Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8755
De la 07 Ianuarie 2003
120643384

Campania de prevenire a HIV, confundată cu campania electorală

  • 4 December 2012, 23:00
Mai mulţi voluntari ai Asociaţiei Tereza au împărţit pliante pe Pietonalul Unirii în ultimele zile pentru a conştientiza trecătorii de pericolul infecţiei cu HIV atunci nu adoptă un comportament şi un stil de viaţă responsabil. Pliantele cu măsuri de prevenire a infecţiei HIV au stârnit interesul unora dintre trecători însă reacţia altora a fost total nepotrivită, aceştia din urmă adresându-se jignitor la adresa tinerilor care desfăşurau acţiunile de campanie.
„Posibil să fi fost confundată campania cu cea electorală. Unul dintre cei care a primit pliantul a întrebat chiar cu cine trebuie să voteze”, a declarat preşedinta Asociaţiei Tereza, Carmen Alexa.
Recent a fost marcată Ziua Mondială HIV/SIDA, iar cu acest prilej Asociaţia Tereza a organizat o masă rotundă la are au fost invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
“Pentru Asociaţia Tereza a devenit o tradiţie să organizeze în această perioadă activităţi de informare şi educare a comunităţii cu privire la infecţia HIV, menite să conştientizeze în rândul populaţiei că este de datoria fiecăruia dintre noi să fim responsabili şi ne protejăm pe noi şi pe cei apropiaţi. Totodată, în această zi ne aducem aminte şi de cei care au pierdut bătălia cu HIV şi nu mai sunt alături de noi”, a declarat Carmen Alexa, preşedinta acestei asociaţii. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că în ultimul an şi-au pierdut viaţa 6 persoane cu SIDA din judeţul nostru. datele deţinute de Direcţia de Sănătate Publică arată că în judeţ sunt în evidenţele medicilor 17 persoane infectate cu HIV şi 166 cu SIDA.
În ultimul an, persane cu HIV/SIDA din judeţul nostru nu au mai avut motive de supărare pe cei care le asigură tratamentele. Ministerul Sănătăţii a alocat fonduri suficiente pentru ca persoanele seropozitive să nu mai întrerupă tratamentele.
„În prezent, terapia medicamentoasă oferă persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA şansa unei vieţi normale, condiţia esenţială fiind administrarea tratamentului prescris de medic, fără întreruperi”, a mai precizat preşedinta Asociaţiei Tereza. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ghinionul vieţii
Gastronomie: Ciulama de pui cu ciuperci
Preotul din Bajura a „blagoslovit creştineşte”, cu pumnul, un USL-ist
Şoptică promite teren de sport şi invită la spectacol, de Sf. Nicolae
Spune nu, abandonării bisericiii mnument iistoric din Vrniceni!
Comunicat de presă APIA Botoşani
Prins fără permis la volanul unui VW Passat
De ce Lupu a ieşit crispat de la întâlnirea cu Barroso?
Petru Bogatu
Guvernul a majorat cu 30 lei ajutorul anual acordat veteranilor de război
Tramvai sărit de pe şine
Poliţia locală s-a mutat în Centrul Vechi, mai aproape de ţigani
Elevii nu primesc mere pentru că Ţurcanu s-a încurcat în licitaţii
ÎCCJ a amânat pentru la anul judecarea contestaţiei Conţacilor
Sensul giratori de pe Sucevei poartă ghinion
Botoşani: Curtea de Conturi ia înapoi ajutoarele la încălzire acordate de primărie
Atenţiile oferite profesorilor, în vizorul Inspectoratului Şcolar
Botoşani: Spitalul judeţean scoate posturile blocate la concurs
Botoşani: Societatea Nova Apaserv recunoaşte că plătim apă neconsumată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă