Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Publicitate
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
8905
De la 07 Ianuarie 2003
68905396

Cam ce preferinţe au botoşănenii în a-şi petrece Revelionul

  • 18 November 2007, 23:00
Grecia, Italia, Turcia, Viena, Praga, Budapesta, Thailanda sau Tunisia au devenit principalele atracţii pentru botoşăneni de a-şi petrece Revelionul. În ultimii ani tot mai mulţi botoşăneni preferă să îşi petreacă noaptea dintre ani în străinătate, în detrimentul destinaţiilor din ţară. După cum susţine reprezentanţii agenţiilor de turism din Botoşani, numărul celor care îşi rezervă din timp petrecerea de Revelion în străinătate a crescut cu un procent de 20%.
Unii botoşăneni care au ales o ţară străină pentru a sărbători trecerea dintre ani, au încheiat contracte cu agenţiile de turism încă din luna septembrie. Pentru o petrecere în Grecia, preţul este de 220 de euro, ce include masa de revelion, cazarea, micul dejun şi transportul. Cei cu o stare financiară mai bună preferă destinaţiile exotice, precum Thailanda. Pentru un sejur de 12 zile în această destinaţie preţul este de 1225 de euro. Preţul include transportul cu avionul, ghid român şi ghid thailandez, mic dejun şi masa de Revelion.
După cum susţine agentul de turism al Biroului de Turism pentru Tineret Botoşani, Ionel Rusu, anul acesta s-a înregistrat o creştere cu 20% a solicitărilor pentru a petrece revelionul în străinătate. „Avem o creştere a solicitărilor pentru petrecere revelionului la noi şi în străinătate cu 20 la sută, dar de la an la an se simte o creştere mai ales pentru extern”, a declarat Ionel Rusu. Pentru a petrece noaptea dintre ani în străinătate botoşănenii nu trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar, decât ar da dacă ar petrece Revelionul în ţară.
Preţurile în staţiunile montane din ţară sunt aceleaşi sau chiar ceva mai mari. Pentru un sejur de cinci zile la Slănic Moldova sau la Vatra Dornei tariful este de 12 milioane de lei, în timp ce tot pentru cinci zile în Grecia tariful este de 220 euro. „În general botoşănenii vor să meargă în străinătate pentru a-şi petrece Revelionul pentru că în ţară merg la pensiuni sau la cabanele ori vilele pe care le au în diferite staţiuni. În general vorbim în ultimii ani cam despre aceeaşi pătură care merge în străinătate, de la oameni de afaceri, doctori, la jurişti, avocaţi, arhitecţi. Dar şi preţurile diferă, sunt locuri în străinătate unde e mai convenabil decât în ţară dacă e s-o luăm prin comparaţie”, a adăugat agentul de turism.
Atracţia de ultim moment a botoşănenilor este reprezentată de “Viena Shopping”, adică o săptămână dedicată cumpărăturilor în marile magazine din Viena. În perioada 19-23 decembrie li se asigură cazarea şi transportul pentru a colinda marile magazine din Viena şi a face cumpărăturile înainte de Crăciun. Şi şeful Agenţiei Redd Turism Botoşani, Gheorghe Ciritel susţine dorinţa botoşănenilor de a petrece Revelionul în străinătate. Prin intermediul Redd Turism s-au înscris deja 40 de familii care doresc să plece departe de casă şi să sărbătorească noaptea dintre ani. După cum susţine şeful agenţiei cei mai mulţi preferă destinaţii precum Londra, Turcia sau Grecia. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Inteligenţa copiilor botoşăneni, testată de Fundaţia Voiculescu
Afaceriştii italieni nu s-au înghesuit la întâlnirea din Prefectură
nici parlamentarii botoşăneni n-au onorat invitaţia
Turul Românei la ciclism pleacă din Botoşani
Bogdan Olteanu a dat politicienilor locali o lecţie de comportament
pianul donat de Camera Deputaţilor inaugurat printr-un concert de excepţie
Trebuie să-i votăm, ne-au dat un pian la Filarmonică!
Peremiştii scot la rampă o băcăoancă codaşă
Ţărăniştii continuă să se hrănească cu personalitatea lui Coposu
Revoluţie galbenă la Botoşani
Vina lui Conţac
Ioan Rotundu
Petre Roman şi-a dansat amanta botoşăneană la sentiment
Horoscop
Adevăr disimulat în dialog
Ultimul legionar venit din America să moară de apoplexie la Botoşani
Supa plugarului
Spitalul Darabani are şanse să efectueze analize în programul naţional
Reţele E.ON secţionate de constructori inconştienţi
Recunoaşte că cetăţenii sunt jumuliţi de bani pe seama greşelii altora
Muncitorii au de pierdut, dacă lucrează la negru
Ciobanu i-a descurajat pe reclamagii de profesie cu aplicarea de amenzi
Investiţii realizate de frica legii
Vasilescu se întoarce împotriva chiulului din Senat
Prisecariu i-a suflat lui Cornescu afacerea pe Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă