Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
58347
De la 07 Ianuarie 2003
80948199

Călăraşi: Poliţistul Ifrim ţine pitit un dosar penal al bogătaşului Arnăutu

  • Ioan Rotundu
  • 16 November 2016, 23:00
În ziua de 12 septembrie, pe la amiază, arendaşul Costel Arnăutu, unul dintre bogaţii comunei Călăraşi, a dat intenţionat cu combina peste consăteanul Pavel Oniciuc (foto). Om la 70 de ani, Oniciuc are terenul vecin cu tarlaua lui Arnăutu şi a refuzat să-şi arendeze terenul acestuia. Arnăutu l-a ameninţat în mai multe rânduri pe Oniciuc că dacă nu-i arendează terenul va avea mari probleme cu el.
În ziua aceea de septembrie, Oniciuc se afla pe ogorul propriu când Arnăutu a dat cu combina peste el, putându-i trei coaste prin strivirea pieptului.
Grav rănit, Oniciuc n-a fost ajutat să revină în sat şi să fie sunată salvarea. Mai mult chiar, din motive necunoscute în acea zi, deşi sunată, salvarea a venit foarte târziu şi l-a transportat pe Oniciuc la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului judeţean Botoşani. Aici a fost consultat fugar şi i s-a refuzat internarea, fiind trimis acasă.
A doua zi Oniciuc a fost dus, prin grija familiei, la Clinica de Urgenţe din Iaşi, unde a fost internat 7 zile, Externat apoi, Oniciuc s-a simţit rău şi din nou a ajuns la Iaşi unde a fost internat pentru alte 7 zile.
De la ultima externare de la clinica din iaşi, Pavel Oniciuc stă acasă şi abia se mişcă din cauză că respiraţia i-a devenit greoaie în urma loviturii primită cu combina condusă de Costel Arnăutu.
În ziua când a avut loc incidentul, un agent de la Poliţia Călăraşi i-a luat o declaraţie lui Pavel Oniciuc, după care s-a aşternut o linişte totală şi suspectă. Ieri, am stat de vorbă cu Pavel Oniciuc care abia s-a putut deplasa până în pragul uşii. L-am întrebat dacă ştie cum s-a finalizat dosarul deschis pe numele lui Arnăutu. Omul mi-a explicat cu lacrimi în ochi că nimeni de la Poliţia Călăraşi nu l-a mai căutat şi nici nu crede că se va întocmi vreun dosar pe numele lui Arnăutu. „Este prea bogat să mă pot lupta cu el. Are mari relaţii şi nimeni nu-i poate face nimic” – mi-a explicat Oniciuc.
Stând de vorbă cu mai mulţi cetăţeni din sat, mi s-a spus că Arnăutu are mulţi bani şi că de fiecare dată dreptatea este numai de partea lui. În ziua când Arnăutu a dat cu combina peste Oniciuc, asistenta medicală de la Călăraşi Verona Pleşca, nora unui alt bogătaş din comună amic cu Arnăutu, ar fi sunat la UPU Botoşani ca Oniciuc să nu fie internat. Cert este că Oniciuc n-a fost internat, deşi avea trei coaste rupte.
Mi s-a mai spus că agentul şef de poliţie Alin Ifrim, fost miliţian, este omul lui Arnăutu şi că nici vorbă să-i întocmească acestuia dosar pentru vătămarea corporală cu consecinţe grave a lui Oniciuc.
Ciudat, dar cei doi bogătaşi, Ioan Pleşca şi Costel Arnăutu, sunt şi susţinătorii PSD-ului, ei bucurându-se frecvent de vizita liderilor PSD de la Botoşani, în special senatorul Doina Federovici care este primită regeşte şi pleacă cu maşina încărcată.
Cei din Călăraşi, cu care am dialogat, inclusiv Pavel Oniciuc, susţin că Arnăutu este un evazionist fiscal de frunte pentru că niciodată nu-şi contabilizează toate afacerile. Mai mult, Arnăutu este acuzat că ar fi primit subvenţie europeană pentru 60 de vaci pe care nu le are în grajd.
Deşi sătenii au adresat în repetate rânduri reclamaţii la ANAF Botoşani, la IJP Botoşani şi la alte instituţii ale statului, nimeni nu s-a deranjat să vină la Călăraşi pentru a verifica cele sesizate. Se pare că la Călăraşi dreptatea a luat-o apa Prutului la vale.
Să mai completez tabloul de mai sus şi cu modul în care a fost soluţionată o reclamaţie mai veche lansată de un funcţionar din Primăria Călăraşi la adresa primarului Elena Vrojotis cum că s-ar comporta cu angajaţii ca un zbir. Maria Ciubotaru, o apropiată a lui Costel Arnăutu, fostă poliţistă de la Galaţi şi dată afară din sistem lucra în Primărie ca referent cu registrul agricol, ea fiind de casă la Arnăutu.
În această primăvară ea a declanşat un întreg scandal la adresa primarului Elena Vrajotis, avându-i în spate pe cei doi bogaţi Pleşca şi Arnăutu care i-au promis că o fac primar din partea PSD. . Prefectul Dan Nechifor s-a grăbit să trimită la Călăraşi echipă de control, cu sau fără ştiinţă făcând jocul celor din PSD.
Presa de curte a PSD-ului titra că primăriţa de la Călăraşi îi bate pe angajaţi şi anunţau dezvăluiri senzaţionale, soldate în final cu un mare fâs pentru că până la urmă adevărul a ieşit la iveală iar Ciubotaru a recunoscut faţă de Vrajotis că s-a lăsat influenţată de Pleşca şi Arnăutu şi că s-a compromis în faţa sătenilor aşa că a demisionat. Acum lucrează menajeră prin străinătate, pierzându-şi funcţia din primărie care era un post călduţ şi lângă casă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 17.11.2016
Bancul zilei: De-a italianilor
DNA cere 30 de zile de arest preventiv pentru Ana Maria Patru,
motivand ca, in libertate, ar putea influenta depozitiile martorilor
Rusia vrea sa isi retraga semnatura de pe tratatul fondator al Tribunalului Penal International
Guvernul a aprobat un sprijin financiar in sectorul zootehnic
Dolarul atinge 4.22 de lei, nivel neatins din decembrie anul trecut.
Euro trece de 4.52 lei, iar francul elvetian ajunge la 4.20 lei
Incepe marele cutremur printre feudalii din sanatate:
Ministerul Sanatatii liberalizeaza accesul la functiile de conducere din spitale
Perchezitii intr-un dosar care vizeaza acordarea ilegala de certificate de revolutionar
Adrian Sanda, seful Secretariatului de Stat pentru Revolutionari, ridicat si dus la audieri
Durneşti: Cel mai elegant sediu de primărie din judeţ
Ioan Rotundu
O lucrare NASA scursa pe Internet sugereaza ca motorul de racheta "imposibil" ar putea functiona
Adrian Severin, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare.
Ce au patit europarlamentarii sloven si austriac prinsi in flagrant alaturi de Severin
Demagogele Federovici şi Ciofu solicitate de UMS Săveni cu fapte şi nu vorbe
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă