciun întunecat la comuna Dângeni
Ioan Rotundu
Incompetenţa medicului Maria Olaru, managerul Maternităţii Botoşani
Caracatița „jurnaliștilor
cu 10 milioane de lei din bani publici
Lumea lu' Rotundu: Ibăneşti: Urătură satiră pentru Liviu Dragnea
Pentru ce merite a fost omagiat stareţul Harpa de la Popăuţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă