Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
3251
De la 07 Ianuarie 2003
69427835

Câmpanu şi Oprişanu au tăbărât bătăios pe Ciuştea

  • 13 July 2007, 23:00
Iritaţi de scenariile scoase la iveală de vicepreşedintele Dorin Ciuştea, liberalii botoşăneni s-au năpustit ieri asupra acestuia, în încercarea de a evidenţia faptul că lucrurile stau cu totul altfel în conflictul iscat între liberalii Oprişan şi Mimor în sistemul sanitar. Subsecretarul de stat Gheorghe Ciubotaru susţine că a aflat cu surprindere din media că în curând va ajunge managerul spitalului Judeţean „Mavromati”. Ironic, acesta susţine că în primă fază a considerat că este vorba de o glumă restantă din data de 1 aprilie, dar fiind mai atent la detalii a ajuns la concluzia că imaginea liberalilor este pătată de preşedintele PNG Botoşani Dorin Ciuştea, ce în opinia lui Ciubotaru încearcă să inducă cetăţenilor judeţului ideea hoţiilor puse cu dibăcie la cale de către liberali în perioada imediat următoare. Această Nouă Generaţie îşi imaginează un film, face scenarii cum noi ne organizăm să furăm banii comunitari. Eroul principal sunt eu care vin şi încep să prăduiesc banii Spitalului Judeţean. Nici eu nici partidul nu avem asemenea gânduri” , a declarat Gheorghe Ciubotaru, surprins negativ de atitudinea fostului său coleg din Consiliul Judeţean.
Acesta se gândeşte că ieşirea la rampă a lui Dorin Ciuştea se mulează pe proverbul „hoţii strigă hoţii”. Proverbul invocat de Gheorghe Ciubotaru a fost pe larg explicat de preşedintele liberalilor botoşăneni Liviu Câmpanu (foto), venit cu propriul scenariu asupra intereselor pe care, la rândul său, vicepreşedintele Ciuştea le-ar putea avea la Spitalul Judeţean. „Sunt convins că Ciuştea a fost luat de val dar vreau să îi recomand să iasă din straiele Mamei Omida şi să nu mai încerce sa facă previziuni cu privire la evoluţia unei anumite situaţii în sistemul sanitar botoşănean. Experienţa, mai ales politică, a vicepreşedintelui Ciuştea ne-a demonstrat că nu a fost în stare nici măcar previziuni benefice partidului pe care l-a condus să facă” , a declarat Liviu Câmpanu. Din acest motiv, liberalul botoşănean l-a rugat cordial să recunoască adevăratul interes pe care îl are cu Spitalul Judeţean.
Neputându-se abţine, Câmpanu a precizat că interesul lui Dorin Ciuştea nu este de a sprijini cetăţenii judeţului care l-au ales, ci de a favoriza o firmă care este în contract cu Spitalul Judeţean Botoşani şi de la care trebuie să primească bani. „Este vorba de firma Simcos SRL, care este susţinută de vicepreşedintele CJ. Această firmă a mai desfăşurat o activitate deosebit de eficientă pentru situaţia învăţământului în principal din comuna Blândeşti, satul Cerchejeni. Firma a avut un contract de instalare a unei centrale termice, contractul a fost preluat de primărie, iar când cei de la primărie s-au dus să facă recepţia de predare primire nu au găsit nimic. Refuzând să semneze procesul verbal a doua zi a apărut şi centrala, precum şi materialele pentru racorduri” , a declarat Liviu Câmpanu, încercând să reliefeze cum această firmă protejată de vicepreşedintele CJ Botoşani îşi face treaba. Din punctul său de vedere durerea vicepreşedintelui Ciuştea este că această firmă poate întâmpina pe viitor dificultăţi. În plus, deputatul liberal susţine că va sesiza Autoritatea Naţională pentru Combaterea Discriminării cu privire la modalitatea în care vicepreşedintele, votat de cetăţenii judeţului, gândeşte că este posibil să facă afirmaţii despre cei care au disfuncţionalităţi vizuale.
„Îi aduc la cunoştinţă lui Ciuştea că a reuşit prin exprimare să jignească nu doar zona personalului medical ci şi 70% din populaţia judeţului. Toate persoanele de peste 40 de ani, din cauza unor modificări fiziologice au nevoie de un consult oftalmologic” , subliniază preşedintele liberalilor botoşăneni. Din punctul său de vedere afirmaţia cu privire la „chiori” făcută de Ciuştea este jignitoare, dar e surprinzător că vine de la un om care în curând se va prezenta în faţa populaţiei pentru a-i cere votul. Gabriel Oprişanu a spus că acuzaţiile pe care i le-a atribuit vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Dorin Ciuştea precum că are anumite interese personale fiindcă vrea să schimbe conducerea Spitalului Judeţean „Mavromati” nu sunt îndreptăţite. „Am fost denumit doctoraş de chiori. Am fost acuzaţi că prin acţiunile noastre de control, desfăşurate la Spitalul Judeţean eu aş urmări anumite interese personale. Recunosc că da, domnul Ciuştea are dreptate. Am într-adevăr un interes personal acolo. Interesul meu personal este ca sănătatea, banul asiguratului şi calitatea serviciului medical să fie folosite în scopurile care sunt destinate. Repet că nu voi ezita, din poziţia pe care o am, să iau măsurile cele mai drastice asupra oricărui manager care nesocoteşte banul public” , a precizat directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică Gabriel Oprişanu. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (4)]


Ştefan susţine că fără Comariţa, Eltransul s-ar prăbuşi
Codreanu o dă la pace cu deputatul Baban
Proiect între Muzeul Judeţean şi raionul Făleşti
Lansare de carte la Penitenciarul Botoşani
Program TELE’M
A învins Bidaşcă
Peste 4 miliarde sancţiuni aplicate de Garda de Mediu
Noi standarde de eficienţă la serviciul de înmatriculări
Materia elevilor e prea încărcată
Cea de a treia ediţie a Regatei Botoşanilor
Cupa „Traian Bălăucă” începe azi
Dotarea serviciilor voluntare locale lasă de dorit
Programului Samtid stă să eşueze
Instituţia Prefectului pune stavilă revărsării râurilor
Sloganul nu prinde şi la şoferii botoşăneni
Horoscop
Ofertă de tâmălărie gealan la preţ scăzut
Viol necondamnat de judecător
Comentariu la comentarii (CXLIII)
(Ioan Rotundu)
Românul şi căruţa
Cugetări şi maxime din operele scriitorilor ucraineni
Deşi Câmpanu i-a săpat groapa, directorul Pavel nu vrea să cadă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă