Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20615
De la 07 Ianuarie 2003
110941085

Camera Deputatilor elimina cele doua functii de vicepresedinti de la ICR

  • 19 June 2012, 23:00
Camera Deputatilor a respins, luni, in calitate de for decizional, ordonanta de urgenta emisa de Guvernul Emil Boc prin care se infiintau la nivelul Institutului Cultural Roman doua functii de vicepresedinte cu rang de subsecretar de stat.
Cei doi vicepresedinti ai ICR sunt Tania Radu si Mircea Mihaies, asigurand conducerea institutului alaturi de presedintele Horia-Roman Patapievici.
Ordonanta de urgenta nr. 72/2011 a obtinut la votul final din Camera Deputatilor 139 de voturi "impotriva", 17 voturi "pentru" si 20 abtineri. In consecinta, prevederile OUG prin care au fost infiintate doua functii de vicepresedinte la ICR au fost anulate, urmand ca actul normativ sa fie transmis presedintelui Traian Basescu spre promulgare.
Potrivit actului normativ, "conducerea operativa a ICR este asigurata de un presedinte cu rang de secretar de stat, numit si revocat din functie de presedintele Romaniei, iar in activitatea sa de conducere, presedintele este ajutat de doi vicepresedinti, cu rang de subsecretar de stat, numiti si revocati din functie de presedintele Romaniei, la propunerea presedintelui institutului. Mandatul vicepresedintilor este de 4 ani, cu posibilitatea de a fi reinnoit. Functia de vicepresedinte al institutului este incompatibila cu calitatea de membru al unui partid politic", potrivit Agerpres.
Ordonanta de Urgenta emisa de Guvernul Boc in 2011 mentioneaza, totodata, ca vicepresedintii asigura conducerea ICR alaturi de presedintele institutului, Consiliul de conducere si Comitetul director. De altfel, cei doi vicepresedinti sunt membri ai Colegiului director al ICR si sunt asimilati ca rang subsecretarilor de stat.
Potrivit ordonantei, toate aceste modificari au fost aduse pentru ca este imperios necesara consolidarea actului de conducere la nivelul Institutului Cultural Roman avand in vedere volumul de activitate in continua crestere, in special in plan international, a acestuia, necesitatea asigurarii operativitatii si celeritatii in desfasurarea activitatii, precum si a calitatii rezultatelor acesteia.
Numirea vicepresedintilor ICR se realizeaza de catre presedintele Romaniei, la propunerea sefului ICR, pentru un mandat de patru ani, cu posibilitatea de reinnoire.
In plus, OUG precizeaza ca vicepresedintilor li se pot delega atributiile de conducere a ICR de catre presedintele institutului.
Guvernul a decis, pe 13 iunie, prin Ordonanta de Urgenta nr. 27/ 2012, ca Institutul Cultural Roman va trece de sub autoritatea presedintelui in subordinea Senatului, decizia fiind justificata de premierul Victor Ponta prin faptul ca institutia era "mult prea politizata".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dialog conjugal
Şoarecele numit „zastoi”
Petru Bogatu
Perseverenta doctorului Ponta si precedentul Adrian Severin
Vladimir Tismăneanu
Victor Ponta zicw că are premonitii ca Basescu
Ecaterina Andronescu va fi ministru
Presa internationala despre presupusul plagiat al lui Victor Ponta
Le Figaro: un veritabil blestem al plagiatului loveste guvernul roman, de aceasta data la varf
Profesorul Diaconu nu este interesat că a fost plagiat de Ponta
Petrom nu vede o independenţă energetică a României Petrom va investi
Studenți în practică la Modern Calor
Botoşani: Ţurcanu dă iama prin personalul de la Nova Apaserv
Sorin Clim aspiră la şefia Drumurilor judeţene
Ţurcanu îşi amenajează biroul după gustul său estetic
Ovidiu Portariuc a participat la„Raţiu Friends and Family Week-end”
Lupta pentru expert în management educaţional continuă
MS a publicat o nouă listă privind duratele de spitalizare
Botoşani: IŞJ sărit pentru a doua oară la repartizarea de microbuze
Bacalaureatul anilor viitori, decis prin chestionare
Greu de învins!
Ioan Rotundu
Autorul articolului din "Nature" despre Ponta
Nu avem niciun dubiu privind plagiatul. Sursele revistei nu au fost influentate politic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă