Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26459
De la 07 Ianuarie 2003
122912108

Calculul de optimalitate al Andreei Vass pentru concedierea bugetarilor

  • 125.000 de persoane in 2011
  • 3 June 2010, 23:00
Andreea Vass-Paul, consiliera premierului Emil Boc, a declarat joi ca numarul bugetarilor care vor fi concediati anul viitor ar putea ajunge la 125.000 de persoane, pe langa reducerea de 70.000 de posturi in sectorul public, pana la sfarsitul acestui an, relateaza Mediafax, care citeaza un interviu acordat ProTV.
"Viteza cu care se reia cresterea salariilor si a pensiilor depinde in mare masura de viteza cu care restructuram numarul de bugetari in administratia publica. Ne-am propus in acelasi pachet de masuri de austeritate o restructurare de cel putin 70.000 de bugetari pana la sfarsitul anului, ori asta se traduce in revenirea foarte rapida la nivelul actual al salariilor si pensiilor", a spus consiliera premierului
. Intrebata care este cifra de restructura pentru 2011, Andreea Paul-Vass a raspuns ca "o analiza de optimalitate care porneste de sus in jos" poate sa reclame nevoia unor suplimentari de restructurare de 125.000 persoane.
Ea a precizat totodata ca, in realitate, cifra concreta va rezulta din propunerile prezentate de fiecare institutie publica in parte, pe baza analizelor de cost- beneficiu, a normativelor de personal si standardelor de cost, respectiv analiza calitatii serviciului public de care raspund. "Este doar un calcul de optimalitate, o analiza la nivel macro care reclama nevoia de diminuare a numarului de bugetari cu exact surplusul nejustificat economic din anii 2007-2008, cand avem de a face cu o supraincarcare a aparatului public cu 250.000 de persoane, ori efortul acesta va fi de a ajunge la nivelul de inzestrare cu personal la nivelul anului 2007", a aratat consilierul.
Guvernul s-a angajat prin scrisoarea de intentie cu FMI sa limiteze pana la inceputul anului viitor personalul din sectorul public la 1,29 milioane de salariati, ceea ce reprezinta disponibilizarea a 70.000 de bugetari, putin peste 5%.
Potrivit ultimelor date prezentate de Guvern, la finele lunii martie numarul de personal in sectorul public s-a ridicat la 1,36 milioane de angajati, cu 36.000 de salariati mai putin decat in decembrie 2008.
Surse participante la negocierile cu FMI declarau, la inceputul lunii mai, ca peste 140.000 de angajati din sectorul public vor fi disponibilizati pana la inceputul anului viitor, pentru a mentine cheltuielile de personal in 2011 in limitele convenite cu FMI.
Seful misiunii FMI de evaluare a acordului cu Romania, Jeffrey Franks, a declarat, luni, ca personalul din sectorul public ar trebui sa scada pe termen mediu, in urmatorii ani, cu 250.000 de salariati, respectiv o reducere similara angajarilor suplimentare din perioada 2006-2008.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Paternitate recunoscută în stil evreiesc
Bucătăria Jurnalul: Saramură de peşte
Mădălina Drăghici preferă şedinţele de SPA bio
CNA aplică o amendă de 18.000 de lei postului Antena 3
ANAF sesizează Parchetul în cazul Realitatea Media SA
pentru infracţiunea de evaziune fiscala. Realitatea acuză un control la comanda politică
Mai mulţi botoşăneni vor rămâne fără apă
la inaugurarea primelor ţevi montate prin ISPA
Gurile de canal nu fac faţă la ploile torenţiale
Apărătorii Mediului au primit premii de la Primăria Botoşani
Ziua Suediei sărbătorită la Prefectura Botoşani
Conducere auto cu permisul suspendat
Incendiu la o locuinţă din Buhăceni
Ungaria are şanse slabe să evite soarta Greciei
Portocaliul Boroleanu face legea în comună
Mircea Mihai, primarul galben i se supune docil
Partidă memorabilă de rugby-ul la Botoşani
Ambiţiile demente ale preşedintelui Băsescu
Medicii nu vor coplata de la pacienţi
Şefii din educaţie vor ca profesorii să ţină ore „de şcolire” a părinţilor
Contestatul program „Euro 200” continuă fără piedici din partea crizei
Bolnavilor li se limitează consultaţiile gratuite: maxim trei pe an
Program TV SOMAX – vineri 4 iunie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog