Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Anchete
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
6861
De la 07 Ianuarie 2003
76519660

Caltaboşi

  • 22 December 2009, 23:00
Ingrediente: limbă de porc, carne grasă de la cap, ficatul, inima, plămânul, orez, nsare, piper, ienibahar, maţe.

Mod de preparare: Se pune orezul spălat la fiert în apă cu sare. După ce a fiert se spală şi se strecoară. Separat fierbem limba, capul, ficatul, inima în apa în care punem sare, piper boabe. După ce este totul fiert îl scoatem, curăţăm limba, scoatem venele mari cartilaginoase din ficat, plămân, îl porţionăm şi apoi îl dăm prin maşina de tocat carne (ciurul să fie de mărimea maximă). Amestecăm tocătura cu orezul, condimentăm cu sare, piper, cimbru (nu prea mult, numai cât să îi simţim discret gustul ,dacă facem abuz de el va da un gust ca de petrol) şi ienibahar.
Se pun gogoloaşe din amestec în cârnăţar şi se umple în maţe. Într-o cratiţă mai mare punem între timp apa cu sare la fiert.
Din 20 în 20 de cm răsucim maţul (intestinul) în care punem umplutura şi apoi la capăt îl legăm cu sfoară. Umplutura trebuie lăsată mai moale în intestin adică nu trebuie îndesat foarte tare. Se înţeapă din loc în loc cu un ac. Luăm apoi caltaboşii şi îi aşezăm în cratiţă, unde fierbe apa şi la foc mic îi lăsăm la opărit 2-3 minute, după ce dă din nou în clocot apa.
Se scot şi se pun la zvântat. Se prăjesc în puţin ulei , dar se pot coace şi în tava de la cuptor şi se servesc cu murături. Se pot servi şi neprăjiţi.
Poftă bună!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Profesorii vor să ştie dacă şi la anul vor avea concedii fără plată
Au ieşit la colindat, dar cu ochii după cârnat
Hârâiala farmacişti CAS va continua şi la anul
Anticristul din Consiliul Judeţean Botoşani
Dispariţia unei botoşănence a fost anunţată după 15 ani
Dorin Blaga este la prima expoziţie în afara Penitenciarului
La patinoar cu spectacolul „Sarea în bucate”, după Petre Ispirescu
Noul consilier judeţean este tot PSD
În dispreţul botoşănenilor, consilierii judeţeni au votat regulamentul de furnizare a apei
după care, veseli au băut şampanie societatea civilă a fost tratată drept hârtia lor igienicălunar, botoşănenii vor plăti mai mult cu trei miliarde de lei vechi
Elveţienii, decişi să apere dreptul la secretul bancar
Horoscop
Românii descurcăreţi şi ungurii fraieriţi
Pompierii ne învaţă cum să ne ferim de foc
Dinescu dă o altă lovitură de palat: la CNSAS
In 2010 vor fi sub 100.000 de disponibilizări de la stat şi nu vor fi modificări de taxe
Pensii îngheţate la nivelul din octombrie 2009, salariul mediu brut creşte
Semne bune, în 2010, pentru locuitorii din Coşula
Petrecere românească de Revelion şi în Potomac
Acordul privind traficul de frontieră pe Prut a ajuns in Camera Deputaţilor
Claudiu Iordache despre comemorarea a 20 de ani de la Revoluţia Română
Declaraţie comună a UE cu Basarabia, în care este susţinută integrarea europeană
Revoluţia română aniversată de un grup de tineri, la Chişinău
Un alt inspector al IŞJ pe cale de a câştiga procesul demiterii din funcţie
Procesoman de nevoie şi la anul viitor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă