Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
7526
De la 07 Ianuarie 2003
78496356

Călăraşi: Cum Biserica confiscă în favoarea sa meritele altora (II)

  • Ioan Rotundu
  • 13 September 2018, 23:00
Deşi semnase convocarea iar la şedinţă s-au prezentat toţi membrii de drept ai Consiliului, respectiv primarul Elena Vrajotis, Gabriel Calfa – medic de familie, Alin Ichim – agent şef de poliţie, Antoneta Păvăloaie, Mihaela Luchian referenţi sociali şi Florentina Zeiceanu – şef Compartiment Social, părintele Ioan Pădurariu a făcut „pas”, adică nu s-a prezentat. Părintele, aşa cum s-a stabilit la şedinţa iniţială, avea obligaţia de a aduce la şedinţa de analiză extrasele de cont cu sumele colectate în numele familiei Apăvăloaie şi actele cu sumele cheltuite.
Nimic din toate acestea. Atrag atenţia celor competenţi din primărie ca atunci când părintele va aduce extrasele de cont bancare, să urmărească ca acestea, începând cu luna mai şi până la zi să aibă continuitate de sold. Numai aşa va exista garanţia că părintele va prezenta toate sumele încasate prin contul bancar, inclusiv pentru contul în valută, dacă s-a deschis. Ce-a încasat de-a mâna… adio şi-un praz verde! Nu există posibilitate de control.
Aşadar, sâmbătă, 8 septembrie, părintele a sfinţit în prezenţa a vreo 70 de săteni, cu mare tam-tam, casa familiei Apăvăloaie , mijloacele media ale Bisericii titrând cu titluri pompoase extraordinarul efor depus(foto) de familia părintelui Pădurariu în a ridica casă nouă familiei năpăstuite. Nimic despre adevăraţii săritori în ajutorul acestora, nimic despre banii colectaţi şu cum au fost ei cheltuiţi Demn de remarcat este că în urma articolului meu de săptămâna trecută, senatorul Federovici n-a mai venit la slujba de sfinţire şi bine a făcut, că erau unii cetăţeni pregătiţi să-i facă o primire gen Piaţa Victoriei.
De cunoscut şi faptul că părintele, după ce Cornelia Apăvăloaie a născut, fiind însărcinată la data incendiului, s-a prezentat la aceasta şi i-a cerut să accepte ca nou-născutul să fie botezat de senatorul Federovici. Femeia i-a spus că deja primăriţa s-a oferit să-i boteze şi nu mai are cum s-o refuze.
Da, primăriţa i-a botezat iar preotului nu i-a plătit serviciul, spunându-şi că, fiind un caz social, ceremonia de botez trebuie să fie gratuită. În schimb, l-a invitat pe părinte la cumetrie. N-a venit! În urma cumetriei organizată de primăriţa Elena Vrajotis cu oamenii din sat, familia Apăvăloaie s-a ales cu un câştig net de 20 mii lei. Iar, sâmbătă, înainte de slujba se sfinţire,, primăriţa i-a dus familiei doi m.c. de cherestea ca să-şi facă gardul de la stradă.
Lăcomia sa după ban a părintelui Pădurariu i i-a cam nemulţumit pe săteni, aşa că părintele a avut o discuţie cu membrii CCC care i-au atras atenţia s-o lase mai moale cu inventarea de motive pentru a strânge bani de la săteni. S-a supărat părintele pentru critica primită, el fiind supărăcios când vine vorba de bani şi alte bunuri materiale.
Are părintele în construcţie o vilişoară la Brehuieşti, comuna Vlădeni care se cere finalizată. Cu soţie absolventă a 8 clase şi fără să fi lucrat vreodată pe undeva (apropo, acum vreo doi ani umbla părintele să-i obţină o diplomă de Bac, o fi obţinut-o oare!) cu 4 copii de întreţinut şi cu o leafă cam subţire de la bugetul statului, părintele duce o viaţă prosperă. Spun sătenii că după câte o înmormântare, părintele îşi ia familia în maşină se vine în Botoşani, la Mall, pentru cumpărături. Obrazul subţire cu articole de lux se întreţine!
Mi-au mai spus sătenii că părintele este un fel de şef peste ceilalţi preoţi din comună, având sprijin puternic la Mitropolia Iaşi pentru că ar fi cumătru cu secretarul Mitropoliei. Ca şef peste ceilalţi, îi cam pizmuieşte că au obiceiuri care-i strică lui socotelile. Vreo doi preoţi au plecat din comună datorită uneltirilor sale la Mitropolie. Acum, se pare că părintele se află într-un conflict mocnit cu părintele de la parohia Ciornohal. Vasile Goldean.
Acest preot, absolvent a vreo trei facultăţi, cu doctorat în teologie, nu i-a acasă pomenile de la biserică, nu cere bani de la enoriaşi, nu impune tarife la înmormântări, botezuri, cununii. Mai rău, pomenile le împarte la nevoiaşi, la copii, odată cu banii primiţi la biserică pentru diverse servicii religioase. O astfel de atitudine nu convine părintelui Pădurariu, aşa că i-a cam pus gând rău.
Nu degeaba se spune prin popor că mâncărime profesională mai mare ca între doctori şi preoţi nu există Eu cred că printre doctori mâncărimea s-a cam redus, mutându-se la preoţi! Dar, ferească Dumnezeu să te atingi de un preot, să-i scoţi la lumină apucăturile necreştine, imorale, că te atacă în haită cu toţii şi pe deasupra asmute şi cohorta de ignoranţi!
Ce am mai observat este faptul că şi pe la ţară creştinii au început să nu se mai lase păcăliţi de preoţii avari. Încercările disperate ale unor preoţi de a-i manipula pe creştini prin mijloacele de socializare şi media, prin uriaşul mecanism de propagandă bisericesc care a devenit Trinitas-ul nu mai au impactul ce l-a avut odată. Doar cei lipsiţi de educaţie, ţinuţi în ignoranţă, mai pot fi păcăliţi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 10 – 16.septembrie 2018
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ungureni II
Bancul săptămânii: Un calmant original
Călăraşi: Cum Biserica confiscă în favoarea sa meritele altora
Ioan Rotundu
Din prim-procuror, inculpat, apoi avocat… ratat
Ioan Rotundu
Moldoveanca este blondă la păr, nu şi la caracter
Ioan Rotundu
Când va veni și momentul „T0“ pentru școala românească?
Turcan, după plângerea Jandarmeriei la DIICOT:
În România, crima organizată dă o lovitură de stat
Sodoma şi Gomora în varianta românească a PSD-ului
Ioan Rotundu
Război deschis în PSD.
„Greii” partidului vor să-i forțeze mâna lui Dragnea să convoace ședința Comitetului Executiv
„fiul unui evreu din România, venit să găsească azil în Franța”,
despre avansul populismului: Pentru prima dată, îmi e frică
Minciunile lui Daea, cel deştept ca oaia, ies obraznic la suprafaţă
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 14.09.2018
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Păltiniş
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă